Beauty Beauty Favorites Looks Ods & Ends

These are a few of my favorite things | Deze producten brengen een lach op mijn gezicht

These are a few of my favorite things, make-up waar ik van ga stralen. Producten die ik blind kan pakken, waarvan ik weet dat het altijd goed zit en heel mooi staat. Daar word ik heel blij van en vandaag laat ik je een look zien die ik regelmatig maak, met producten waar ik verliefd op ben. Ik schoof deze post elke keer vooruit, ik ben niet helemaal happy met de foto’s, maar ach, dat is dan ook niet mijn sterkste punt. Dior, NARS, Clarins, Clinique, MAC, Zoeva en nog meer… alleen maar liefde.

IMG_8405

Zo heb je dat misschien zelf met schoenen, broeken, gerechten, bloemen, wij hebben allemaal wel dingen waar we zonder bij na te denken altijd weer op uit komen. Zo heb ik dat uiteraard met cosmetica en make-up. Producten die net even mooier, beter of fijner zijn dan een ander product. Soms is het niet eens heel duidelijk uit te leggen, het is soms gewoon een gevoel wat ik heb, alsof het op dat moment gewoon zo hoort. Producten die goed combineren, kleuren die mooi staan en texturen die fijn voelen. Zo komt vaak een look tevoorschijn die vaker naar voren komt. Al is de verandering qua stijl niet zo heel groot, ik wissel wel graag kleuren. Ook texturen zijn belangrijk, mijn huid is al heel lang niet het hele jaar hetzelfde en zoals ik al zei is het gevoel heel belangrijk. Als het goed voelt, heb ik het goed gedaan imho.

IMG_7081

Graag wil ik beginnen bij de lipstick, ik ben als klein meisje gefascineerd geraakt door lipstick. Dat is dan ook het product waar ik niet zonder zou willen of kunnen, ze mogen zelfs de wimperkrultang en mascara van mij afnemen, als ze de lipstick maar laten liggen. De kleur die ik de laatste tijd veel gebruik is mijn laatste aanwinst uit de nieuwe collectie van Clarins. Clarins Paris Joli Rouge in Soft Berry is een prachtige zachte kleur, die wat mij betreft altijd kan. Het is niet een super spannende kleur, maar dat hoeft ook niet altijd. De bruine ondertoon is iets waar ik aan moest wennen, het is meer bruin dan berry op mijn kussers. Ondertussen een lipstick waar ik heel veel plezier van heb. Waarom noem ik deze, omdat het er eentje is die er pas is bijgekomen, ik heb meer van dit soort heerlijke verzorgende lipsticks met een mooie bijna timide kleur. Ik ben al geen groot fan van hele droge matte lipsticks, maar helemaal in de wintermaanden niet. Dan kies ik het liefst een romige verzorgende variant voor op mijn lippen.

IMG_7083

De oogschaduw van MAC is mooi, er zijn eindeloos veel kleuren om uit te kiezen, de texturen zijn prachtig en ze blijven heel mooi zitten. Ik heb een duo van twee kleuren die ik met een MAC artist heb uitgezocht, puur om de intense kleur en de combinatie van de twee. Twee kleuren die goed passen bij de kleur van mijn ogen en de donkere uitstraling die ik heb. Gek genoeg gebruik ik ze regelmatig voor dagelijkse looks, maar ze komen samen beter tot hun recht voor een full dark evening eye look. Het gaat om Beauty Marked en de liefelijke Grain, twee kleuren waar ik naast heel veel draag plezier van heb ik ook een hele prettige herinnering aan heb. Nog een duo van MAC, die ik bijan alleen voor mijn wenkbrauwen gebruik, Concrete en Charcoal. Deze kleuren zijn ook echt gekozen om voor mijn wenkbrauwen te gebruiken en langs mijn wimpers. Zo af en toe maak ik er wel een ooglook mee, of gebruik ik Charcoal in een look. Het zijn trouwe [wenkbrauw] compagnons waar ik altijd weer op kan vertrouwen.

