Beauty Nieuw/New

SeeBuyTry: Kruidvat Sensitive & Olive Douchecrème | Budget Buy

Vandaag heb ik in SeeBuyTry twee producten van het eigen merk van Kruidvat. De Sensitive Douchecrème en de Olive Douchecrème. Ik wilde al een hele poos wat van de douche en body producten proberen, deze twee maar eens eerst. Ik ging puur op mijn neus af, wat ruikt fris, lekker en heeft geen bloemen geur [daar waren de manen zat van]. Deze twee zijn het geworden, een sensitive product, altijd lastig en vaak helemaal niet geschikt voor de gevoelige huid. En dan nog een product met olijf in de titel, ook een valkuil, doet mildheid vermoeden, maar is vaak helemaal niet zo mild. Ik zal ook de mening van & Co. aan jullie doorspelen, you don’t have to take my word for it. Ik kies, wij testen.

IMG_7800

Het testpanel kreeg enkel de instructie beide producten een aantal dagen te proberen, eerst de blauwe dan de groene. De volgorde maakt uiteraard niet uit, maar dat maakt het duidelijk voor iedereen. Het jongste panellid is nog maar zeven en als ik die niet duidelijk instrueer wast hij de muren ermee of alleen zijn speelgoed. Miss. Mini-Me heeft niet getest, die had er geen behoefte aan, die heeft haar eigen spullen en voorkeuren. En gelijk heeft ze, mamma kan nogal pushen en haar mening en manier opdringen [guilty as charged].

IMG_7577

Kruidvat Sensitive Douchecrème – € 0,99 cent per 300 ml.

Reinig je gevoelige huid op milde wijze met Kruidvat Sensitive Douchecrème. De douchecrème met melkproteïne houdt de vochtbalans van je huid op peil en beschermt haar tegen uitdroging. Je huid voelt weer heerlijk zacht en soepel. Kruidvat Sensitive Douchecrème heeft een mild parfum, is pH-huidneutraal en dermatologisch getest.

Ik vond de geur in de winkel heel erg lekker, deed mij denken aan romige zeep en aan zeepjes die je altijd in hotels in de badkamer vindt. Eenmaal ermee te water werd mijn enthousiasme minder. Het is nogal een sterke geur, een zeer overweldigende geur, maar ik vind het niet vies. De mannen zijn het unaniem met elkaar eens, deze meurt! Of ik niet iets met bloemen mee had kunnen nemen [zucht]. Enfin, oké, dat kan, maar wat vonden jullie van de was-douche-ervaring. Nou, daar waren ze het ook over eens, het was niet al te best. Het spul schuimt niet genoeg en het voelt helemaal niet zacht aan tijdens het douchen. Meneertje Mini-man heeft het nog keurig een paar keer gebruikt en was ook niet tevreden met het gevoel na het douchen, te droog en te stroef. Mijn echtgenoot haakte al af na de eerste keer, het stonk en het schuimde niet genoeg. Deze prinses op de erwt is natuurlijk de schuimpjes van Rituals gewend en wil liever geen andere producten dan deze hemelse Foam.

Helaas moet ik het wel met de heren eens zijn, de geur bleek onder de douche geheel onprettig. Ook het schuimen moet ik toegeven, het is wat vlak op het schuim-front, maar daar heb ik helemaal geen moeite mee. Het is inderdaad niet zacht en fluffy om je mee te wassen, dat had beter gekund, maar verder wel doeltreffend. Ook geeft het een extreem schoon effect, stroef en een beetje droog, moet ik toegeven. De huid heeft prettiger gevoeld.

IMG_7578

Kruidvat Olive Douchecrème – € 1,15 per 300 ml.

Reinig je gevoelige huid op milde wijze met Kruidvat Olive Douchecrème. De douchecrème met olijfolie houdt de vochtbalans van je huid op peil en beschermt haar tegen uitdroging. Je huid voelt weer heerlijk zacht en soepel. Kruidvat Olive Douchecrème is pH-huidneutraal en dermatologisch getest.

Deze ruikt gewoon lekker en zomers en olijfig, goed gedaan Kruidvat, hele mooie geur. Daar zijn mijn mannen het ook over eens, deze ruikt echt heel lekker. Maar weer dat schuim, het schuimt mijn man niet genoeg en dat ontneemt hem een hoop doucheplezier. Van mijn echtgenoot hoeft het dan ook niet meer, ik moet denk ik maar de foam van Kruidvat gaan halen, eens kijken of dat genoeg schuimt. Meneertje Mini-man was enthousiaster en meer te spreken voer de Olive. Het ruikt lekker en het is lekker zacht onder de douche.

Dat is precies mijn ervaring, de Olive voelt lekker zacht aan tijdens het douchen en geeft neit zo’n stroef en star gevoel. Ook na het douchen voelt mijn huid prettiger aan na de Olive, we kunnen er niet omheen. De duidelijke winnaar van de twee. Sensitive is gewoon niet voor ons, wij hebben qua geur en gebruik andere voorkeuren.

IMG_7579

Dan nog kort even de verpakkingen, ze zijn heel praktisch, stevig en ik vind ze qua vorm ook mooi. Het design is netjes, niet super uitnodigend, maar netjes. Wat ik wel heel goed vind van de hele serie, is dat je ondanks het beperkte design goed kunt zien wat voor soort geur er in de fles zit.

IMG_7581

Vooral een compliment voor de dop en het stevige sluitsysteem en weet je, ze zijn nog steeds schoon en er zit geen water in. Kruidvat, dat hebben jullie heel goed gedaan en dat verdient zeker een pluim. Als je bedenkt hoe voordelig deze kleine budget producten zijn. Ze zijn best wel oké overall, de Olive is meer dan best wel oké. Ik ben nog niet uitgetest, ik wil er meer proberen, er moeten nog meer pareltjes tussen zitten zoals Olive.

Er komen meer producten aan, ik wil nog een deodorant testen, een badcreme, lopbalsem, handcreme, bodybutter en een scrub. En de foam natuurlijk, hoe kan ik de foam vergeten.

Ga jij ook wel eens terug naar een budget product, of val jij net als ik snel in de ‘nog meer luxe’ val?

Xo,

Wojis

4 thoughts on “SeeBuyTry: Kruidvat Sensitive & Olive Douchecrème | Budget Buy

  1. Een voordelige koop voor 0,99 eurocent d.w.z. 1 euro. De meeste badschuimmerken kosten veel meer en soms wel drie euro. Dat je op de kleintjes let scheelt weer op het budget. .

    1. Het is super als je een budget douche of bad product kan scoren, de Sensitive mocht gewoon terug van Kruidvat, heb ik niet gedaan. Deze gaat lekker in de zeeppompjes voor de handjes. Kan altijd nog weggooien toch?! De nieuwste aanwinst bevalt een stuk beter bij de mannen, snel meer, wij zijn nog aan het testen Xo.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top