BeautyBucketList Food is Good Fun LifeStyle WojisOnBeauty.com

A week in the life of | The Big Apple for All Ages All Races All Sexes

We zijn net begonnen met het nieuwe jaar en ik ben de weeknummers al kwijt, niet te geloven dat week acht alweer voorbij is. Sneller dan snel, vlugger dan vlug, mijn WojisOnBeauty jubileum is voorbij gevlogen en ik heb het niet eens gemerkt, vier jaar bloggen en te snel gaan en het vergeten te vieren. Nou ja, het maakt niet uit, het is niet heel belangrijk en ik denk dat ik het wel weer in kan halen in 2017… nietwaar? Er waren veel leukere en spannendere avonturen te beleven deze week, vandaar dat het qua posts ook wat stiller is. Lees mee en bekijk mijn week 8, een week om nooit te vergeten.  IMG_8398

Ja ja, The Big Apple, New York City, een droomstad, mijn droomstad. Een droom die ik al koester sinds ik een jaar of vier ben… in ieder geval sinds ik mij kan herinneren. Ik ben verliefd op New York, altijd al geweest. Het is een prachtige grote stad gevuld met cultuur, kunst, geschiedenis en een aantal van ‘s werelds mooiste warenhuizen. Een stad waar zoveel geloven, culturen en achtergronden versmelten in een smeltkroes die New York heet. The Big Apple en ik ga daar gewoon naartoe dit jaar! Yes baby, I’m on my way… start spreading the news… I’m leaving today… pambadadam! Maar eerste neem ik mijn week in foto’s met je door.

Maandag

IMG_8295

Ik was vroeg bij de bakker en de bakker was wat laat, vandaar dat ik de deur uit ging met een tas vol veel te warm brood. Dat is het nadeel van brood halen voor je gaat werken, het is zelfs te vroeg voor de bakker.

IMG_8296

Mijn vriendin stuurde deze foto door, zij was aan het opruimen en daar kwam ze mij tegen. Een zeventienjarige Wojis, zonder bril, zonder rimpels en zonder grijze haren.

IMG_8304

Mijn maaltijd, zoete aardappel met gebakken gevulde paprika’s uit de oven. Ik had er nog verse guacamole bij en wat tortilla chips. Perfecte combinatie en een perfecte lunch voor de volgende dag als je nog iets over hebt.

Dinsdag

IMG_8309

Nog steeds zijn wij aan het stoeien met de vaatwasser, ik kan het maar niet opgeven, ik weet zeker dat ik ‘m aan de praat krijg *zucht*.

IMG_8313

De tickets zijn geboekt, ons verblijf is geregeld, wij gaan naar New York! …. these vagabond shoes… pamdadadam!

Woensdag

IMG_8328

Mijn nieuwe spullen van Zeeman die ik vorige week kocht hangen eindelijk. Ik moet altijd eerst alles wassen, dit soort artikelen zelfs twee keer. Hoe leuk is de nieuwe lentecollectie van Zeeman?! Heb jij al gekeken en heb je al iets gekocht.

IMG_8331

Woensdag was er niet veel tijd, de hele dag verplichtingen en ‘s avonds open avond op een middelbare school. Ja niet voor mij, maar voor mijn inmiddels niet zo mini mini-me. Wordt nog vervolgd, wij zijn er nog niet uit… of liever gezegd… zij is er nog niet uit.

IMG_8332

New York is natuurlijk te gek, maar je moet de andere deugden des levens niet vergeten. Zo was ik al gestart met wat andere voorpret. Een middag cultureel doen in Amsterdam en afsluiten met een etentje… not too shabby for a sunday afternoon at all.

IMG_8336

Oh en ons weekend Efteling moet ook goed voorbereid worden, daar ben ik inmiddels ook mee gestart. Liefde gaat toch echt door de maag, zo is het eerste vinkje maar gezet.

Vrijdag

IMG_8342

Eindelijk tijd om te lopen en het was best lekker weer, wel koud, maar heerlijk. Ik loop nog steeds, niet te hard van stapel, maar ik loop. Ik ben inmiddels wel aan het kijken voor wat nieuwe gear, mijn spul is op en versleten inmiddels. Ik vind het lastig, qua kleuren en qua eisen. Misschien moet ik mij maar eens verdiepen in hardloop-gear. Alles moet nieuw behalve mijn muts, mijn Quanza muts is voor altijd [in ieder geval tot er weer een nieuwe Q-muts komt].

IMG_8344

Het was sandwich time, de meest heerlijke combinaties werden er gemaakt door mijn kleine grote man. Deze sandwich heet ‘Cheesy Sandwich’ door de wat overdadige hoeveelheid cheddar.

