Beauty BeautyBucketList Nieuw/New

Clinique superdefense SPF 25 age defense moisturizer – review time

In oktober schreef ik over de Clarins Paris Ultra-Matte Rebalancing Lotion for Oily Skin, waar ik best tevreden mee was, maar ik vond de lotion iets te droog, mijn huid werd wat trekkerig en ik besloot toch een wat rijkere crème te kopen om de winter mee door te komen. Ik kocht de superdefense SPF 25 age defense moisturiser van Clinique en ik heb tot de dag nog geen spijt gehad!

IMG_9625

Ja het is een pot, een prima pot daar niet van, maar een pot en ja ik vind een tube ook heel fijn en niet alleen omdat je dan niet met je vingers in goedje moet. Ik zelf ben nogal eens een kluns en een pot crème kost mij relatief veel meer dan een pomp of een tube. Dit omdat ik vaak crème verlies tijdens het uit de pot halen en naar mijn gelaat brengen… vraag mij niet hoe… het is gewoon zo, het zit soms echt tot achter mijn oren. Ik heb ook maar een foto van het doosje toegevoegd, zodat je goed kan zien welke het is. Dat vind ik het nadeel van de uniformiteit van Clinique, alles lijkt op elkaar, of ligt dat aan mij?

IMG_9620

Uiteraard heb ik de superdefense SPF 25 age defense moisturizer voor huidtype 3 & 4 genomen, dit omdat ik hier een daar een vette kop heb en het gewoon erg prettig vind als ik overdag niet een al te vettige crème draag. Ondanks de wat vollere crème is deze vet vrij en heeft een SPF van 25, wat toch een wat rijker gevoel geeft op de huid. Ik houd er wel van in de winter, een iets ‘ingevette kop’. En voor de duidelijkheid, deze crème is er ook voor huidtype 1 en 2.

IMG_9621

En het werkt, de crème matteert mijn gezicht de hele dag en geeft de droge zones voldoende vocht om niet te gaan schilferen en trekken. Ik zal het je nog sterker vertellen, deze matteert nog beter dan de Clarins Paris Ultra-Matte Rebalancing Lotion for Oily Skin, althans langer, niet zozeer beter. Het verschil is dat die van Clarins veel luchtiger is en frisser op de huid en dat de superdefense SPF 25 age defense moisturizer echt iets voller is. Ik ben dus heel blij, ik heb twee super producten gevonden [slag om de arm met de Clarins, deze moet ik dus van het voorjaar nog even langer testen] die mijn huid mat houden gedurende de hele dag en heel prettig en luchtig voelen op de huid.

IMG_9622

Even de basis nog even zoals Clinique deze promoot:

“De meest complete bescherming voor de huid tegen zichtbare huidveroudering, in een dagelijkse vochtinbrengende crème. Geeft de huid de middelen om schadelijke invloeden van buitenaf, zoals emotionele stress, zon en vervuiling te bestrijden.Helpt bij het neutraliseren van UVA en UVB.”

– bron: www.clinique.nl –

UVA en UVB filters zijn de beste bescherming tegen veroudering, dit omdat dit de grootste factor is bij huidveroudering. De bescherming die in de crème zit zal zeker helpen en dames, je huid dien je ook in de wintermaanden te beschermen tegen de zon. Verder brengt de crème zeker vocht in, of vocht aan, vocht vast.. het voelt heel prettig, helemaal niet droog of stroef, eerder zacht en romig. Het grote voordeel is dat het helemaal niet vettig aanvoelt en niet glibberig, gewoon perfect naar mijn wensen. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat ik er geen pukkels van krijg en dat mijn huid echt een frisse uitstraling heeft.

Of je geen oude kop krijgt als je deze crème smeert… nee dat geloof ik niet, de schade die je in je jonge jaren hebt opgelopen, kan je niet meer ongedaan maken met een crème, hoe goed en hoe duur ook. Ik geloof in preventief tewerk gaan en dat doe ik al jaren en ik dat regime past deze crème zeker als je houdt van een crème met een lichtere textuur. Of het erg geschikt is voor mensen met meer dan een gecombineerde huid weet ik niet, ik denk dat het toch iets te vol is en de matterende werking niet voldoende zal blijken. Ik ga de lente denk ik niet halen, dan had ik de crème ook kunnen testen met wat warmer weer en met wat zon. Voor mij is het nu de perfecte uitkomst, ik vind mijn Clinique superdefense SPF 25 age defense moisturizer excellent.

