Beauty BeautyBucketList Food is Good Fun LifeStyle Nieuw/New Ods & Ends WojisOnBeauty.com

A week in the life of | New York City en de rest

Zoals ik al in mijn ‘broccoli post’ liet weten had ik even geen zin meer om te bloggen. Maar ik ben er ongeveer weer wel. Soms moet je iets herdefiniëren om voor jezelf op een rijtje te krijgen of het wel is zoals jij het wilt. Na het kalibreren van het één en ander ben ik er weer, ik ben er nu precies zoals ik er wil zijn en dat blijft zo totdat het bloggen weer een eigen leven gaat leiden. En vandaag neem ik mijn week door… meer dan één week, eerder een paar weken. Highlights of my june, een stukje van mijn reis naar New York City en de rest. 

IMG_0241

New York City baby, een trip om nooit te vergeten, een week vol schitterende ervaringen, super leuke mensen, heerlijk eten en een relaxed verblijf. New York, ik kom zeker nog een keer terug, you were very good to me.

IMG_9523

Maar voor ik naar NY ging nog even wat rommelen en kokkerellen, een snelle koek, met heel veel overheerlijke Italiaanse chocolade, met dank aan mia cara Marinella. De basis is van mijn Power Bar met havermout, ik heb deze keer andere chocolade gebruikt en wat meer noten en zaden.

IMG_9567

Power lunch met avocadeo, tomaten en een flinke scheut citroen-olijf-olie… magisch goedje hoor die olijfolie met citroensmaak.

IMG_9575

En daar gaan wij dan, samen een weekje New York, jij hoeveel zin wij in deze trip hebben. Wij waren er klaar voor, bewapend met alleen twee koffertjes handbagage, lekker veel te knabbelen en wat snoepjes. Hier zijn wij onderweg naar Schiphol en in need of a big double espresso.

IMG_9578

Hier hebben wij vertraging, tot dit punt verliep alles totaal op rolletjes, echt alles!

IMG_9587

Hier is onze ontzettend lange vertraging uitgelopen naar een annulering, die resulteerde in een overnachting in het Steigenberger Airport Hotel. Gelukkig werden wij voorzien van tandenborstels en tandpasta, die had ik niet eens mee. De samples die ik mee had [just in case ik ze nodig had in het vliegtuig] kwamen nu heel goed van pas in het hotel. Helaas een dagje minder NYC, maar het is niet anders.

IMG_9590

Uiteraard hebben wij het naar ons zin gehad, heel gezellig gegeten met alle andere gedupeerden. Hier zitten wij heel vroeg aan het ontbijt en wij zijn weer onderweg.

IMG_9591

Mijn ‘Wiedergutmachungs-lipstick’ en weet je, ze zitten nog steeds dicht, wat een discipline van mijn kant?!

IMG_9597

Wij zijn gearriveerd, hier zijn wij onderweg naar ons appartement. Wij zijn moe, maar hebben er erg veel zin in. Snel alles neerzetten en als een speer de stad in.

IMG_9602

Wij hebben zoveel gezien en gedaan, teveel om op te noemen en teveel om alles over te kunnen vertellen. Jij moet gewoon zelf eens een kijkje nemen en doen wat jij graag wilt. Deze wilde ik je niet ontnemen, het is Martin Puryear’s The Big Bling te zien in Madison Square Park. Heel gek gezicht zo’n groot ding wat tussen de bomen door omhoog reist. Eén van de vele mooie dingen van deze stad is de verrassende kunst overal, heel erg koel.

IMG_9600

Gelukkig was er tussen alle activiteiten door een paar keer tijd om een beetje te shoppen, hier ben ik bij de Reebok shop, ik kocht hier mijn nieuwe CrossFit schoenen met een leuke korting.

IMG_9609

Een zeer uitgebreide wijnkaart, dit zagen wij overwal waar wij kwamen, er was zeer veel keus in wijn en bier.