IMG_8347

Je hebt geen sandwich als je de korsten niet van je brood snijd, maar wat doe je dan met de korst? Wij maken daar ‘Korst-aan-een-spies’ van, worst aan de korst, sla, kaas om de korst, komkommer, worst om de korst & komkommer… presto.

IMG_8354

Ik weet niet of jullie iets hebben opgevangen van de racistische commentaren op een foto van MAC Cosmetics? Wat mij betreft is mijn standpunt duidelijk en daarom deel ik deze graag nog even.

Zaterdag

IMG_8356

Mijn zaterdag werd een stuk korter, omdat mijn vrijdag heel lang heeft geduurd. Een rustige middag na een zeer vroege en bewogen voetbal-ochtend. Er is dan niks lekkerders dan een simpele, snelle maar oh zo overheerlijke maaltijd.

Zondag

IMG_8369

Zondag hebben wij met de kids de rapporten laten zien aan opa en oma. Trots van alle kanten en de mini’s zijn uiteraard schandalig beloond. Daarna was het nog haasten, klaarmaken en inpakken [mijzelf voornamelijk het was fris en woei] voor onze middag  Amsterdam. Onze eerste stop was de De Bekeerde Suster. Eén van de twee bierbrouwerijen die wij hebben bezocht. Deze stond niet op de planning, maar wij stonden voor dit etablissement stil met het idee een kopje koffie te doen. Het werd bier en wat voor bier, bier met een verhaal en bier met smaak.

IMG_8382

Wat mij betreft een super leuke plek om een biertje te drinken, er is genoeg om uit te kiezen, maar ik stel voor dat je er eentje kiest die ook daar gebrouwen wordt. Ik koos voor Witte Antonia, een wit bierjte met heel veel karakter. Wij gaan in ieder geval nog een keertje terug, de belofte van een overheerlijk seizoensbier is genoeg om nog een dagje Amsterdam te plannen… toch Mirjam?

IMG_8375

Daarna liepen wij door naar Ons’ Lieve Heer op Solder aan Oudezijds Voorburgwal 38. Een prachtig museum wat het verhaal verteld van een kerk op zolder van een woonhuis. De audio-toer is heel leuk om te doen, dat kan ik je aanraden. Zeker ook leuk om eens te bezoeken met kinderen. Neem je tijd, je hebt wel twee uurtjes nodig als je alles goed wilt zien en wilt horen.

IMG_8389

Om de hoek bij het Ons’ Lieve Heer op Solder in de Oudezijds Armsteeg 26 staat nog een bierbrouwerij. Het is de Prael, waar je zicht hebt op de brouwinstallatie en op het bier. De tweede bierstop van de dag. Vergezeld met heerlijke hapjes en een bier-proeverij zaten wij na te praten over het indrukwekkende museum en te bedenken of er nog wel ruimte was om te eten.

‘Arbeid, geduld en vakmanschap zijn de belangrijkste ingrediënten als je een ambachtelijk bier wilt brouwen’
Arno Kooy – mede-oprichter De Prael

Dertien jaar geleden kwam ons plan van de grond om het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te combineren met het brouwen van bier. De Prael staat voor zoveel meer dan alleen bier. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en met bier is een gouden combinatie gebleken.

Als je zin hebt in een lekker biertje, super lekkere hapjes en dat alles geserveerd in een ontzettend relaxed en ongedwongen sfeertje, loop eens binnen bij De Prael.

IMG_8391

Na een lange wandeling, een geslaagd artistiek diner bij ArtDeli waren wij weer op weg naar huis.

IMG_8393

En dan rest mij alleen nog een huishoudelijke mededeling. Het nieuwe sparen is begonnen, wij willen naar Artis in de zomer. Dus doe jij boodschappen bij de Deka Markt en spaar jij niet en heb je niemand om je zegeltjes aan te geven… denk aan mij… ik spaar ze, want wij gaan naar Artis. Have a grand week and don’t forget to have fun.

Xo,

Wojis

2 thoughts on “A week in the life of | The Big Apple for All Ages All Races All Sexes

  1. Oooooh wat gaaf dat je naar New York gaat. Ik ben jaloers op mensen die durven te reizen. Ik heb nog steeds vliegangst.
    Mooie week, lekker lees voer! En ai, vergeet ik je bijna te feliciteren! Met je blogverjaardag…. Tadaaaah!

    1. Dank je wel, heel lief compliment. Mijn jubileum haal ik wel in, misschien kom ik nog iets leuks tegen voor een give away, NY barst van de make-up natuurlijk ?

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top