Beauty Beauty Favorites LifeStyle Nieuw/New

Almost the Real Thing Self-Tanning Gel van Paula’s Choice *favorite*

Almost the Real Thing Self-Tanning Gel for face & body, ja je hoort het goed voor je gezicht en voor je lijf. Dat is nog eens een heerlijk, twee toepassingen in één tube, als het geschikt is voor voor je gezicht moet het wel heel mild zijn. Almost the Real Thing Self-Tanning Gel zorgt voor een natuurlijke bruining, voelt zijdezacht aan, laat zich gemakkelijk verdelen, droogt snel en bezorgd je een instant tan! Klinkt dat niet geweldig, of smeer jij liever met smeerolie, heb jij graag strepen en vindt je het fijn dat je een maand moet smeren voordat je het effect ziet? Zelf heb ik ruime ervaring met zelfbruiners, ik ben zelfs eens zo oranje als een wortel geweest. Ook heb ik dagelijks met iets gesmeerd en ik veranderende helemaal niet van kleur en ik ben mega wit, zelfs een druppel thee geeft een aanzienlijk kleurverschil.

Uiteraard had ik dit veel eerder willen testen, het had zo fijn geweest als jullie wisten hoe geweldig ik de Almost the Real Thing Self-Tanning Gel vind, dan hadden jullie in het voorjaar al kunnen beginnen. Helaas heeft het testen en het schrijven veel langer geduurd dan ik had gehoopt. Gelukkig hebben wij nog genoeg zonloze maanden voor de boeg en is een zelfbruiner voor mij het hele jaar door een zegen.

IMG_0753

Stap 1: Je werkt op een schone huid, dus ga eerst douchen en was jezelf met een zeep-vrij product, gebruik hiervoor een washand, dan begin je meteen met exfoliëren. Dit kan je ook doen met Paula’s Choice RESIST Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA of bijvoorbeeld een scrub naar keuze. Exfoliëren is heel belangrijk voor een gelijkmatige streeploze bruining.

Door bijvoorbeeld de RESIST Skin Revealing Body Lotion van Paula’s Choice te gebruiken, neem je twee stappen in één keer, je exfolieert en je brengt een laag aan waardoor Almost the Real Thing Self-Tanning Gel gemakkelijker verdeeld over je lichaam. Zo voorkom je strepen en vegen en krijg je een hele mooie gelijkmatige tan. Wat ook heel goed werkt is de LOVEA BIO After Sun Milk, deze is super zacht, lekker dun en geeft de perfecte ondergrond voor de zelfbruiner.

Stap 2: Gelijkmatige applicatie van Paula’s Choice Almost the Real Thing Self-Tanning Gel. Zelf gebruik ik het liefst dunne rubber handschoentjes en ik begin altijd met een klein beetje product, wat ik over twee handen verdeel en dan systematisch over mijn lichaam smeer. Je kan altijd iets meer pakken, teveel pakken en er minder van maken is in geval van zelfbruiner niet handig. Omdat een zelfbruiner zich kan ophopen in huidplooitjes en bij een droge of ruwe huid (denk aan knieën, ellebogen, enkels), gebruik je op die plekken minder product en haal je het overtollige product weg met een tissue of een donkere washand.

Stap 3: Indien je geen handschoenen gebruikt is het zaak je handen goed te wassen, ander verkleuren je nagelriemen en handpalmen mee en dat wil je niet. Ook belangrijk is dat je nu minimaal een uur na het aanbrengen van de zelfbruiner geen andere producten meer op je huid smeert, laat Almost the Real Thing zijn werk doen. Ik trek lekker mijn oude paarse badjas aan en ga rommelen in huis of in de keuken zitten met een boekje en thee. Ga niet op je bed liggen of zitten, trek geen kleding aan en knuffelen is ook uitgesloten, je huid kan nog afgeven het eerste uur ;-).

