Beauty DIY Ods & Ends

Update: Microfiber (schoonmaak)doekjes voor het reinigen van mijn gezicht

Microfiber schoonmaakdoekjes om mijn gezicht mee te reinigen, dat leek mee goed idee. Deze zouden dan de watten pads moeten vervangen om mijn gezicht te ontdoen van make-up en dagelijkse residu. Microfiber doeken zijn heel zacht en leken mij daardoor het ideale werktuig voor een milde reiniging, vooral voor rond mijn ogen, waar watten soms gewoon te ruw blijken. Het is inmiddels tijd voor een update en mijn conclusie.

Wat eigenlijk meteen al duidelijk werd is dat de doeken in hun standaard maat te groot zijn om prettig je make-up mee te verwijderen. Als kompres in bad ging het prima, maar voor het verwijderen van oogmake-up en de rest, gewoon veel te groot en onhandelbaar. Dus knipte ik een doek in negen stukjes en het probleem van het formaat was opgelost. Maar nu bemerkte ik dat zo klein ook helemaal niet handig zijn [ongeveer de grote van een grote watten pad] en tot overmaat van ramp gingen de randjes ook enorm rafelen.

P1080385

Ik besloot dat het beter was de doeken in vieren te knippen en mijn vriendin te vragen deze voor mij om te zomen. Zo gezegd zo gedaan en het resultaat is een stuk beter te gebruiken en de doeken rafelen helemaal niet meer ook niet na veelvuldig wassen.

P1080392

Dit formaat is goed te hanteren en prima om je ogen en de rest van je gezicht mee schoon te maken. De doekjes zijn ook nog steeds groot genoeg om als kompres te gebruiken, maar je zou natuurlijk ook een grote kunnen gebruiken voor in bad of als kompres na een masker of olie reiniging.

Helaas is de vezel van de doeken maar één kant op glad, de andere kant op is het doekje juist heel stroef, waardoor je heel vaak je doekje verliest. Zeker als je het grote formaat gebruikt is het heel lastig om er een schoonmakende beweging mee te maken zonder vast te lopen op je eigen snoet. Een tweede puntje wat het minder praktisch maakt is het reinigen van de doekjes, deze doekjes moet je natuurlijk gewoon wassen in de wasmachine.

Voordelen:

 • voordelig
 • heel erg zacht
 • irriteert de huid rond de ogen ook niet
 • in elk gewenste formaat te maken
 • wasbaar en herbruikbaar

Nadelen:

 • is stroef tegen de vezel in
 • standaard maat is te groot
 • randjes moeten omgezoomd worden indien geknipt
 • reinigen in de wasmachine dus je hebt er best een aantal nodig [ik was ze met de handdoeken mee en laat dan de wasverzachter achterwegen]

Uiteindelijk ben ik wel heel tevreden met de doekjes, ze zijn super zacht en maken echt heel goed schoon. Voor de lotion is het wat rommelen, deze loopt er erg gemakkelijk vanaf, dus ik maak een kuiltje in mijn hand met een doekje en spray mijn DIY Lotion voorzichtig op het doekje. Ik wil toch nog wel eens kijken of een anders soort doekje nog beter werkt, maar daar later meer over.

Wat gebruik jij eigenlijk, washandje, watten pads, hydrofieldoek of ook microfiber doekjes?

Toodles,

Wojis

2 thoughts on “Update: Microfiber (schoonmaak)doekjes voor het reinigen van mijn gezicht

 1. Ik heb een heel tijd de oil cleansing methode gedaan(met DIY reiniger). Ik las toen ook op een blog dat de de microvezeldoekjes hierbij erg fijn zouden zijn. Ik heb ze toen gekocht, maar was er helemaal niet tevreden over. Veel te stroef naar mijn mening en het lag helemaal niet lekker in de hand. Ik gebruik nu liever washandjes.

  1. Ik vind de microfiber doekjes zachter dan katoen, washandjes zijn nog zo ruw. Ga nog met hydrofiel aan de gang en andere doekjes, maar inderdaad lastig dat stroeve, maar zooooo zacht.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top