IMG_9685

Wij hebben zo lekker gegeten, echt elke keer weer. De enige keer dat wij iets hebben gegeten wat niet lekker was, hebben wij een keten bezocht. Wij waren niet te spreken over het eten bij Dunkin’ Donuts, de koffie was wel te doen, maar zelfs de donuts vond ik niet zo. Verder echt super heerlijk gegeten, van brood tot vlees, van vis tot soep.

IMG_9610

Hier zijn wij uit eten bij een fantastisch mooi restaurant, het Chart House in Weehawken. Het eten is magisch en het uitzicht over Manhattan waanzinnig mooi. Als je gaat, bezichtig zoveel mogelijk van deze prachtige stad vanaf het water, wat een fenomenaal uitzicht.

IMG_9625

Hier zitten wij aan een zeer vroeg ontbijtje aan de Hudson, wij hebben de tijd, de stad ontwaakt pas net en de mensen beginnen met hun ochtendrituelen.

IMG_9653

Het uitzicht op Manhattan vanaf de Freedom Tower, de One World Observatory is echt super gaaf om te doen. Wij waren heel vroeg ‘s morgens, dus vooraan voor de kaarten en in de eerste lichting om naar de observatory te gaan. Achter mij zie je de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge.

IMG_9647

Het monument is heel mooi, heel indrukwekkend en sereen. Het museum is ook heel indrukwekkend, je krijgt een heel goed beeld van de torens en wat daar is gebeurd. Het is heel respectvol en smaakvol gedaan, ik kan niet anders zeggen. Alls draait om de nagedachtenis aan de overledenen.

IMG_9640

Wij hebben ook genoten van de parken en perken in de stad, hier zijn wij aan het chillen in Central Park. Ik kocht ergens in een deli een bak met overheerlijke mega grote aardbeien, spoelen met water en op je kleed in de zon. Het is goed te doen in de parken van de stad, zo fijn en zo verkoelend. Je ontsnap heel even aan de drukte en de geluiden van de stad, al is het toch altijd om je heen.

IMG_9693

Een beetje shoppen is gelukt, ik kocht een 501® Original Fit Classic jeans. Lekker ruim voor de perfect boyfriend jeans look.

IMG_9778

Speciaal naar de dino’s voor onze kleine grote vriend en wat zijn ze gaaf zeg en wat hebben ze er toch veel staan. Het Hayden Planetarium is ook een bezichtiging waard en het lange wachten, wat ontzettend gaaf. Je moet het American Museum of National History bezoeken, zo groot, zo mooi en zoveel dingen te zien.

IMG_9718

Er was ook tijd om te genieten van een heerlijke cocktail, dit is de Gin Fashioned van Isabella’s Restaurant. Daar hebben wij genoten van een heerlijke lunch en een zeer verdiende cocktail en ik heb het geheim van de smid, nu nog namaken.

IMG_9720

Zo af en toe een bericht van thuis met foto’s van wat ik aan het missen was. Helaas kan een mens niet op twee plaatsen tegelijk zijn ❤️

IMG_9734

Bij het MET [The Metropolitan Museum of Art] heb ik genoten en mijn ogen uitgekeken, er was niet genoeg tijd om alles te zien, niet genoeg zolen onder mijn schoenen ook, wat is het daar groot! De keuze was aan mij en ik koos voor de Grieken en Egypte.

IMG_9768

De tempel van Dendur een geschenk van Cairo aan New York City. Gewoon de hele tempel en de stukken eromheen in het museum… weelde.

IMG_9726

Ontelbare schatten om mij heen, ik was net een kind in een speelgoedwinkel.

IMG_9748

Gewoon te gek dit, ik was er!

IMG_9745

Hier een foto in het mooiste metro station wat ik ooit gezien heb, het is die van Hoboken, oud en schitterend en nog steeds in gebruik.