IMG_7082

De Clinique Redness Solution gebruik ik graag in de winter, deze doet echt wat met mijn huid als de kou heeft toegeslagen. De Daily Protective Base heeft naast de SPF ook een verzachtende beschermde werking op mijn huid en dempt het rood. Een goeie basis die zelfs de droogste plekjes genoeg verzorgt en elke foundation mooi laat zitten op mijn snoet. Het is wellicht niet de beste primer die ik bezit, maar de bijkomende verzorging en rooddekking zijn toch wel plus-pluspunten.

IMG_7084

Dior blusher I love you so! De blush die in overleg met Leco van Zadelhoff is gekozen speciaal voor mij, het is de Dior Rouge nr. 553 Peachy Keen. Het verbaasde mij wel een beetje dat de visagist en Leco op deze kleur kwamen, maar ik heb niks gezegd en alles laten gaan. Het resultaat was prachtig en de blush van Dior is fantastisch mooi en voelt heel fijn. Dit was wel een beetje een eyeopener voor mij, Peachy kan ook op mijn snoet, maar ik ben nog steeds behouden in het peach segment, ik vind niet alles even mooi. Het mooiste van deze blusher vind ik dat je een matte kleur hebt een een shimmer, deze kan je los van elkaar gebruiken maar ook samen. Het geeft een zeer fijn effect, mede door de fijne structuur van het poeder.

IMG_7086

Mooie kwasten zijn ook belangrijk en deze twee vrienden zijn onmisbaar voor mij. Het zijn twee kwasten van Zoeva, wat is dat toch een mooi merk. De eerste is de 142 Concealer Buffer die heb ik nog niet zo heel lang, maar wil ik niet meer zonder. Een prachtige kwast voor onder de ogen, maar ook zeker fijn om ander precisie werk mee te doen. En mijn blusher buddy, de 126 Luxe Cheek Finish. Deze kwast vind ik zo fijn voor blush, omdat deze niet zo mega groot is. Dat is niet mijn ding, ik vind compacte kwasten fijner, omdat ik dan beter kan opbouwen en het gevoel heb dat ik minder snel uitschiet. Ook een hele zachte kwast die ik bijna elke dag gebruik. Dan nog een oudje waar ik nog steeds verliefd op ben, die ik altijd gebruik als ik snel moet zijn, MAC Blending Eyeshadow Brush 224 uiteraard. Het werkt altijd als ik mijn 224 gebruik, alle merken oogschaduw, alle kleuren, welke look… gewoon altijd goed.

IMG_7087

Dan een absolute parel de NARS Highlighting Blush in Albatross. Een legende natuurlijk, een absolute legende. Waarom is deze zo mooi, door het effect, het fijne poeder, de kleur, de glans, de finish en de houdbaarheid. Het is gewoon een schitterend product, wat prachtig kleurt met alle blushers die ik heb en welke mooi blend met alle foundations.

IMG_7088

En dan een foundation die na twintig jaar nog steeds een iconische status heeft, welke nog steeds bij velen favoriet is, het is natuurlijk de Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place-Makeup. Veel meer dan ‘absoluut geweldig’ kan ik niet zeggen, met de Double Wear is het altijd goed. Ongeacht welke producten ik samen met mijn Double Wear gebruik, het is gewoon mooi. Het is niet alleen de mooie finish die mijn hart heeft gestolen al die jaren geleden, maar ook de textuur, het voelt zo goed op mijn huid.

IMG_7813

De look is niet ingewikkeld, het zijn de producten die het werk doen. Zo zou het met alle make-up moeten zijn, het zou geen moeite moeten kosten om het te gebruiken en de finish moet mooi zijn. Een beetje oefenen en mooie kwasten gebruiken helpt ook, maar dan nog is niet elke product er eentje voor jou. Als je eenmaal de producten hebt verzameld waar je heel erg van houdt, zul je zien dat ze ook van van  jou houden.

Heb jij ook absolute favorieten waar jij elke keer weer op terugvalt? 

Xo,

Wojis

4 thoughts on “These are a few of my favorite things | Deze producten brengen een lach op mijn gezicht

    1. Yes NARS, een merk waar ik heel graag meer van wil proberen. Kan de deze iig zeer aanraden, zo mooi en de structuur van het poeder is ongelofelijk fijn. Krijg er tot de dag van vandaag geen genoeg van.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top