Beauty

Tip: Geen kleurnummers maar batchnummers [MAC Cosmetics]

Afgelopen weekend ben ik een dagje naar Amsterdam geweest, SHOPPEN. Zo kocht ik een aantal spulletjes van MAC en schreef daar een stukje over. Tot mijn verbazing kon ik van mijn oogschaduw die ik had gekocht [losse pans voor in mijn nieuwe pallet] nergens de namen van de kleuren vinden, alleen de nummers [dacht ik]. Later bleken de namen op de achterkant van de pans te staan en ook nog op de kassabon [ook wel een beetje logisch], maar niet op de oververpakking, daar staan alleen getallen met nummers.

Waar ik dus naar aanleiding van mijn zoektocht naar namen bij mijn nummers, nadat ik www.temptalia.com had gevraagd of zij de namen wist, is dat MAC geen kleurnummers gebuikt! MAC gebruikt alleen maar namen om kleuren aan te duiden [ook logisch als je op de site kijkt] en geen nummers. De nummers op de producten zijn batchnummers….. aha momentje…. alles leek zo logisch vanaf dat moment. Vandaar dat lipsticks het zelfde nummer kunnen hebben, maar ook dus een oogschaduw. Even wat meer informatie, anders is bovenstaande misschien niet helemaal duidelijk.

De batchnummers van MAC zijn als volgt opgebouwd;

 • eerste: een letter = batch run
 • middelste: eerste getal of letter = maand
 • laatste: tweede getal = jaar

Als je bijvoorbeeld de volgende combinatie neemt A12 [hier heb ik dus een oogschaduw en een lippenstift van]. Dan staat het eerste teken voor:

 • A = eerstet run
 • B = tweede run
 • C = derde run
Als je dan naar het tweede teken kijkt, die staat voor de maand, er is dan ook geen 0 maand:
 • 1 = januari
 • 2 = februari
 • 3 = maart
 • 4 = april
 • 5 = mei
 • 6 = juni
 • 7 = juli
 • 8 = augustus
 • 9 = september
 • A = oktober
 • B = november
 • C = december

Het derde teken staat voor het productie jaar:

 • 1 = 2011
 • 2 = 2012

Duidelijk toch?! Let daar ook op als je op eBay of andere sites MAC cosmetica koopt, als de batch nummers niet kloppen met bovenstaande schema dan is er iets mis. Nou ik ben zo blij dat ik dit weet, nu nog een paar posts aanpassen 🙂

Gr.,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top