IMG_9786

Fietsen door Manhattan, ook een super leuke ervaring, echt heel Hollands.

IMG_9790

Een gids bij het One World Observatory adviseerde ons naar Brooklyn te lopen via de Manhattan Bridge en dan weer terug te lopen via de Brooklyn Bridge. Zo heb je en prachtig uitzicht op de stad en zie je zelf hoe mooi de Brooklyn Bridge is en hangt. Zo gezegd, zo gedaan. Helaas moet je bij veel dingen door de tralies en hekwerken heen kijken, maar toch…

IMG_9793

Zo hebben wij heel wat mooie plaatjes gemaakt. En ondanks het verloederde aangezicht van de Manhattan Bridge, vinden wij deze mooier dan de Brooklyn Bridge.

IMG_9866

The pot of gold at the end of the rainbow… pizza!

IMG_9869

Ons uitzicht op de Brooklyn Bridge vanaf het grasveld in het Brooklyn Bridge Park. Daar in de buurt hebben wij weer fietsen gepakt om de Brooklyn Bridge over te fietsen.

IMG_9884

Ergens op de Brooklyn Bridge.

IMG_9903

Hier heb ik wat Kat Von D liner op mijn hand, er was weer tijd om te shoppen. Ik heb mijn keuze gemaakt, maar helaas is deze zoek geraakt ergens onderweg of thuis, mocht ik mijn nieuwe Tattoo Liner in Mad Max Brown weer vinden, dan zal ik een review schrijven *baal*.

IMG_9911

Hier nemen wij afscheid van NYC, wat een grootse prachtige stad.

IMG_9917

Eenmaal thuis gegeten uit onze moestuin, de kleine moestuintjes zijn inmiddels mega groot.

IMG_9921

Salade uit eigen moestuin en dat op een balkom, niet gek en heel erg lekker.

IMG_9922

De kleine man aan een cadeautje, wij kochten astronautenvoeding voor de kids. Dit is een ice cream sandwich met chocolade en vanille. Echt heel lekker maar zo vreemd, een beetje als een schuimblok, maar net even wat brokkeliger.

IMG_9926

En mijn eigen maaltijden zijn geen straf en die salade uit eigen tuin was heelrijk.

image

Thuis genieten wij nog even door van het mooie weer, een kort maar heelrijk bezoek aan het strand. Check the shirt, fluorescent dino.

IMG_0110

Belgisch bier en suddervlees, aardappel gratin met kaas en knoflook en een overheerlijke salade, wederom op basis van de moestuin.

IMG_0117

Ook kocht ik een koffiezetapparaat, ik drink graag gewone koffie, maar had al heel lang geen apparaat meer. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Braun BK KF 47/1 in zwart. Echt lekker en hij slaat na 45 mintuten vanzelf uit, meer heb ik niet nodig.

IMG_0114

Bij de kwekers in de buurt is er veel te kiezen en kijk hoe mooie deze variant van de pioenroos is. Kleiner en intens roze van kleur, staat heel mooi op tafel, is het toch nog een beetje zomer.

IMG_0118

Wij werden ook weer verwend door onze lieve Marinella, zij bracht deze keer deze heerlijke Aceto Balsamico di Modena mee en een fles Crema di Limoncello. Wij worden toch weer goed verwend en wat is dt toch lekker af en toe, dat verwend worden. Dikke Xo Marinella van ons.

IMG_0123

Oh ja, ik kocht ook een maatschep voor de koffie, eentje met twee kanten. Voor 1 kopje en voor 2 kopjes, wil het alleen zo zijn dat de maatschep van Barista veel te groot is voor mijn nieuwe koffiepot van Brabantia.

IMG_0127

Heerlijke verse koffie in deze super mooie oranje beker van Viavi, de naam Viavi is gegraveerd in de mok, zo gaaf!