IMG_0755

Als je de stappen neemt zoals omschreven kan het niet mis gaan, je kan dan je hele lichaam doen, maar ook alleen delen van je lichaam zoals je armen en benen bijvoorbeeld. Ik heb gewoon lekker alles gedaan en dat ga ik zo doen tot mijn tube leeg is. Wat een heerlijk spul en wat een mooi effect. Ik en mijn zeer bleke huid worden niet bruin, het is eerder een soort gele kleur die mensen om mij heen mijn hele leven beschrijven als de kleur van “was je ziek op vakantie, wat ben je wit”. Maar met de hulp van Almost the Real Thing Self-Tanning Gel was ik echt bruin, de mooie bronzen gloed die ik over mijn zeer mooie gele kleur smeerde, maakte mij gewoon taned! Eerlijk is eerlijk, ik ben geen bodybuilder bruin, het is meer een mooie gezonde bronzen kleur. Je kan natuurlijk gaan voor een diepe bruine kleur, dat hangt af van wat jij mooi vindt en wat je huidskleur is. Ik kies ervoor eens per week mijzelf geheel in te smeren en te genieten van een prachtige vakantie teint. Uiteraard kan je de kleur over een aantal applicaties verdiepen, je bepaald zelf hoe bruin je wordt.

Het aanbrengen gaat super, snel, gemakkelijk en met een verbluffend mooi resultaat. Het ging één keer mis op mijn rug, ik had niet het geduld op mijn man te wachten en ging zelf aan de slag met het insmeren van mijn rug. Ergens had ik een klodder zitten, niet goed uitgesmeerd en de volgende dag zag je iets van een veegje. Het is overigens wel te doen hoor je rug, het heeft alleen wat tijd nodig en je moet echt zorgen dat je alles goed uitsmeert. Uitsmeren is echt heel belangrijk, daar waar je de huid niet raakt wordt niet bruin en daar waar je meer product smeert wordt bruiner.

Het resultaat is na een uur al best een beetje te zien, maar heb geduld, het duurde bij mij echt een paar uur om het uiteindelijke resultaat te zien. Dus bedwing jezelf en wacht een dagje, kijk dan of je nog bruiner wilt. De kleur blijft echt ongeveer een week zitten, badderen, scrubben en meerdere keren douchen/zwemmen op een dag verkorten uiteraard de duur van het resultaat. Voor het mooiste resultaat zou ik ‘s avonds smeren om de volgende dag mooi en gelijkmatig gekleurd te zijn. Het mooiste is nog dat je er helemaal niet voor in de zon hoeft te liggen.

IMG_3770

Tip(s):

Mijn handen doe ik dus op het laatst, nadat ik mijn gezicht met mijn handen heb ingesmeerd. Probeer de huid die altijd wit blijft na het zonnen te vermijden, dan krijg je een veel natuurlijker effect. Dus vooral knokkels, ellebogen en knieën, wees zuinig met de zelfbruiner en haal er nog een doekje over. Ook de voeten en handen kunnen lelijk worden, dus pas op met teveel lotion. 

Zelfbruinende producten beschermen je niet tegen huidbeschadiging als gevolg van zonnestraling en bijvoorbeeld de RESIST Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA bevat fruitzuur (glycolzuur), waardoor de huid gevoeliger wordt voor de zon.  Vergeet dus niet om ook altijd een product met een SPF aan te brengen, zelfbruiner bruint, maar bevat geen SPF. 

IMG_0756

De producten van Paula’s Choice zijn verkrijgbaar bij verschillende schoonheidssalons, maar natuurlijk ook via de webshop. Paula’s Choice Almost the Real Thing Self-Tanning Gel kost € 17,50 voor 148 ml. en is geschikt voor lichaam en gezicht.

Gebruik jij ook wel eens zelfbruiner, of vertrouw jij op de zon?

Liefs,

Wojis

3 thoughts on “Almost the Real Thing Self-Tanning Gel van Paula’s Choice *favorite*

    1. Het is echt een wonder, ben voor het eerst echt bruin en niet geel. Maar dat mensen ook zeggen dat het mooi is. Zo fijn en zo smakelijk, op mijn gezicht is het magisch, zo een fijne kleur. En geen vlekken of strepen. Van mij mag dit in emmers verkocht worden ;-).

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top