Beauty Nieuw/New

Review: Clinique superdefense SPF 20, daily defense moisturizer for combination oily to oily skin types [3,4] *new*

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, I’m not that excited en ik zal je vertellen waarom niet. De Clinique superdefense SPF 20, daily defense moisturizer for combination oily to oily skin types [3,4]  is gewoon niet zo goed als de Clinique superdefense SPF 25 age defense moisturizer. Helaas is het gewoon niet een verbeterde versie van de SPF 25 age defense moisturizer en dat is heel erg jammer.

IMG_0575

Werkelijk waar, ik had gehoopt op een verbetering, al vond ik het totale waanzin de SPF te verlagen, maar helaas voor mij. Neemt niet weg dat het een heerlijke crème is, het werkt heel goed en fijn, maar is voor mijn huid te rijk en romig, waardoor ik toch in de loop van de dag een glimkop krijg. Nee, het is meer een soort olie-achtige-gloed waar ik zelf niet heel erg blij mee ben. Mijn perfecte moisturizer de SPF 25 age defense was daar een stuk beter in en liet mij de hele dag fris en olie-loos. Maar hier moeten wij het dan maar mee doen, althans de dames die het wel prettig vinden, een wat rijkeren crème, met minder SPF. Ik maak deze superdefense SPF 20 variant op op mijn decolleté en hals en stap lekker over op mijn SPF 25 super defense variant, voor zolang dat nog kan. Ik ben wel al aan het onderzoeken hoe verder, gezien deze beauty niet geschikt is voor mijn smoeltje.

Nogmaals even duidelijk, ik vind een frisse lichte structuur en emulsie veel fijner, het mag best en volle of rijke crème zijn, maar het moet mijn kop niet laten glimmen alsof ik in een bak met olijfolie heb gehangen. Dat ziet er niet mooi uit, mijn make-up kan er niet goed tegen en ik vind het gewoon niet prettig voelen. Het voelt ook of de werking van de crème helemaal teniet gedaan is en ik alleen met een ongemakkelijk hoofd rondloop de rest van de tijd. En dat gevoel wordt alleen maar versterkt als er nog een SPF overheen moet gedurende de dag, of nog meer make-up. Genoeg lijkt mij, mijn punt is duidelijk, to rich for my taste. Ik heb dus een kortingscode over voor je als je wilt gaan bestellen, mail mij maar even me@wojisonbeauty.com, de eerste krijgt mijn code.

Heb jij er ook zo een hekel aan als iets wat jij heel goed en fijn vindt gewoon niet meer wordt gemaakt?

Liefs,

Wojis

4 thoughts on “Review: Clinique superdefense SPF 20, daily defense moisturizer for combination oily to oily skin types [3,4] *new*

  1. Ik heb precies hetzelfde. De nieuwe voelt als achteruitgang. Krijg ook een heel erge glimkop. Ben ook naarstig op zoek naar wat anders zonder dat “bak olijfolie” gevoel. Ben nu bezig met louis widmer emulsie 30 spf. Is goed te doen maar haalt het niet helemaal bij de oude superdefense. Ik baal enorm. Heb de nieuwe variant superdefense 20 spf terug gebracht. Kreeg gelukkig mijn geld terug. Iedereen die dit heeft zou het terug moeten brengen. Vind clinique vast vervelend. Want ik geloof nooit dat ze dit hebben laten testen door mensen die de oude clinique Superdefense gewend waren.

    1. Ik ben nu iets aan het testen wat de olijfolie glim tegen gaat, maar Superdefense was toch fijner. Terug naar de winkel dus dames! Ik baal er nog steeds van, heel erg jammer en onbegrijpelijk.

  2. Herkenbaar! Ik heb zelf ook de “oude” formule gebruikt. Deze creme trok mooi in en gaf geen vette glans. De nieuwe formule voelt erg fijn aan, maar trekt niet in. Resultaat is een vettig/nat hoofd de hele dag. Heb jij al een alternatief? Ik heb gekeken naar estee lauder daywear spf 15. Maar ben bang dat deze creme ook te rijk is voor mijn huid.

    1. Vraag eens een proefje van Clarins Ultra-Matte Rebalancing Lotion deze trekt goed en snel in en houd mijn koppie mat. Het is alleen niet prettig met heel koud weer, dan weer te weinig voor mijn wangen. Deze ga ik gebruiken als mijn Clinique op heb. Ik ben ook nog iets aan het testen, zou ook een optie kunnen zijn.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top