IMG_0168

Vaderdag was hilarisch, dit cadeau is duidelijk nog niet af, mijn dochter was ziek… dus ik heb een stuk hout ingepakt voor mijn eega… wij lachen nog steeds.

IMG_0175

Oh zo snel en oh zo smakelijk.

IMG_0179

Een nieuw project van Frans, Lekker Vet Baardbalsem. Als ik meer weet, horen jullie meer, voor nu alleen te volgen via InstaGram.

IMG_0183

De vriezer ontdooien is nooit leuk, ik ontdooi en maak tegelijk schoon. Ik vul mijn gif-spuit met water, soda en wat zout, waarna ik begin met schieten. Een half uurtje tijd, veel handdoeken en een tafelkleed en een houten pollepel. My job is done.

IMG_0185

Lekker op brood, maar ook super lekker als bijgerecht of tussendoor. Avocado, cottage cheese, een gekookt uit, tomaat met bieslook en peper.

IMG_0198

Daar is de inspirerende stronk broccoli, meer dan alleen een groente, het is een slimme groente.

IMG_0202

Als het regent, dan hang je de was onder de parasol te drogen.

IMG_0207

Toch bemoei ik mij met de dino plaatjes, wij missen er nog maar eentje, nummer 103! De kleine grote man is druk bezig geweest met ruilen en plakken, gelukkig maar, want mijn dwangneurose nam alweer de overhand.

IMG_0213

Verfijnen van mijn roggen-bananen-zaden-en-noten-brood. Lekker luchtig, niet te zoet en niet te deeg-erig.

IMG_0232

Zaterdag ben ik naar Amsterdam geweest, een middagje shoppen, eten en genieten. Lunchen bij… ehm… hoe heet het ook alweer… Tinner, het is Tinner. Een super leuk restaurantje-bar-ding met heerlijk eten en super fijne Pinot Grigio.

IMG_0233

Het zag er zo leuk uit van binnen en wij hebben echt heelrijk gegeten. Ik had een visburger, met pittige chips.

IMG_0234

De burger wordt geserveerd met een beetje rettich op een brioche broodje, om je vingers bij af te likken.

IMG_0235

Ook zijn wij even langs het enige café wat ik ooit mijn stamcafé heb genoemd geweest, Cafe Waterlooplein aan de Rapenburgerstraat in Amsterdam. Wat een heerlijk weer eenmaal aangekomen, wij zaten nog even in de zon. Toen de zon eenmaal achter de appartementen verdween, zijn wij weer gaan shoppen.

IMG_0236

Dineren bij het Hofje van Wijs, zo’n leuk plek aan de Gelderse kade, met de ingang aan de Zeedijk. Wederom heerlijk gegeten, ik had kaasfondue met mosterdzaad en venkel.

IMG_0238

Het vult wel, maar het was erg lekker. Chocolade taartje toe, met een zoutige saus, het was geen caramel, maar wel iets zoetigs.

IMG_0240

Zondag begon redelijk goed met een beetje uitslapen, helaas kwam het nieuws van het overlijden van mijn tante vrij snel na het wakker worden. Het is de cirkel van het leven, zo breekt er iets af en is de cirkel toch weer rond. Zo zie je maar weer dat je intens moet genieten van alles en van het nu, want voor je het weet is het er niet meer.

Mijn Jawbone Up is ook niet meer, althans, het bandje niet. Helaas is het een geïntegreerd  stukje technologie en heb ik nu niks meer aan mijn Up. Nog geen jaar oud en ik was er nog wel zo heel zuinig op *baal*. Later meer, ik ben niet happy met de korte levensduur van het bandje, maar ik wil niet meer zonder een stappen-teller.

Hier laat ik het nu bij, wij bakken, eten, genieten, sporten en leven verder. Rest mij jullie nog een geweldige zonnige en fijne week te wensen en stap eens een stukje verder, met of zonder teller.

Xo,

Wojis

3 thoughts on “A week in the life of | New York City en de rest

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top