Beauty DIY Food is Good LifeStyle WojisOnBeauty.com

Ode aan EVOO!

Woensdag werd ik wakker en had het gevoel of mijn oor vol zat met water, zeer vreemd gezien ik ruim een week niet had gezwommen. Mijn tweede gedachte, zeer ver gezocht, was dat ik ik zo had liggen zweten ‘s nachts, dat het zweet niet door mijn oordoppen weg kon komen en mijn oor vol zweet zat. Helemaal vreemd werd het toen ik op mijn gelaat klopte en de ervaring had als bij een bijholteontsteking. Vreemd, niet gezwommen onlangs en geen pijn in mijn hoofd bij springen, bukken en hardlopen. Wel had ik iets vermindering van gehoor dus toch even mijn vriendin Zuster Marieke [moet met hoofdletter want het is een Titel naar mijn idee] gevraagd en die kwam tot de conclusie dat het oorsmeer zou moeten zijn [blah, oorsmeer!].

Dus aan de EVOO, je druppelt een beetje in je oor een paar dagen en dan lost de prop op en ben je van het hele gezeur af. Dus ik ben meteen aan het druppelen geslagen woensdag en tijdens het druppelen bedacht ik dat ik wel een stukje kon schrijven over mijn zo heerlijke en veelzijdige liefde de EVOO. Voor wie niet sneller Google-t dan zijn/haar schaduw, het is Extra Vierge Olijf Olie.

IMG_8658

Het is dus niet alleen geschikt om te gebruiken in combinatie met voedsel, het is dus ook heel geschikt als beauty product. Ik meng het om er badolie van te maken, ik gebruik het in combinatie met andere olie als make-up remover. Ook kan je gebruiken om je haar mee te behandelen en zelf als basis voor lip- of gezichtsscrub. In de winter als handen en voeten heel erg droog zijn is het heel erg fijn om een olie pakking te maken met EVOO. Het is zelfs geschikt om je benen en armen mee in te smeren als je gewoon een mooi glansje wilt hebben als je geen panty wilt dragen [trust me when I say moderate use kan snel teveel zijn]. EVOO is zo veelzijdig en zo lekker, je moet het eigenlijk gewoon eens proberen.

P1040394

Whipped Body Scrub een DIY project waar ik EVOO in de smaak rozemarijn heb gebruikt,  kan uiteraard ook met neutrale EVOO.

P1050483

Ik Rommel & Roer regelmatig en één van mijn favorieten is de Buddy Butter die ik maak, hier is de EVOO weggelaten, maar je kan de amandelolie vervangen met de EVOO. Ook kan je een combinatie maken met de twee, of een ander smaakje gebruiken zoals bij deze  Buddy Butter.

P1050890

En mijn favoriete make-up remover, ook een Rommel & Roer receptje, een combinatie van olie waar de EVOO niet kan ontbreken. Een heerlijke oog- en make-up remover die je in een minuut klaar hebt en waar je zeker heel tevreden over zult zijn.

IMG_7548

Dan als laatste tip heb ik nog het reinigen van je kwasten, zeker de niet synthetische, deze kunnen wel wat EVOO gebruiken, voor het recept van mijn DIY Brush Cleanser klik even op het blauwe. Werkt ook goed op synthetische kwasten, dus ook voor verfkwasten te gebruiken. Ik maak mijn VisaPure borstels er ook mee schoon en mijn make-up sponzen.

Zoals je kan zien is EVOO niet weg te denken in een beauty huis, gebruik jij het ook?

Ciao,

Wojis

One thought on “Ode aan EVOO!

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top