Food is Good

FoodIsGood | Broccoli & Courgette Soup | Makes broccoli edible

Broccoli is iets wat ik niet graag eet, het is gek, want de eerste twee happen smaken niet vies [al vind ik die boompjes eraan heel raar voelen hoor, het is meer rubbertegel dan groente imho], maar dan ineens moet ik gewoon niet meer. De smaak is echt heel vies en mensen die zeggen dat het lijkt op bloemkool… echt niet! Enfin, het is gezond en ik heb gehoord van lieve Clara dat het een slimme groente is, niet dat dat helpt, maar het draagt bij aan de drang deze groente toch weer eens op tafel te krijgen. De laatste paar keer is de broccoli regelrecht van tafel de kliko in gegaan. En dan nog een groot vies dingetje van broccoli, als je het eenmaal hebt weggegooid ruikt de kliko nog maanden naar rotte broccoli. Bij ons thuis is broccoli inmiddels een vergeten groente en gelukkig maar, want het is geen welkome gast. Maar ik pak er af en toe toch nog een stronk van, om te proberen het eetbaar te maken en wat te kokkerellen [pun intended]. Dus daarom deel ik vandaag een eetbaar broccoli recept, let wel… niet [h]eerlijk, maar wel eetbaar! 

Het was ook de broccoli die mijn zin om te bloggen weer deed herleven, het is niet zozeer de zin, maar ook de tijd die ik er niet in wilde investeren. Niet alleen de tijd, maar ook de zin en alles er omheen, ik was het gewoon even zat. Het gaat per slot van rekening om leven en niet om bloggen, snap je wel. Ik wil er verder niet teveel over zeggen, het gaat vandaag om iets veel groters, iets veel belangrijkers en dat is eetbare broccoli, enjoy!

IMG_0203

Niet te moeilijk recept ook, er zijn vele pimp-opties mogelijk, gewoon room in plaats van courgette [of er gewoon lekker bij], wat spekjes uitbakken en er rijkelijk overheen strooien. Maar nu de basis, the bare basics om broccoli eetbaar te maken. Vandaag een lekker gemakkelijk soepje wat zeker eetbaar is, ondanks de broccoli. Niet heel veel ingrediënten, geen ingewikkelde techniek, je hebt niet eens iets nodig om te roeren. Het leuke van soep is dat het heel snel klaar is en zich heel goed nog op smaak laat brengen achteraf.

Stronk broccoli - niet te klein want dan heeft het geen zin

Aardappel - een grote 

Courgette - middelmatig

Ui groot - of twee kleinere

Zwarte peper - naar inzicht

Zout - snufje

Peterselie - gedroogd, maar mag ook vers uiteraard

Chilli peper - gedroogd, mag ook vers uiteraard

Tuinkruiden bouillon blokje - ik heb zoutloze gebruikt, maar dat hoeft niet

Bieslook - lekker veel

Olie of boter - ongeveer 1,5 eetlepel

IMG_0224

Ik begin met de olie, daarna gaan alle gesneden groenten in de pan. Het hoeft allemaal niet zo heel netjes, mooi, of klein gesneden, het is meer dat het in de pan past en dat je de ui, courgette en broccoli wat bruin kunnen bakken.

IMG_0221

Hier gaat de chilli, peper, peterselie en zout bij, dan husselen of roeren tot het geheel een beetje bruin bak. Niet verbranden dus, dat komt de smaak echt niet ten goede, ook niet bij broccoli.

IMG_0220

Als dat klaar is zet ik het geheel onder water en gaat de bieslook ook zwemmen. Deze bak ik niet mee, dat vind ik niet lekker.

IMG_0219

En dan wordt het pas echt soep, een shot tuinkruiden bouillon [zoutloos] en ik heb er een beetje Vegeta bij gedaan. Hier moet je wel even bij opletten, als jouw bouillon zout bevat, hoef je aan het begin geen zout toe te voegen. Gebruik je enkel de Vegeta… hold the salt! Mocht je wel meer zout willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook.

IMG_0217

Na een twintig tal minuten comfortabel pruttelen is alles gaar en kan het emulgeren beginnen. Ik doe dat gewoon met mijn staafmixer in de pan, je kan het ook in een blender doen, of met een keukenmachine. Heb je dat allemaal niet, gebruik dan je aardappelstamper en probeer alles zo fijn mogelijk te krijgen.

IMG_0215

En dan is de soep klaar en uiteraard is deze het lekkerst als deze heet wordt opgediend. Een scheutje citroenolie en wat bieslook en smullen maar. Nou ja, smullen, het is eetbaar he, het is geen appeltaart of zo. Ook ziet het er ook niet heel fris en smakelijk uit dus gebruik een leuk bord of kommetje en please please garneer, anders is het net vomeer imho.

Dat was ‘m dan, mijn versie van eetbare broccoli, eet smakelijk allemaal.

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top