Beauty DIY Fun

Pukkels-be-gone behandeling met de Deep Action Seaweed Detox Bar, Microdermabrasion Face & Honing-kaneel-nootmuskaat-masker

Pukkels-be-gone behandeling met de Deep Action Seaweed Detox Bar van de Beautybakery, Microdermabrasion Face van Dr. Brandt en een DIY Honing-kaneel-nootmuskaat-masker, but no scrubbing & rubbing the face!

  1. Deep Action Seaweed Detox Bar, diepe reiniging van de huid met een extra aanpak tegen mee-eters en pukkels (kan ook een andere cleanser zijn).
  2. Microdermabrasion Face, intens exfoliërende gezichtscrème, stimuleert opname van verzorging, celvernieuwing en herstel van littekens (let op: deze gebruik ik alleen op mijn pukkels!!!)
  3. Honing-kaneel-nootmuskaat-masker, de nootmuskaat en honing zorgen op natuurlijke wijze dat ontstekingen, zwelling en roodheid verminderd. De kaneel en nootmuskaat hebben tevens een exfoliërende werking. De honing zorgt ook voor een frisse tint en een zachte gladde huid (probeer het eerst uit op een stukje huid je huid kan te gevoelig zijn, geldt voor alle drie de ingrediënten).
  4. Lekker heet bad met heerlijke olie of badgel, dit zorgt voor ontspanning en doorbloeding.

Alles staat al klaar, dan kan ik lekker in bad zonder er weer uit te moeten, dat is lekker. Ik heb ook nog een mood enhansing kaarsje aan, deze is van Kerastase.

Hier nog even het recept voor het masker, ik heb 1 theelepel biologische honing gebruikt, 1/2 theelepel nootmuskaat en 1/2 theelepel kaneel, dit roer je goed door en je bent good to go!

Let op dat je het masker eerst probeert voordat je het 10 minuten op je gezicht laat zitten, het zijn hele potente ingrediënten. Ook belangrijk is dat je niet gaat scrubben, ook niet voor het masker, dat is niet nodig (ik smeer mijn microdermabrasion alleen op mijn pukkels en draai even zacht rond). Als je per se wilt scrubben doe dat dan met je eigen product en laat dan de nootmuskaat en de kaneel weg. Nogmaals, Ik micropeel alleen mijn pukkels heel lokaal en laat het masker mijn gezicht exfoliëren zonder te wrijven, dat is echt niet nodig. Het masker kan ook een warm gevoel geven dat is normaal, maar als het te heet voelt of branderig wordt dan moet je het meteen afspoelen, dan is dit niet voor jou.

Verder is het een kwestie van relaxen en genieten en de stoffen hun werk laten doen. Ik doe nog even een wattenpad doordrenkt met aloë vera gel op de oogjes. Na mijn bad gebruik ik nog wat aloë vera gel om na te deppen (kan ook met een milde lotion) en wat nachtcreme.

Mijn huid is vaak wat rood na een masker en een heet bad, dit masker versterkt dat iets meer, het masker is bij mij uitgelopen over mijn keel en die huid is toch iets te gevoelig, let daar ook op. Een product mag nooit te heet worden en het mag nooit branden, want dan is het niet geschikt voor je huid.

Ik ben benieuwd of jullie soortgelijke rituelen hebben om pukkels of andere huidproblemen sneller te doen verdwijnen? En of jullie nog leuke tips hebben voor anti-pukkel-maskers.

Soak ze,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top