Beauty LifeStyle Ods & Ends

Weleda Arnica Massageolie | Verwarmt en ontspant de spieren en ruikt oh zo lekker

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan de olie waar ik al een hele tijd verliefd op ben, het is de Arnica Massageolie van Weleda. Een olie die de spieren verwarmt en ontspant, de doorbloeding stimuleert en een verwarmend effect heeft. De olie waar ik mij enorm goed bij voel en de olie die gebruikt is bij de Ayurvedische massages die ik heb mogen ervaren. Een veelzijdige olie die niet alleen fijn is om mee te masseren of gemasseerd te worden, maar ook heerlijk is om de huid mee in goede conditie te houden. Als een bodyolie if you will. Kijk je mee naar dit heerlijk geurende wonderolie-tje met het oranje label? 

IMG_6927

Arnica Massageolie is echt een heerlijke olie om mee te masseren en om mee gemasseerd te worden, deze past ook heel goed bij een Full Body Massage door de heerlijke textuur en de zeer ontspannende geur [doet mij denken aan kamille & salie thee]. Arnica staat ook bekend om haar herstellende invloed op spieren en gewrichten. Een prachtige olie uit het Weleda assortiment, ik vertel je meer.

IMG_6930

“Te gebruiken bij het sporten door voor de inspanning dun aan te brengen en na de inspanning voor een uitgebreide, langzame massage. Als lichaamsverzorging te gebruiken door na het douchen of een bad op de nog vochtige huid aan te brengen. Giet enkele druppels in de handpalm en wrijf beide handpalmen tegen elkaar. Verdeel de olie over het hele lichaam tot deze helemaal opgenomen is.”

Deze olie bevat zonnebloemolie en olijfolie, waardoor het heel mild is voor de huid en dus ook perfect toe te voegen is aan badwater. De warme ontspannende geur van lavendel en rozemarijn zorgen voor ontspanning, een heerlijke bloemige kruidige geur om bij weg te dromen. Perfect om de koude handen en voeten mee in te smeren na een warm bad of heerlijke douche, werkt super goed. Deze olie is ook geheel vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. En is ook nog eens vrij van grondstoffen op basis van minerale oliën.

IMG_6931

Ingrediënten: Zonnebloemolie, Olijfolie, Compositie van natuurlijke etherische oliën, Extract van arnicabloem, Berkenbladextract, Limoneen, Linalool, Geraniol, Coumarin.

De ingrediënten zijn [volgens mij] ook prima geschikt om de hoofdhuid mee te masseren, daar is Kim van de Ayurvedische Massage het helemaal mee een, zoals je kunt zien. Het is dus ook nog een zeer veelzijdige olie en als je denkt dat jij er niks aan hebt, omdat je niemand hebt die je kan masseren, think again! Je kunt heel goed je eigen benen masseren, of lekker je billen en onderrug. Waarom niet, je kunt het in ieder geval proberen en ervaren of jij baat kunt hebben van de eigenschappen van de Arnica olie. Alleen je benen lekker masseren na een zware workout is heerlijk!

De Arnica Massageolie van Weleda is verkrijgbaar in twee formaten, 100 ml/€ 10,99 en  200 ml/€ 17,49. Je kunt deze olie bij verschillende webshops bestellen en ook is Arnica Massageolie te krijgen bij de betere drogist en natuurwinkel. Zelf gebruik ik Arnica in ieder geval om mijn hoofd te masseren, bodyolie en natuurlijk als badolie. Verder is het super fijn om iemand mee te masseren en ook echt zeer prettig om je eigen vermoeide benen met te masseren, probeer het maar eens.

Deze olie-liefhebber wil heel graag alle olie van Weleda, welke raad jij aan?

Xo,

Wojis

5 thoughts on “Weleda Arnica Massageolie | Verwarmt en ontspant de spieren en ruikt oh zo lekker

  1. Ik ben niet zo bekend met de verschillende varianten van deze olie, dus ik kan je niks aanraden 🙁 ik krijg wel meteen zin in massage .. olie halen en gewoon iemand aan de slag zetten!

    1. Zo is het, gewoon doen! Je kunt uiteraard met een vriendin een wellness middag plannen, masker, scrub & massage. Er zijn mogelijkheden genoeg en je kunt zelf al beginnen bij je hoofd en je benen. Dat is zo lekker na een lange dag en dan heerlijk wegdoezelen in bed bij de overheerlijke geur. Heel veel plezier Mariska.

    1. Die wil ik ook hebben, de Citrus of de Calendula. Ruiken heerlijk fris en citoen-ig. Ik wol ze gewoon allemaal :-).

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top