Beauty Fun LifeStyle Looks

Dagje uit in de winterzon | Hoe ik mijn snoet bescherm

Een dagje uit in de winterzon is heerlijk, met je snoet in het zonnetje en de rest helemaal ingepakt tegen de heerlijke frisse kou. Dat zijn toch wel de ideale winterse omstandigheden, al kan ik een berg mooie witte sneeuw ook goed hebben [sneeuwpret- retteketetteketet]. Dit soort dagen komen er al meer en meer aan en dan is het zaak dat je de huid goed beschermd tegen de zon. Veel mensen denken nog steeds dat de zon in de wintermaanden geen kwaad kan. Helaas is dat niet zo, de zon is wat minder sterk, maar de schadelijke stralen komen gewoon nog door. In principe dien je de snoezel elke dag te beschermen tegen de zon, want de zon zet haar schadelijke stralen echt niet uit voor ons tussen september en mei. Ik laat je vandaag zien wat ik bijvoorbeeld doe voor een dagje in de winterse zon. 

IMG_8501

Het was fris en zonnig, mijn handen waren de hele dag ingepakt dus beschermd en mijn decolleté heeft geen zonnetje gezien. Mijn hals zat vakkundig ingepakt in mijn overdadig grote Brrr sjaal, dus daar kwam geen zonnestraaltje door. Mocht je wat minder ingepakt door het leven gaan, neem een tube SPF crème mee, zodat je tussentijds nog even kunt smeren. Vergeet ook niet voor je de deur uit gaat alles even goed in het vet te zetten. Voor de snoet had ik deze keer een andere tactiek.

IMG_8500

De basis bestond uit de Even Better Lotion SPF20 en de Redness Solutions – daily protective base SPF 15, beiden van Clinique. Daarna heb ik mijn zeer geliefde Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation van Shiseido gebruikt, dit omdat ik deze poeder gewoon nog eens aan kan brengen gedurende de dag. Voor mijn lippen bracht ik wel een hoge factor mee, de kussers verdienen extra aandacht als het gaat om bescherming tegen de zon. De Resist Anti-Aging Lipgloss met SPF 40 van Paula’s Choice, extra bescherming en een beetje kleur.

IMG_8496

Het fijne van deze gloss is dat ik er met gemak nog een lipstick overheen kan gebruiken of een ander verzorgend product. De glossjes blijven zo goed zitten, het is bijna magisch. Als je de transparante versie gebruikt, is het mogelijk deze ook rond de ogen gebruiken in geval van nood. Maar vergeet vooral je zonnebril niet, dat is wel de grootste hulp voor de huid rond de ogen. Als je een dagje uit bent is het wel zo fijn om zo compact mogelijk te werk te gaan toch?!

IMG_8459

En dit was het totale plaatje van alle producten bij elkaar. Ik zat helemaal in de SPF, helemaal opgemaakt en helemaal te genieten in de zon. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om jezelf goed te beschermen, dit is er eentje van. Het voordeel van deze combinatie is dat ik gewoon make-up kan dragen en toch nog een extra laag SPF aan kan brengen gedurende de dag. Ik barst van de tips, ik zal de aankomende tijd wel wat meer van mijn zonovergoten SPF posts plaatsen.

Vind jij dat ik overdrijf en een enkele laag BB Cream of SPF ‘s morgens genoeg bescherming voor een hele dag winterzon?

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top