Beauty Beauty Favorites

Pink & Purple | Easy Make-up look

Na ruim een week geen full make-up, eindelijk weer voldoende geheeld om mijn snoet te kleuren. Je kunt mijn ontzettende mega koortslip/kin nog zien, maar ik heb de kleur in ieder geval weten te temperen [thank Estée for Double Wear]. Het is een vrij simpele, maar niet per se heel erg snel, look. Het hangt een beetje van jouw eigen basis af, in wat voor conditie je huid is op het moment en het hangt af van de mate dekking die jij wilt hebben. Het kan onder de tien minuten als je alles klaar hebt liggen, kan is hier heel belangrijk, want het kan ook langer duren. Easy is het wel en eigenlijk vrij subtiel. Het is wel een look die  helemaal af is en mij meteen een lekker frisse uitstraling geeft. Houdt jouw tools en producten maar bij de hand, dat Pink & Purple is aanstekelijk. 

IMG_7789

Dat frisse komt door het de kleuren die ik heb gebruikt. Paars op de ogen en het roze op de wangen, een prachtige combinatie die een knisperige frisheid geeft aan je look. Het haalt mijn teint op, mijn ogen, alsof ik de lente in ben gestapt. Ik zal je laten zien wat ik heb gebruikt en let vooral op de blush en highlighter, deze gebruik ik nu heel veel. Mijn nieuwste ontdekking, zo fijn zo saampjes.

IMG_7776

Dan begin ik ook met de twee kopstukken, de straal en de frisheid over het gelaat is te danken aan de Shiseido Camellia Blush Compact en een snufje Guerlain Les Tendres Météorites Compact Poeder. Deze twee producten heb ik gebruikt over mijn foundation heen, verder geen bronzer, andere kleuren blusher of highlighter. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van de juiste tools, vergeet daarbij niet de vingers, die zijn zo gemakkelijk en bij de hand [pun totally intended].

Naast de Camellia blush en de Météorites heb ik gebruikt mijn Chanel Perfection Lumiere in combinatie met Stay-matte oil-free makeup van Clinique voor de basis. Deze mix heeft ook mijn grote plek op mijn kin gecamoufleerd. Niet al teveel foundation, gewoon genoeg om de plekken die het nodig hebben te egaliseren. Ik werk van het midden midden van mijn gezicht naar de buitenkant toe met mijn Sigma Angled Top Kabuki F84. Onder de ogen [zie de eerste foto] heb ik een klein beetje Touche Éclat Radiant Touch van Yves Saint Laurent gebuikt, deze heb ik mooi in de huid gewerkt met de 142/Concealer Buffer “Get coverage.”van Zoeva. Een super fijne kwast voor onder de ogen, maar ook om highlighter in te werken in je foundation.

IMG_7781

Dan voor mijn wenkbrauwen mijn Crayon Sourcils No. 40 Brun Cedndé van Chanel en de Clear Brow Finisher van MAC. Ook twee prachtige producten die snel werken, goed blijven zitten en een vrij natuurlijk finish geven. Niet te gelikt zeg maar.

IMG_7753

Voor de oogjes heb ik als basis de Color Tattoo 24 Hr. van Maybelline gebruikt. De nummer 40 Permanent Taupe, een prachtige taupe kleur, die heel mooi staat en mooi werkt onder alle kleuren uit alle Naked paletten van Urban Decay die ik bezit. Deze breng ik het liefst aan met mijn pinkjes, dat werkt heel mooi en snel. Daar overheen heb ik een heerlijke oogschaduw gebruikt, de Pure Color EyeShadow Satin in 26 Iridescent Violet van Estée Lauder. Een prachtige lila paarse kleur met een magische shimmer. Zo subtiel dat het lijkt of je van nature deze kleur oogleden hebt. Het brengt het bruin van mijn ogen nog meer naar voren en daardoor sprankelen mijn ogen net iets meer vind ik. Ik heb hier mijn MAC 217 Blending Brush voor gebuikt, maar het gaat prima met elke andere blending brush. Dan heb ik met een paars potlood van KIKO een lijntje gezet zo dicht mogelijk langs mijn bovenste wimpers. Met een eyeliner kwast heb ik de Pure Color oogschaduw weer precies over het lijntje gedept. Ik heb de Zoeva 317/Wing Liner kwast gebruikt. Ik kwast/veeg absoluut niet, ik stans en dep de oogschaduw beetje bij beetje over het lijntje oogpotlood. Dit doe ik ook nog even een beetje langs de onderste wimpers, maar dan echt heel erg weinig.

IMG_7766

Nu we de wimpers toch hebben aangehaald, zo’n simpele open look vraagt om mega vette dramatische wimpers. Eerst krullen natuurlijk, dat doe ik nog steeds dagelijks met mijn Tweezerman wimperkrultang. Daarna de dramatiek op de wimpers met natuurlijk Lancôme Hypnôse Drama. Ik neem het kleven en in de knoop raken van mijn wimpers voor lief, ze zijn gewoon te lang voor deze mascara, maar het effect is wel oh zo mooi. Als je het kan uitstaan, doe dan ook gewoon twee of drie lagen over elkaar. De look kan het hebben en door de zwarte mooie wimpers, komt het paars nog beter naar voren.

IMG_7775

Als laatste wil ik de twee kwasten noemen die het mooiste werk hebben gedaan, tevens ook het moeilijkste. Het is een kwestie van doseren en de juiste kwast vinden, dan wordt het mooi en niet overdadig. Voor de Camellia blusher gebruik ik de Sigma Powder/Blush F10 brush, een hele zachte blush kwast van middelmatig formaat. Veel groter en je wordt een pop en veel kleiner en je wordt een zeer slecht opgemaakte pop. Je hebt ook echt een kwalitatief goede kwast nodig die niet knoopt of plat wordt. Eerlijk is eerlijk, het is niet mijn favoriete kwast, maar de haren blijven mooi overeind en knopen niet. Je kunt een beetje spelen met Camellia, maar ze blijft een trap in de tanden als je niet gemodereerd te werk gaat en niet goed kunt blenden. Wat rood en het roze zijn een geweldige combinatie om elke saaie grijze dag op te halen met een frisse snoet. De finish is meer diep roze dan rood, erg mooi. Dan de Full Flawless Face Brush van bareMinerals. Deze kwast prikt een beetje, maar is gewoon goede vrienden met poeders. De semi ronde kwast is perfect om highlighter aan te brengen en daarom gebruik ik deze eigenlijk altijd met mijn Météorites poeder.

Hoe fijn is het als je mooie kwasten hebt en jouw product perfect uit de verf komt?! heel fijn! De juiste tool is het halve werk… oh ik vergeet bijna de lipstick. Het is de super fijne en prachtige Ultra Glossy Stylo 813 Apple Blossoms, maar een mooie roze lipgloss of lipstick staat hier ook fantastisch bij.

Paars en roze heeft iets magisch op de snoet, of ben ik dan te soft en ouderwets?

Xo,

Wojis

2 thoughts on “Pink & Purple | Easy Make-up look

    1. Ja, deze blush is echt heel bijzonder. Ben ik ook heel blij mee en er hangt zo’n mooi verhaal aan. Fijne look inderdaad, heel fijntjes en niet ingewikkeld.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top