Beauty Beauty Favorites Nieuw/New

Update: Even Better Lotion SPF20 van Clinique | Is net niet better dan de Clinique Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer

Vandaag de update en review van de Even Better Lotion SPF20 van Clinique. Ook vergelijk ik deze met mijn all time favorite Clinique Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer. Er waren wat producten tussen gekomen, maar eindelijk heb ik de Even Better Lotion uitgebreid kunnen gebruiken, testen en opmaken. Een prachtig product van Clinique uit de Even Better serie. Een vetvrije crème die speciaal is ontwikkeld voor de gemengde en vette huid. Welke je huid beschermd tegen de zon met een SPF20 factor. En zoals je uit de titel op kunt maken, net niet better!

IMG_4162

Zelf blijf ik de Clinique Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer missen, die was zo goed en hield mijn huid zo mat, echt geweldig. Maar de Even Better Lotion SPF20 komt in de buurt. Deze werkt goed, voelt fijn, maar het grote verschil is een soort ‘glow’ die je krijgt, welke je mooi moet vinden. Ook een klein verschil is dat de Even Better net iets minder lang matteert. De ‘glow’ is wel een puntje als je houdt van een geheel matte poederige finish. Ik heb het al eerder verteld en ik zeg het nog een keer, er ging niks boven de Superdefense SPF25 Age Defense Moisturizer. Terug naar de Even Better SPF20 Lotion, deze zit in een pompflacon, wat ik al een mega plus punt vind. Het doseert fijn, je hoeft er niet met je handen in en als je de dop kwijtraakt is het niet zo heel erg. Verder is de textuur heel licht, het is namelijk een zeer vloeibare crème, dat werkt heel fijn en de substantie smeert heel gemakkelijk op het gezicht. Mijn huid heeft genoten van de hydratatie van deze crème, het zachte gevoel en toch ook van de ‘glow’. Het was een welkome gast deze zomer. Helemaal niet te omschrijven als een ‘vettige kop’ of een ‘dewy look’, meer een gezonde net gescrubde uitstraling.

IMG_4161

Dan wat ik vind van de werking, ik zet nog even de belangrijke claims op een rijtje:

  • Merk binnen vier weken een zichtbare vermindering van fijne lijntjes, rimpels en een verbeterde structuur. 
  • Na twaalf weken, komt de zichtbare rimpelverminderende werking dicht in de buurt van een dermatologische laserprocedure. 63%, om precies te zijn.

Het is een fijne crème die goed hydrateert de hele dag door, mijn huid leeft echt op en de structuur van mijn huid is er zeker fijner van geworden. Maar om te zeggen dat lijntjes en rimpels verdwijnen, nee natuurlijk niet. Gemaakte schade neemt geen keer met een crème. Rimpelvermindering heb ik niet gemerkt, het is meer de algehele conditie van je huid die verbeterd. En in samenwerking met het Repairwear Laser Focus Serum van Clinique merk ik dat mijn huid er mooier en gladder uit gaat zien. De vlekken in mijn gezicht worden minder zichtbaar, er komen minder vlekken bij en vooral de structuur van mijn huid verbeterde. Wat ik ook heel erg indrukwekkend vind van de Even Better Lotion is het gevoel over de hele dag. De textuur is zo licht, zo luchtig, dat ik de hele dag een ochtend-snoet-gevoel heb en dat vind ik zo geweldig.

Wat heb ik niet gedaan met de Even Better Lotion als basis? Alles eigenlijk, alleen de Even Better Lotion, soms gevolgd met een dikke laat SPF50 crème, gelaagd met BB Cream, als basis van foundation, poeder of een combinatie van dat alles. Ging heel goed, voelde fijn en de finish was heel mooi elke keer weer. Dus was jij ook een grote van van de Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer, probeer dan eens de Even Better Lotion SPF20, niet helemaal hetzelfde, maar komt echt heel erg in de buurt. Wat ik zelf heb gedaan om een volledige matte finish te krijgen is afpoederen met een finishing power.

IMG_4160

De Even Better Skin Tone Correcting Lotion SPF20 zit ook in de standaard groenige  Clinique verpakking en is online en bij verschillende winkels te koop. Deze crème kost rond de € 58,- zonder korting en komt in een prachtige en zeer handige pompflacon van 50 ml. Wat betreft de zuinigheid, dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke gebruik. Ik heb de Even Better voornamelijk gebruikt als dagverzorging, maar is zeker ook als nachtverzorging te gebruiken. Omdat het in een pompflacon zit, is overdosering bijna onmogelijk.

Samengevat, een hele fijne crème die ik zeker [ondanks het prijskaartje] zeker nog een zou kopen. Ik ben ook wel heel nieuwsgierig geworden naar de Even Better Dark Spot Defense SPF45, ook van Clinique.

Kan jij ook zo balen als iets waar je heel erg tevreden over bent uit het assortiment wordt gehaald?

Xo,

Wojis

One thought on “Update: Even Better Lotion SPF20 van Clinique | Is net niet better dan de Clinique Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top