Beauty

Review: Paula’s Choice RESIST Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA

De RESIST Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA van Paula’s Choice is een body lotion die geschikt is voor mensen met eczeem en keratose pilaris klachten. Ook heeft deze body lotion een anti-aging werking, dit komt door de 10% AHA, deze pakt de door de zon beschadigde huid aan. Geschikt voor alle huidtypen, vooral de droge tot zeer droge huid en/of een door de zon beschadigde huid. Uiteraard is deze Paula’s Choice body lotion geheel vrij van parfum en kleurstoffen. Ik mocht deze testen en ik was zeer nieuwsgierig na mijn ervaring met de Resist Retinol Skin-Smoothing Body Treatment & Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30, ik kon niet wachten met smeren. 

De 10% AHA die deze body lotion bevat heeft veel positieve uitwerkingen op de huid, maar voorzichtigheid is geboden met in de zon gaan.

Zonnebrandwaarschuwing: Dit product bevat fruitzuur (alfahydroxyzuur ofwel AHA). Daardoor kan je huid gevoeliger worden voor de zon en heb je eerder kans op zonnebrand. Gebruik een zonnebeschermend product, bedek de huid zoveel mogelijk en beperk blootstelling aan de zon tot een week nadat je gestopt bent met het gebruik van dit product.

IMG_0757

Het is een grote mooie platte tube van 210 ml. lekker veel en ik ben verbaasd hoe handig het is, bodylotion in een tube. De tube is lekker flexibel waardoor ik heel gemakkelijk kan doseren. Let wel op met doseren deze beauty is best wel vloeibaar. Ik zou het meer beschrijven als een fluïde, zo voelt deze lotion ook op mijn huid, als een fluïde. De lotion smeert super gemakkelijk uit en doordat deze heel snel intrekt, het is echt Smeren & Go!

Wat wel meteen opvalt is de geur, deze is wat zuur, een beetje azijn-zuur. Ik zelf houd daar wel van, ook omdat ik weet dat er niks anders toegevoegd is en ik vind het lekker fris en schoon ruiken. Maar het moet gezegd worden, in tegenstelling tot de neutrale geur van de  Retinol Skin-Smoothing Body Treatment, is deze echt een beetje zuur.

IMG_0761

Het is gewoon een kwestie van smeren op de plekken die jij wilt en als je in de zon gaat of buiten bent als de zon schijnt, goed je SPF gebruiken. Ik zelf ben uit de zon gebleven tijdens gebruik van deze body lotion, ik verbrand hoe dan ook al best snel. Ik ben heel trouw gaan smeren, elke ochtend mijn benen, torso en mijn armen. De rug was wat lastig, maar daar waar ik erbij kon heb ik gesmeerd. Vooral in mijn zij, daar waar ik striae heb en goed op mijn armen en benen waar ik iets last had van rode bultjes [keratose pilaris]. Ook mijn lidteken van mijn keizersnede heb ik met de RESIST Skin Revealing Body Lotion goed behandeld. Er zijn mensen die schrijven dat ze het ook op het gelaat hebben gebruikt, maar dat heb ik niet gedaan… body… niet face staat er op de tube. En weet je wat ik heb ervaren:

  • een zachtere en gladdere huid;
  • minder tot helemaal geen rode bultjes op mijn armen en benen;
  • de huid waar striae zich gevormd heeft is zachter en voelt wat strakker aan;
  • de structuur van de huid is fijner, vooral achter op mijn armen en bij mijn billen en bovenbenen;
  • mijn lidteken van mijn keizersnede is soepeler en lijkt zachter te zijn;
  • ik heb geen last gehad van een droge huid;
  • geen irritatie of jeuk tijdens en na gebruik.

Beter dan de Resist Retinol Skin-Smoothing Body Treatment kan het toch niet worden dacht ik, maar ik vind deze Skin Revealing Body Lotion echt nog beter. Ik denk dat mijn huid deze gewoon nodig had, wat een super product. Als ik nu mijn handen over mijn armen en benen haal weet ik het zeker, alle bultjes en ruwe plekken zijn weg, dankzij de AHA.

Ok de geur is wellicht iets waar mensen over zouden kunnen vallen, je moet het vergelijken met 1 eetlepel azijn in een liter water. Het is lang niet zo scherp als azijn, maar het heeft wel een zurige geur als azijn. De geur is overigens na een paar minuten helemaal verdwenen, de lotion trekt heel erg snel in en laat helemaal geen residu achter. Het is zelfs super lekker om daarna nog een ander product te gebruiken, helemaal geen probleem.

De geweldig mooie en handige tube van 210 ml. kan je bestellen voor € 29,50 in de Paula’s Choice webwinkel. Een beste duit voor een bodylotion, maar echt het proberen waard en het is zeker geen verkwisting, want de RESIST Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA is wonderbaarlijk zuinig, omdat het zo een licht smeerbaar is en lekker dun.

Ben jij al bekend met de mooie producten van Paula’s Choice?

CU,

Wojis

One thought on “Review: Paula’s Choice RESIST Skin Revealing Body Lotion met 10% AHA

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top