Beauty Beauty Favorites Looks

Op Herhaling | Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation ?

Vandaag op herhaling bij WojisOnBeauty zeer oude vriend. Het is Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation. Een olie-vrije compact poeder foundation welke met een sponsje kan worden aangebracht, perfect voor on route of de standaard korte ochtenden. Deze foundation is speciaal ontwikkeld om te matteren en droogt de huid niet uit. Een poeder foundation die na het aanbrengen direct een volledig finished effect geeft en toch nog een beetje van je eigen huidje doorlaat. Een rots in de branding waar ik altijd op terug kan vallen, een vriend die er altijd is al vanaf mijn achttiende levensjaar.  En da’s inmiddels echt al heel lang. Ik zal je vertellen waarom ik zo vaak weer terugval op mijn Pureness Matifying Compact Foundation. 

IMG_6034

Deze foundation maakt de poriën meteen minder zichtbaar door een exclusief door shiseido ontwikkeld poederbestanddeel. Deze foundation versterkt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid, is non-comedogeen en uiteraard dermatologisch getest. De Pureness lijn van Shiseido is speciaal ontwikkeld voor de jonge, gemengde tot vettige huid, om de talgproductie in toom te houden en de huid in balans te brengen. En nog steeds [niet zo jong meer] doet mijn huid het goed op deze foundation.

IMG_6036

Zoals ik al zei komt de Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation met een spons-applicator. Je gebruikt de spons droog om het poeder op het gezicht aan te brengen, dit kan je doen over een primer, maar ook zeker zonder. Heel fijn is dat je de dekking kunt opbouwen, niet tot een volledige dekken, maar zo goed als. Zeg maar ruim medium dekking. De finish is poederig mat met een satijnen feel, ik vind het erg mooi. De finish ziet er  heel natuurlijk uit. Wat ik alleen jammer vind is dat er in Nederland niet heel veel kleuren zijn om uit te kiezen, ik geloof zes.

IMG_6038

De Pureness lijn van Shiseido komt in een prachtige lichtblauwe kleur, ook het compact doosje is ook helder blauw. Je krijgt er een spons-applicator bij en tussen het poeder en een plastic protector, dit stukje plastic moet je niet weggooien, deze bescherm het poeder. De spons wordt toch “vies” als je die over je gelaat haalt. Ik was mijn spons elke week of twee, dat is niet alleen hygiënisch, je zorgt er ook voor dat je met een schone spons je foundation aanbrengt. Dit komt het resultaat op de snoet enorm ten goede.

IMG_6039

Shiseido vermeld niet alles op het doosje, daar is de [om]verpakking te klein voor. Wel staat er aan de zijkant heel klein beschreven wat er allemaal in verwerkt zit en op de achterkant wat het is en waarvoor te gebruiken. Voor meer details over het aanbrengen en gebruiken staan duidelijk op de bijsluiter. Maar met een compact poeder foundation en een spons is het natuurlijk niet zo ingewikkeld, een kind kan de was doen.

IMG_6040

De kleur die ik heb is nummer 20 Light Beige, er is nog één lichtere kleur en nog vier donkerdere kleuren. Voor mijn vrij lichte gemengde huidskleur [ik heb een roze en gele ondertoon] is de Light Beige een perfecte kleur. Shiseido is wel een beetje mijn merk qua kleur, zo kan ik altijd heel goed slagen met dit mooie merk.

IMG_6057

Deze foto is puur natuur, ik heb hier alleen mijn dagverzorging op, totaal geen make-up.

IMG_6059

Hier heb ik de Touche Healthy Mix Brush Concealer [niet meer verkrijgbaar] voor onder mijn ogen en de Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation voor mijn snoet gebruikt. Knapt meteen op vind je niet [retorische vraag btw]?

IMG_6061

En dit is het, uit mijn handtas, alles wat ik heb gebruikt; Shiseido Pureness Matiging Compact, Bourjois Touche Healthy Mix Concealer en Lilac d’Or Blush, de Tweezerman wimperkrultang, Clinique High Impact Mascara en  als laatste de altijd charmante Catrice Colour Show Colour & Stay Lip Gloss in Nude-Tritious [zie hieronder voor het resultaat].

IMG_6065

Check de dekking en de finish on my face, is het niet prachtig? Zelf vind ik het heel er mooi dat er toch nog een kleine beetje Wojs-imperfectie door de foundation heen komt. Dat maakt het levendig, niet zo vlak en check hoe mooi mijn poriën zijn of eigenlijk niet zijn. Niet voor niks mijn grote vriend al jaren, total love baby!

IMG_6043

Ik zal je nog even vertellen hoe ik mijn gezicht verfraai met de Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation. Ik breng het poeder dus aan met het [droge] sponsje wat bij de foundation geleverd is. Meestal breng ik de foundation aan over alleen mijn dagverzorging, soms gebruik ik er een primer onder. Dan verdeel ik met ronddraaiende bewegingen het poeder gelijkmatig vanuit het midden van mijn gezicht naar buiten toe. Als ik helemaal tevreden ben met de finish, blend ik nog even goed in mijn haarlijn en langs mijn kaken, om de overgang mooi te maken. De look die ik hier heb laten zien is een enkele laag foundation, welke ik goed in mijn huid heb gewerkt met de spons. Als ik iets meer dekking wil, dan doe ik gewoon nog een beetje over mijn wangen en T-zone, de plekken waarvan ik vind dat het wel iets meer dekking kan gebruiken. Wat mij betreft is mijn Shiseido Pureness Matifying Compact Foundation het perfecte antwoord op mijn gecombineerde tot soms vette huid.

Shiseido is in verschillende winkels en online shops te koop. Voor deze mooie foundation moet je rekenen dat je rond de € 30,- kwijt bent. Geen koopje, maar wat mij betreft het hele bedrag waard en is nog steeds mijn favoriete foundation. Je kunt de Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation nu met 25% korting kopen bij Douglas, geef ik je nog even mee voor het weekend ;-).

Xo,

Wojis

One thought on “Op Herhaling | Shiseido Pureness Matifying Compact Oil-Free SPF 15 Foundation ?

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top