IMG_9628

Deze crème is bij alle Clinique counters gewoon te koop, je kunt deze ook bestellen via www.clinique.nl en www.douglas.nl, de prijs ligt rond de € 48,- voor 50 ml., wat niet echt goedkoop is, maar gezien de matterende werking en de filters ook niet een hele extreem dure. Wat mij betreft één van de betere luchtige matterende crèmes van de laatste jaren, super lekker hoor Clinique.

Heb jij ook een favoriete merk voor het verzorgen van je gezicht en welke is dat dan?

Greetz,

Wojis

7 thoughts on “Clinique superdefense SPF 25 age defense moisturizer – review time

 1. Ik ben ook aan het zoeken naar een nieuwe vervanger voor de spf 25. Ik heb dezelfde ervaring met de nieuwe superdefense spf 20. Momenteel heb ik estee lauder daywear oil free spf 25 i.c.m. EL idealist serum. Dit komt een heel eind in de richting. (Heb de creme nu alleen nog met idealist serum geprobeerd. Bij aanbrengen van de creme begint het serum te rullen. Waardoor het goed opletten is dat je niet met witte plekken op je hoofd de deur uit rent ;-)Daarnaast zitten er shimmers in het serum waardoor eind vd dag mijn hoofd toch wat meer glimt. Ga de creme nog testen met een ander serum wat meer matteerd)

  1. Ik heb het er net over met mijn man, zo raar dat de crème eruit is. Misschien kan je Idealist zonder glitter proberen of Night Repair, persoonlijk vind ik Night Repair fijner en matteert beter. Fijn dat jij ook helpt met de zoektocht, we komen er wel :-).

 2. Ik ben zwaar teleurgesteld in de vernieuwde versie superdefense 20 spf. Hij voelt bij mij aan als een super dikke vette glimmende plakkaat en ziet er ook zo uit.Terwijl de oude zo lekker luchtig was en matterend maar toch voedend. Ik heb gelukkig bij mijn parfumerie douglas geld terug gehad. Ben nu bezig met zoektocht naar iets vergelijkbaars. Heb nu 3 dagen de nieuwe lijn nivea sensitive (15 spf zonder parfum en andere nare ingrediënten) geprobeerd. Gaat wel maar haalt het echt niet bij de oude superdefense 25 spf. Olaz zonder parfum begon bij mij ook te glimmen. Heeft er iemand nog raad??? Sterkte met zoeken voor iedereen die hetzelfde ervaart als ik. Kan me namelijk niet voorstellen dat ik de enige ben.

  Groetjes Bianca

  1. Hoi Bianca, precies! Drama, ik maak mijn mini SPF 20 op op mijn decolleté. Helaas heb ik echt nog niks zo fijn als de SPF 25 geprobeerd. Nog 4 dagen en hij is helemaal leeg, misschien 5, dan ga ik over op mijn Clarins. Ook fijn en luchtig, maar haalt het niet bij de SPF 25. Ik zoek verder hoor, als ik iets heb gevonden dan post ik het meteen. Alle glibberige-vettige-dames-koppen, please help ons en deel je ervaring. Liefs, Wojis

 3. I have been using superdefense 25 during a time with great pleasure. Yesterday it was only possible to buy (in the Bijenkorf) the new superdefense spf 20 (a small sample). There is a hugh difference between the superdefense 25 and this new moisturizer. My question is: will it still be possible to obtain the 25 spf moisturizer. I do hope so.

  Thank you in advance for your comment

  1. Gezien jouw naam ga ik er even van uit dat ik in het Nederlands kan antwoorden. Ik heb even rondgekeken en ik kom tot dezelfde conclusie, de SPF 25 is niet meer zo gemakkelijk te krijgen. Het lijkt er erg op dat deze is vervangen/wordt vervangen door de SPF 20 crème. Het verschil heb ik nog niet kunnen testen, maar het ziet er somber uit dan voor ons, ik ben ook dol op mijn SPF 25 moisturizer. Wellicht dat iemand anders meer wet en voor nu kan ik alleen nog maar rondvragen en horen of onze geliefde Superdefense SPF 25 ooit nog te koop zal zijn.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top