Beauty Beauty Favorites Food is Good Fun LifeStyle Looks Ods & Ends

A week in the life of | Happy New Year ❣️

Het is de hoogste tijd voor een weekoverzicht in foto’s. Zoals ik al zei hebben wij wat problemen gehad met onze internetverbinding, vanaf oudejaarsdag zaten wij geheel zonder. Gelukkig hebben we een kopje kunnen lenen van de buren. Maar vanaf dinsdag 5 januari zijn we weer up and running en werkt alles… sort of weer zo goed als nieuw. Week 53 was een week met hoogtepunten en een week met dieptepunten. Voor ik het vergeet en het niet meer mag… gelukkig nieuwaar allemaal ❣️

Maandag

IMG_7409

De eerste ronde bollen en beignets bakken. Ik heb proef gebakken and all’s well.

IMG_7410

Soms heeft iets wel eens wat up one’s sleeve, en kijk eens wat mijn Sweet Sunrise Geurkaars van Rituals liet zien. Bleef er maar naar kijken, zo mooi.

Dinsdag

IMG_7415

Heerlijke tosti’s uit de Tefal OptiGrill met de altijd rode en lekkere Heinz Tomato Ketchup.

IMG_7425

En soms kan het niet anders, InstaCrazy.

Woensdag

IMG_7427

Woensdag zijn wij de dag goed begonnen met spek en eieren voor het ontbijt, heerlijk en nodig. Wij waren allemaal niet op ons best en geheel niet fit te noemen. Wij hebben het dan ook lekker rustig aan gedaan. Wat opgeruimd, kleine klusjes gedaan, wat administratie en natuurlijk wat voorbereidingen voor oudjaarsdag.

Donderdag

IMG_7447

Donderdag was het echt voor het echie, oliebollen en appelbeignets bakken. Ik vind het altijd wel erg leuk om te doen, het is inmiddels traditie.

IMG_7449

Ze waren erg lekker!

IMG_7457 (1)

Tussen neus en lippen door nog even wat foto’s gemaakt. Ik dacht lekker de middag te bloggen, maar helaas geen internet. Dus opruimen, administratie, klusjes…

IMG_7467

En natuurijk lekker koken. De voorbereidingen voor het avondeten, olie met rozemarijn en heel veel knoflook. Dit heb ik lekker lang laten staan, dan smaken de aardappels nog lekkerder.

IMG_7468

Op FaceBook stond dat je beestjes die onrustig worden van vuurwerk in kunt bakeren om ze rustig te houden. Dat heb ik gedaan met de vissen van de buren, die waren zo onrustig en druk aan het zwemmen.

IMG_7470

Hier de dun ingesneden krieltjes met de olie, kruiden, knoflook en wat krullen roomboter. Klaar om de oven in te gaan.

IMG_7473

Het resultaat was een braadslede vol met overheerlijke Hasselback patatoes. Ik zeg je jommes… Food Is Good!

IMG_7475

Opfrissen, omkleden en de snoet beschilderen. Ik moet bekennen dat ik niet heel veel zin had om moeilijk te doen, dus ik heb gekozen voor veel highlighter en een goede dosis parelmoer. Parelmoer nagellak en gloss gaf een mooi en rustige effect. Dit alles met wat gouden sieraden en een black outfit.

IMG_7494

The dawg.

IMG_7495

The fun.

IMG_7507

En natuurlijk bubbels [cassis voor de kdis]. Ondanks alle verdrietige momenten zo aan het einde van 2015 hebben wij het jaar mooi en fijn afgesloten. Wij wisten al dat wij 2016 zouden beginnen met heel verdrietig nieuws.

Vrijdag

IMG_7525

Vrijdag traditiegetrouw weer aan de bak, maar goed ook, ik had trek. Mijn eerste ontbijt van 2016 bestond uit een overheerlijke latte en een super verse appelbeignet net uit zijn vet. Oh en ik doe het nooit, maar ik had ineens zo een trek in heel veel poedersuiker en kaneel op mijn beignet.

IMG_7528

En daar stonden de schalen weer, vol met traditie, klaar voor de nieuwjaarsborrel met de buurtjes.

IMG_7531

Een bal werd een borrel, de bubbels werden wijn, de beignets werden chips, hapjes en vers gedraaide loempia’s van Jochem [overheerlijk en super knapperig]. Uiteindelijk hebben wij gezamenlijk besloten dat het wel zo gezellig zou zijn om samen te eten. Maaltijdsalade van Marinella [eigenlijk was het Peter zijn salade, bedankt voor het delen Peter] en overheerlijke macaroni van Suus. Na het diner, alle lekkers en de overheerlijke loempia’s zaten wij echt helemaal vol. Wat een geweldige start van het jaar.

Zaterdag

IMG_7542

Kleine klusjes, hele kleine klusjes. Het ophangen van de lampen is niet gelukt, wel zijn alle lampen en armaturen al uit de verpakking. Ik was nog steeds niet fit en verwachtte ook zaterdag een huis vol gasten, dus lampen aan de kant en chille. Gelukkig was het klaarmaken van het diner wederom een joint effort en konden wij allemaal rustig aan doen en genieten.

IMG_7544

De lekkerste bruschetta met tomaat ooit! Marco maakte deze variant met heel fijn gesneden tomaten, ui, knoflook en basilicum en lekker veel extra vierge olijfolie. Het diner was super geslaagd. De hapjes waren goddelijk, de pasta en de kip waren om op te vreten [dat hebben wij ook gedaan] en het toetje was hemels. Robin had Semifreddo citroen gemaakt… dat lust ik elke dag wel.

Zondag

IMG_7553

Zondag even uitwaaien op het strand van Egmond. De wandeling was van korte duur, het hele gezelschap had het te koud. De helft van ons gezelschap zag het wel zitten om meteen een strandtent in te duiken. Ik niet, ik had wel zin in een wandeling en een frisse neus. Mijn grote meid had ook liever meteen linksaf geslagen naar de warme chocolademelk.

IMG_7548

Warme chocolademelk en wifi, dan krijg je dus een nieuw ava van je dochter. Inclusief roze poetsdoek en rode jurk. Zelf was ik het niet eens met de ogen, maar zo ziet mijn kleine grote meid mij.

IMG_7550

De dames en heren hadden zin in een afzakkertje en sjoelen. Onze charmante gastvrouw toverde elke keer weer de heerlijkste hapjes op tafel tussen het sjoelen door.

IMG_7547

And then there was fire! Onze gastheer stookte het vuur nog eens goed op. Een perfect einde van een middagje bij het strand.

IMG_7552

Een mooie start van een voor ons reeds bewogen jaar. Rest mij jullie allemaal nog een fijne aankomende week te wensen.

Liefs,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top