Beauty LifeStyle

Afslankingsthee met citroensmaak | XL-S Kuur Koude Afslankingsthee

Vandaag heb ik een hele leuke post voor jullie, ik testte de XL-S Kuur Koude Afslankingsthee. Toen mij werd gevraagd deze thee te testen en er een stukje over te schrijven, dacht ik meteen aan mijn eerste ervaring met thee die helpt bij afvallen. Ik kan jullie vertellen dat ik toen niet blind had moeten vertrouwen op mijn vriendin en de verpakking had moeten lezen, maar nee! Het was lang niet zo erg als in Dumb & Dumber, maar… well… you catch my drift. Deze keer heb ik het wat slimmer aangepakt en heb vooraf besloten als het een thee is die de stoelgang bevorderd of echt is om af te vallen doormiddel van laxeren, ik zou passen voor de eer. Niks is minder waar en wellicht is de naam van de thee een beetje misplaatst, het is geen gewone thee en het is niet hetzelfde als veel [zoals ik het noem] diarree-thee op de markt. De XL-S Kuur Koude Afslankingsthee is een kuur op basis van groene thee en is gemaakt om koud te drinken. Geen geen buikkramp of leegloop, niks van dat alles en gelukkig maar, het lijkt mij ook niet gezond. 

IMG_0288

Ik zal meteen met de deur in huis vallen; de ingrediënten zijn groene thee, maté en natuurlijk citroenaroma. Mijn kuur is afkomstig van een apotheek, namelijk Viata Online Apotheek, wel zo prettig als je vragen hebt. Na het grondig lezen van de verpakking was ik gerustgesteld, hier kan ik wel wat mee, hier voel ik mij wel prettig bij. Het is dus een drankje wat gemaakt wordt op basis van theeblad en kan koud bereid en gedronken worden… check!

IMG_0277

Zelf zie ik deze thee als een welkome afwisseling op water en gewone [groene]thee, het is heerlijk fris en verbazend genoeg veel lekkerder dan gewone groene thee [ik ben geen groene thee fan]. Heerlijk gemakkelijk klaar te maken met koud water en dus lekker fris om te drinken. De citroensmaak die eraan zit is heerlijk, helemaal niet te bitter.

IMG_0276

Ik doe een builtje in een grote mok, hier doe ik koud water bij en laat het 3 tot 4 minuten intrekken. Daarna is de drank klaar, het smaakt naar groene thee met een wat kruidigere smaak, ik vind het lekkerder en veel toegankelijker dan doorsnee groene thee. Als ik het niet op kan, dan wacht ik even en drink het later op, het is toch koud. Ook ideaal om mee te nemen, het hoeft toch niet in een thermos, het kan gewoon in een fles of reisbeker.

IMG_0274

Er staat van alles op het doosje, de informatie is goed leesbaar en duidelijk, het enige wat ik niet duidelijk vind is de dosering. Het is een kuur van 20 builtjes, je dient dus eigelijk elke dag een builtje te gebruiken gedurende 20 dagen. Het is ook niet de bedoeling meer dan één builtje per dag te drinken. Kom ik bij mijn tweede punt wat ik wil maken, het is een product wat valt onder de categorie voedingssupplement, het is heel belangrijk dat je de richtlijnen aanhoudt en als je vragen hebt deze te richten aan jouw apotheek. Mijn XL-S komt van Viata.nl, een online apotheek, dit maakt vragen stellen heel gemakkelijk.

IMG_0272

De groene thee en de maté zorgen ervoor dat je net iets meer calorieën verbrand dan als je water of andere dranken drinkt. Van groene thee wisten jullie dit waarschijnlijk al. De maté is misschien minder bekend dan de groene thee, het is familie van de hulst en wordt in Central en Zuid Amerika gebruikt om een warme drank van te maken. De maté zou verschillende positieve effecten hebben op rust en slaap, waardoor het lichaam overdag beter kan presteren, dus verbranden.

IMG_0281

Mijn conclusies;

  • Alle beetje helpen hoe klein ook. Deze koude drank zorgt voor meer energie, dus meer verbranding. Het is uiteraard niet meetbaar, omdat je niet 20 dagen lang exact de zelfde omstandigheden kunt nabootsen om het resultaat te meten, maar ik ben overtuigd dat groene thee en maté helpen. Stel je voor dat je 20 calorieën meer verbrand per dag, dat maakt een totaal van 400 in 20 dagen.
  • Meer drinken is altijd goed en ik drink niet minder water, ik drink de XL-S afslankingsthee naast mijn gewone routine van minimaal 8 bekers water.
  • De smaak is belangrijk en deze drank smaak goed, ik vind het lekkerder dan gewone groene thee, dat komt ook door de natuurlijke smaak van de citroen. Welke nog wel eens heel erg nep smaakt in thee. Zelf heb ik ook het idee dat de XL-S Kuur Koude Afslankingsthee een verkwikkende werking heeft, het is een soort pick-me-up waardoor ik mij weer wat energieker voel.
  • Het is gemakkelijk, je kunt deze drank overal waar water is maken, geen waterkoker hoeft eraan te pas te komen, dus de kuur afmaken is een makkie.

Zoals ik al zei heb ik maar een enkel puntje van kritiek en dat is dat ik vind dat er expliciet nog op de verpakking moet staan dat het de bedoeling is met deze kuur per dag maar één builtje te gebruiken. Ondanks dat het wel logisch is, had ik dat graag net iets duidelijker willen zien.

De kuur is bedoeld voor 20 dagen, dus 20 builtjes, de XL-S Kuur Koude Afslankingsthee is nu met 30% korting te koop in de WebWinkel van Viata Online Apotheek nu voor € 4,17.

Lieve dames en heren, mocht jij op zoek zijn naar een product wat helpt bij het afbreken van vetten, het hongergevoel vermindert en het energieverbruik verhoogt of gebruik jij al zoiets en wil je eens een ander smaakje. Dan is de XL-S Kuur Koude Afslankingsthee zeker een optie. Ben jij geen citroen fan, doe het dan niet, de citroensmaak in nou juist hetgeen wat zo prominent bijdraagt aan het ‘lekkere’ van deze drank.

Liefs,

Wojis

DEZE REVIEW BEVAT PRODUCTEN DIE IK VAN EEN MERK OF BEDRIJF HEB ONTVANGEN

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top