Beauty DIY LifeStyle

DiY – Rommel & Roer: The Body Shop Aloë Vera lotion dupe

Op zoek naar een toner zonder rare shizzle (volgens Dr. Jetske’s Huidboek), ben ik terecht gekomen bij de Aloë Vera toner van The Body Shop. En volgens TBS:

“Een vochtregulerende tonic die direct rustgevend en weldadig aanvoelt op de huid. Hij verwijdert de laatste spoortjes make-up en reinigingsmelk, laat de huid ontspannen en schoon aanvoelen en zorgt ervoor dat een dag- of nachtcrème beter wordt geabsorbeerd.” 

Ingrediënten:

Aqua (water), Aloe barbadensis (aloë-veragel), Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Sorbitol, Glycerin (glycerine).

Deze toner kost € 10,- voor 200 ml. en dat is niet heel duur, maar omdat ik nog Aloë Vera gel had liggen, besloot ik het zelf te maken. Pentylene Glycol heeft een conserverende werking, Butylene Glycol is een natuurlijke alcohol en heeft een conserverende werking, Sorbitol heeft een vochtvasthoudende werking. Deze stoffen heb ik niet gebruikt, leek mij totaal overbodig. Wat ik wel heb gebruikt:

 • kleins spray flesje van 50 ml.
 • 1/3 deel Aloe Vera gel
 • 2/3 deel water
 • 1 ml. glyserine (ongeveer 1/4 theelepel)

Ik heb een pipet gebruikt, erg handig om product uit flesjes te zuigen. Natuurlijk kan je gewoon een lepeltje of een maatschepje gebruiken.

Niet moeilijk doen, gewoon alles in het flesje, je kan het natuurlijk altijd in een maatbeker doen en in je flesje(s) gieten.

En dat is het na goed schudden, een transparante vloeibare lotion die je in een spray kan gebruiken of natuurlijk in een gewoon flesje. Ik zelf vind het fijn in een spray, dan kan ik het makkelijk op mijn wattenpad sprayen en ik kan het direct op mijn gezicht sprayen.

Mijn eigen lotion gebruik ik nu elke dag twee keer en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Het ruikt lekker (je kan natuurlijk het rozenwater vervangen met gedestilleerd water of ander bloesemwater), het is voordelig, makkelijk om te maken en het werkt uitstekend. Mijn huid voelt zacht, rustig en niet trekkerig aan.

In totaal denk ik dat mijn lotion mij nog geen € 0,25 cent heeft gekost, mijn flesje had ik al, was een set van rond de € 2,-, maar je kan ook iets recyclen.

Totaal content ben ik met mijn The Body Shop Aloë Vera lotion dupe!

Welke lotion gebruik jij en werkt het? Ben je er blij mee en doet het wat het in de basis moet doen?!

Gr.,

Wojis

 

 

6 thoughts on “DiY – Rommel & Roer: The Body Shop Aloë Vera lotion dupe

 1. Ziet er goed uit! Wil ik ook wel maken, vanwaar is die aloe vera gel?
  Pukkelsmasker van gisteren staat ook op mijn to do lijst, haha. Leuk jouw DIYs!

  1. Leuk, dank je, vind het zelf ook leuk. Ik heb de Aloë Vera gel besteld bij http://www.de-kruiderie.nl, daar hebben ze super van alles. Nog even extra; als het brand of prikt, meteen stoppen! En let op je keel en decolleté, te teer! Maar werkt een wonder, mijn pukkels zijn rustig en aan het wegtrekken. Laat je nog even weten hoe het is gelukt 🙂

   Gr., Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top