Food is Good Fun LifeStyle

A week in the life of | Wij gaan naar de Efteli-hi-hi-hing!

Wij gaan naar de Efteli-hi-hi-hing! Mijn dochter was zo blij, die zeurt al bijna een jaar dagelijks over de Efteling. Het was aftellen geblazen afgelopen week en tot overmaat van ramp weer zieken bij ons thuis. Wij besloten toch het weekend door te zetten en vertrokken vrijdag naar de Efteling voor een overnachting en een volle zaterdag park. Het was voor mijn kleine man en mij de eerste dag best afzien. Hij was misselijk, zwak en moe, ik liep rond met hoofdpijn. Wij hadden het weer gelukkig mee en ik was voorzien van water, aspirine, neusspray, tissues en wat lekkers. Zo hebben wij met z’n tweetjes voornamelijk de zon opgezocht en rustig wandelend een stukje park gedaan. Naast ziek zijn en snotteren was er ook nog wat meer deze week, kijk je mee?

IMG_8537

Ik ben een echte tupper-muts, ik houd van mijn bakjes en ik gebruik ze dan ook bijna dagelijks. Hier heb ik mijn pompoensoep in bakjes verdeeld, wel zo gemakkelijk voor naar mijn werk. Helaas is er van werken niet veel gekomen, eerst mijn mannetje ziek, daarna ik weer ziek, maar ik had wel lekkere soep.

Maandag

IMG_8396

Er was wel meer soep dan ik op kon, ik had deze keer een andere grotere pompoen gebruikt. Een restje gebakken zoete aardappel, een uitje, wat kruiden en het was zo klaar. De pitten heb ik gebakken in een klein beetje olie, daar heb ik de soep mee gegarneerd.

Dinsdag

IMG_8405 (1)

Super leuke post die ik nog had staan, wel zo gemakkelijk op dit soort momenten; These are a few of my favorite things.

IMG_8409

Pompoensoep met een klodder Griekse yoghurt en wat gebakken pompoenpitten, heerlijke en deed heel goed.

Woensdag

IMG_8412

Beetje bij beetje krijgt mijn reis naar New York vorm, ik ben begonnen met een lijstje maken van alles wat ik wil zien. Het is lastig, maar het lijkt mij de beste manier om zoveel mogelijk te doen waar ik echt zin in heb. Deze dagen ziek thuis op bed waren wel ideaal om de city guides even door te nemen. Veel meer dan dat zat er toch niet in, hoe immobiliserend is hoofdpijn.

IMG_8414

Dit gedicht spreekt boekdelen, ik vind het mooi.

Donderdag

IMG_8419

Hier kwam mijn dochter mee thuis, deze is er één een serie. Het thema kunstenaars is toch echt wel heel erg leuk, vind haar compositie ook echt mooi. Gelukkig vindt mijn dochter het thema ook leuk, als zijn de schilderijen van de verschillende kunstenaars erg saai en donker volgens haar.

Vrijdag

IMG_8424

De sprookjesboom, daar hebben mijn vriendje en ik even rustig gezeten in de zon, bijkomen en de benen uitrusten. Uit de wind was het heerlijk, wij waren wel goed ingepakt natuurlijk. Het sprookjesbos heeft haar charme nog niet verloren, het is nu nog leuker dan vroeger.

IMG_8435

Nadat wij elkaar weer hadden getroffen op naar een welverdiende lekkernij, althans… smaken verschillen. Wel leuk deze Jelly Beans dispenser, je kunt zelf de smaken uitkiezen die je wilt nemen. Zelf vind ik ze geen lekkernij, ik koos een zuurstok en een stroopsoldaatje.

IMG_8448

Heerlijk nog een stuk gelopen, maar het werd tegen het einde van de middag wel zwaar, ook voor mijn kleine man. Wij zijn niet tot het einde in het park gebleven, wij zijn lekker naar onze hotelkamer gegaan om nog even bij te komen en te rusten.

IMG_8434

Check wat leuk, een hele set Efteling cosmetica, zag er leuk uit en het rook ook lekker.

IMG_8433

Na een uitgebreide siësta hebben wij van een heerlijk buffet in hotel genoten, de kleine man was niet in staat om nog door het park te lopen en ergens een plekje te zoeken. Vooral van alle toetjes proeven was leuk, ik zelf vond de chocoladetaart het beste. Het is tijd om chocoladetaart te maken, ik barst van de ideeën.

Zaterdag

IMG_8457

De kids vonden het leuk om het ontbijt op de kamer te laten serveren, zo gezegd zo gedaan. Super uitgebreid en erg vers en wat een keuze, echt overdadig. Wij hebben lekker rustig aan gedaan, wij waren op tijd op, ingepakt en helemaal klaar voor een hele zaterdag Efteling.

IMG_8466

Het was stralend mooi weer, fris, maar echt heel mooi. Het begon meteen goed, de kids in een doolhof en wij op een bankje in de zon. Ik had daar de hele dag wel kunnen zitten.

IMG_8477

Net zoals op vrijdag was ik zaterdag veel met mijn mannetje on route, samen lopen en onderzoeken en snoepen natuurlijk. Wij hebben genoten en iedereen heeft naar hartenlust zijn of haar attracties bezocht of overgeslagen.

IMG_8494

Aan het einde van de dag ging dochterlief nog even in wat achtbanen, ze kreeg er maar geen genoeg van. Mijn vriendje had geen energie meer en wilde niet meer lopen, dus hebben wij een plekje in de zon opgezocht en zijn gaan zitten. Daar heb ik nog even genoten van een glaasje wijn… koude rode wijn om precies te zijn.

Zondag

IMG_8502

Zondagmiddag zijn wij gaan wandelen met opa en oma, om de hoek troffen wij de rest van de familie voor een borrel en wat gezelligheid. Nou, laten wij vanavond dan maar met z’n allen uit eten gaan… waar? Nou waarom niet hier? En dan zit je zomaar weer eens gezellig met z’n allen te eten. Een mooie afsluiter van de week.

Rest mij jullie een enorm zonnige week te wensen en vergeet je handschoenen niet.

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top