Beauty Nieuw/New

Van Ellen voor mij: The Body Shop Vanilla Bliss Shower Gel

Maandag kreeg ik nog een super heerlijk verjaardagscadeau van mijn lieve collega Ellen, Vanilla Bliss Shower Gel van The Body Shop.

Volgens The Body Shop: “Een heerlijke douchegel met de rijke geur van vanille, met een vochtregulerende werking. Verrrijkt met Community Fair Trade-sheaboter, voor extra verzorging.”

De ingredienten:

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Acrylates Copolymer (Stabiliser), Parfum/Fragrance (Fragrance), Glycerin (Humectant), Benzyl Alcohol (Preservative), Lauryl Betaine (Surfactant), Decyl Glucoside (Surfactant), Styrene/Acrylates Copolymer (Film Former), Mel/Honey (Natural Additive), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Salicylic Acid (Preservative), Sodium Cocoabutteramphoacetate (Surfactant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sorbic Acid (Preservative), Limonene (Fragrance Ingredient), Vanilla Planifolia Fruit Extract (Natural Additive), C11-15 Pareth-40 (Surfactant), C11-15 Pareth-7 (Surfactant), Denatonium Benzoate (Denaturant), Potassium Sorbate (Preservative), Sodium Benzoate (Preservative), CI 15985/Yellow 6 (Colour), CI 19140/Yellow 5 (Colour), CI 42090/Blue 1 (Colour).

Niet helemaal zoals ik het graag zie (SLS, parfum en alcohol hoog in de lijst) en het valt mij ook op dat de verrijking met shaeboter niet terug te vinden is in de ingrediëntenlijst. Maar wel honing, welke op de fles ook wordt vermeld en dan zie ik ook cacaoboter. De honing en de cacaoboter zijn wel fijn, het missen van de shaeboter is misschien wel een foutje op de site, ik zal ze eens mailen.

Maar dat alles daargelaten, want als je toch eens de kans krijgt deze douchegel te ruiken, dan weet je precies waarom Ellen deze heeft gekozen voor mij, ik ben echt dol op de geur van Vanille. De geur is zo lekker mild en je ruikt ook echt de hint van honing terug, een super combinatie als je het mij vraagt.

Dan in de praktijk, meteen onder de douche met mijn Vanilla Bliss en oh het ruikt zo lekker. Zodra ik de douchegel op mijn puff doe ontsnapt de geur meteen in de ruimte, zeer ontspannend en rustgevend. Het schuimt wel wat maar niet overdreven en voelt heerlijk zacht aan tijdens het douchen. Verder kan ik zeggen dat het niet echt hydrateert, maar ook niet extreem uitdroogt. Na het douchen is mijn huid wel droog en stroef maar niet branderig, maar ik vind het wel nodig om een bodybutter (lotion of olie kan ook) te gebruiken.

Voordelen:

  • ruikt echt heel er lekker
  • voelt lekker zacht tijdens het douchen
  • werkt ontspannend en rustgevend

Nadelen:

  • een aantal uitdrogende bestanddelen
  • parfum hoog in de lijst
  • droogt iets uit

Voor mij is dit wel een product wat zo ontzettend lekker ruikt dat ik het keer op keer zou gebruiken. Dank je wel Ellen voor dit heerlijke verjaardagscadeau!

Liefs,

Wojis

2 thoughts on “Van Ellen voor mij: The Body Shop Vanilla Bliss Shower Gel

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top