Fashion Food is Good Fun LifeStyle Looks Ods & Ends

Week #27 | *A Blue Purple & Black Eye * FoodIsGood * Iced Coffee

Zo zie je maar weer [ook al is het maar met één oog ;-)] je kunt plannen maken zoveel als je wilt, maar je weet nooit wat er op je pad komt. Het ging zo lekker, ondanks een halve buikgriep en de rest van van het gezin ziek thuis… letterlijk boem en alles staat stil. Een stormachtig weekje nummer die 27. Wel ben ik redelijk goed van start gegaan met mijn nieuwe bakjes van IsoBag. Ik begin een beetje en idee te krijgen wat en hoeveel ik wil voorbereiden en wat ik wel en niet ga invriezen. Een leuk project al zeg ik het zelf, heel leuk zelfs. 

IMG_0392

Dinsdag

IMG_0340

Ik ben langzaamaan begonnen met wat ‘meal prep’ ideeën, uiteraard met mijn nieuwe IsoBag bakjes. Ik had heerlijke groenten over en ik ben wat gaan rommelen met rijst en specerijen. Drie bakjes lunch als resultaat en een zeer tevreden bekkie met deze vega-nasi met veggies.

IMG_0343

Zodra mijn kip binnen is, ga ik met rijst en kip aan de slag, dat worden fenomenale maaltijden voor lunch, ik kan het nu al proeven. Gebraden haantjes met groenten en zoete aardappel, schnitzel met salsa salade, of een overheerlijke kippensoep met Oostenrijkse Knödeln.

Woensdag

IMG_0345

Woensdag liep ik langs de nieuwe Bagels & Beans, bij ons net niew. Die staat vast op mijn ‘snel te doen’ lijst, ik kan mij nu al verheugen op een heerlijke tuna-melt en een mok met heerlijke chai for lunch.

IMG_0346

Redelijk weer en meteen de snoet in de SPF50, Italië is mij té prominent aanwezig op mijn voorhoofd. En ik weet niet of jullie het al hebben gezien, maar mijn chocolade-bruine coupe is alweer terug naar de niet zo een chocolade kleur. Ik ben nog steeds niet helemaal happy, ik denk toch weer donkerder… richting pure chocolade?!

IMG_0348

Salade prepping on it’s way! Wel zo gemakkelijk, twee bakjes voor lunch en een bakje voor bij het avondeten. Veel meer dan voor twee of drie dagen vooruit ga ik niet, ik denk niet dat de komkommer er lekkerder van wordt en over de wortel maar te zwijgen. Zo is het prima te doen n’est-ce pas mes amis?

IMG_0349

En twee bakjes fruit voor de volgende dag, eentje voor mijzelf en eentje voor mijn zieke vogeltjes thuis. Gesneden fruit is wel te doen een dag vooruit, maar veel langer vooruit bereiden ben ik geen fan van, ik ga het meemaken, ik heb heel veel ideeën. This will work!

IMG_0357

Ik dronk in New York veel iced coffee en die maak ik tegenwoordig gewoon zelf. Het is  koude koffie met een hele berg ijsklontjes en ik voeg er voor de smaak een snufje kaneel aan toe. Ik drink tegenwoordig weer ouderwetse Nederlandse pruttel-koffie, ik zet ruim twee mokken met mijn koffiezetapparaat. Eentje drink ik warm en de rest laat ik afkoelen en maak er iced coffee van, makkie en zo lekker.

IMG_0358

Met een beetje extra werk en wat fantasie zijn zelfs aardappelkroketjes een overheerlijke maaltijd. Ik vind ze zelf uit de oven veel lekkerder dan uit de frituur en als ze super krokant gebakken zijn, naar bijna te lang gebakken zelfs… heerlijk.

Donderdag

IMG_0361

Burger, krieltjes uit de oven met knoflook en opgebakken blimi, champignons met een bacon en roomsaus. Deze had ik uitgebreid moeten documenteren, dit was zo lekker! Het is er wel eentje voor de boeken, al is het gezin niet zo te spreken over ‘die groene dingen met paddestoelen’. Ik geloof dat ik er nog spinazie bij had en natuurijk salade, geen maaltijd zonder iets van salade.

IMG_0362

Ja ja, het is denk ik wel het wachten waard, kip en haantjes en ik ben zo benieuwd. Ik heb inmiddels al meer recepten gevonden dan dat ik aan kip geleverd krijg.

Zaterdag

IMG_0371

Hier ging het schema al helemaal in de soep, &Co. waren kwakkelig, ziek, verkouden, koorts-erig, af en aan ellende… en een hoop vieze snot. Gelukkig weet ik de vitaminebommen wel te verkopen hier thuis, deze worden vooral gewaardeerd aan en in bed thank you very much.

IMG_0374

Als je een verzorgende taak hebt, moet je zelf natuurlijk niet achterblijven met de vitamientjes. Hoe mooi is deze tomaat, smaakte ook nog heel erg lekker. Het is al lang geleden, maar mijn tomaten-manie is nog steeds niet voorbij. Soms heb ik een smerige batch, waterig en zonder smaak, maar ondertussen weet ik welke ik lekker vind en waar ik die kan kopen. Blijft lastig hoor, lekkere tomaten in Nederland.

IMG_0375

Klaar voor het eerste feestje, ik ben alleen gegaan, de rest lag nog voor apengapen op bed. Best virus deze keer, ik hoop niet dat jullie het krijgen, zo wel, zorg voor goede verzorging en heel veel fruit aan en op bed.

IMG_0376

Omdat mijn &Co. ziek was ben ik niet blijven eten bij het eerste feestje, ik ben naar huis gegaan en heb een lekker verse pan pastasaus gemaakt. Vol met groenten en verse groene kruiden, de zieke buikjes moeten toch worden gevuld. En ik heb meteen een begin gemaakt voor een overheerlijke salade. Gegrilde courgette en groene asperges, zo fijn met wat dille en citroen.

IMG_0378

Een grote portie voor bij de pasta en een grote portie voor de lunch de volgende dag. Ik kan wel wennen aan dat ‘meal prep’ gebeuren. Daarna de ziekenboeg op orde en naar het volgende feestje. Ik heb mij niet omgekleed, het hele zonnige warme weer bleef helaas uit, maar het was wel lekker buiten.

Zondag

IMG_0380

En zondag vroeg in de ochtend had ik een klein ongeval, opgestaan en flauw gegaan. Met mijn hoofd tegen de la van mijn nachtkastje, precies op de punt. Dus een blauw [inmiddels zwart met geel] oog en een killer hoofdpijn. Die hoofdpijn houdt onverstoord aan, dus toch even op controle geweest, geen hersenschudding gelukkig. Nu maar hopen dat de pijn snel weg is, het is verschrikkelijk vervelend. Dat verkleurde oog vind ik niet eens zo heel erg.

Mijn week, een gekke nummer 27, door mijn zondagse incident is week 28 op een wat lager pitje gestart *knipoogt met linker oog*.

Liefs,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top