Beauty Fashion Food is Good Fun Nieuw/New WojisOnBeauty.com

A week in the life of | Life can sting a little bit

Life can sting a little bit en dan zit er niks anders op dan de tanten op elkaar en de schouders eronder. Wat ik altijd doe als ik het te druk heb, teveel aan mijn hoofd heb, of het leven gewoon een beetje prikt is alles in mijn hoofd op orde krijgen en zoveel mogelijk chillen tussendoor. Koken helpt, sporten helpt, leuke dingen doen helpt en opruimen helpt. Als mijn hoofd leeg is voel ik mij beter, dan kan ik weer helder nadeken en dat zorgt weer voor rust. Zoals ik al zei, het leven kan soms een beetje prikken… deze week prikte terug!

IMG_9087

Het is druk in mijn hoofd en ik merk dat ik nog steeds teveel achter de feiten aan loop. Wat ik ook doe, ik krijg het allemaal maar niet op orde. Daarom heb ik besloten meer te chillen en mij minder druk te maken om wat allemaal “moet”. Ik kan niet alles tegelijk, ik kan ook niet nog minder slapen en meer doen, dus zit er niks anders op. Zitten en genieten van de zon, een boekje lezen, recepten uitzoeken of gewoon niks, dat moet af en toe ook gewoon [ik geef toe dat ik dat heel moeilijk vind als er nog dingen zijn die “moeten”].

 Maandag

IMG_9009

Goeie voeding hoort ook bij een gezond leven, actief zijn en kunnen chillen. Mijn hele ik loopt gewoon beter op good food. Maandag was een great food day, van alles wat en voor iedereen wat wils. De aardappelsalade was heerlijk en zo gemakkelijk te maken, dit recept blijft. Ik heb de ui geblancheerd, dat geeft een zachtere uit en een mildere smaak. Een stukje vlees, beetje sla en een grote portie zoete aardappel

Disndag

IMG_9020

Veel groen smaakt overheerlijk met heel veel rood en knoflook. Deze pastasaus was smullen en super snel, een prima recept voor op een doordeweekse werkdag. De boontjes werden zelfs goedgekeurd op deze manier.

IMG_9022

Een kleine salade met roma, pepers, tomaten en wat kappertjes. De dressing was een goeie scheut mooie olijfolie [deze heerlijk olie komt regelrecht van Sicilië en is gewoon in Nederland te koop] en een klein beetje balsamico azijn.

IMG_9023

En mag ik jouw voorstellen aan de Havana Hurricane, mijn keuze voor de zomer cocktail van 2016. Ik was leuke brownie recepten aan het zoeken en toen kwam ik deze tegen, ik ben heel benieuwd. Ik denk wel dat ik moet oefenen, het is niet heel erg simpel.

Woensdag

IMG_9041

Als de zon schijnt en de wind hard waait gaat mijn dak open en kan ik toch even in de zon zitten. Het grote voordeel van een cabrio. Het deed mij heel goed, wat is de zon toch heerlijk. Wel zie ik meteen weer Italië op mijn voorhoofd schieten, maar ik laat het maar gewoon, het is te lekker.

IMG_9046

Het gerecht wat ik wilde maken viel niet in de smaak bij mijn mannen, dus heb ik van de piepers maar een gratin gemaakt. Dit receptje is super snel, ik maak het in mijn combi-magnetron. Binnen een half uurtje heb je deze schaal vol heerlijkheid en in de tussentijd maak je de rest van het diner klaar.

Donderdag

IMG_9054

Deze salade wil ik ook nog even met jullie delen; een halve rijpe avocado, rijpe zoete tomaten, verse basilicum, peper, zout, mooie olijfolie en een beetje vers citroensap. Als ik over heb bewaar ik het voor op brood de volgende dag, zooooo lekker.

Vrijdag

IMG_9060

Een drukke dag voor de boeg, dus alles moest strak volgens planning. Natuurlijk loopt vervolgens niks volgens mijn planning. Hoe dan ook, de EHBO herhaling weer gedaan en uiteraard reanimatie geoefend. Daarna heb ik snel even gegeten en ben ik door gegaan naar Amsterdam. En mocht je het je afvragen, ik ben absoluut sort of verdwaald.

IMG_9061

De middag was gereserveerd voor de Catwalk, een tentoonstelling over mode in Nederland van 1625 tot 1960. Van de gouden eeuw tot 20ste eeuw, een mooie reis door de tijd, met uiteraard veel prachtige japonnen.

IMG_9077

Deze prachtige zwarte jurk is mijn favoriet, wat een parel.

IMG_9066

Deze japon is denk ik wel het pronkstuk van de collectie, ongelofelijk groot en bizar mooi. Wat mij betreft alle moeite meer dan waard, super leuk.

IMG_9063

Daarna hebben wij gegeten bij Van ‘t Spit, heerlijk! Ik had een halve kip, mijn vriendinnetje had een overheerlijke burger. Wat een leuk restaurant en wat een super geweldige bediening, echt een aanrader.

Zaterdag

IMG_9079

Ik moest nog even een boodschap doen, een cadeautje halen… absoluut niet mijn favoriete bezigheid op zaterdag… het was erg druk [zucht]. Toen ik langs de juwelier liep bedacht ik dat ik wel even naar binnen kon wippen voor wat informatie over gaatjes schieten… maar ik heb het niet gedaan. Toen ik terug liep ben ik toch naar binnen gegaan en ik stond binnen 10 minuten weer buiten. Een tweede gaatje is iets wat ik al wil vanaf dat ik 14 ben ongeveer, maar het is er nooit van gekomen. En nu heb ik ze en ik kan je niet uitleggen hoe blij ik ermee ben, zoiets kleins en onbelangrijks en het voelt zo groots.

IMG_9078

En nu elke dag druppelen en zes weken wachten, daarna kan ik iets anders in dan zweerknopjes. Ik weet alleen nog niet wat, daar had ik nog niet over nagedacht.

Zondag

IMG_9083

Zondagmiddag deze heerlijke verrassing, dank je wel lieve Mirjam, heel chill en erg gezellig even zo in de zon.

IMG_9082

De kids waren met zand aan het spelen en kijk eens hoe kunstig het zandgebak is tegenwoordig. Er werd ook driftig soep gemaakt met slootwater en ik geloof overheerlijk varkensvlees van zand en kruiden.

IMG_9081

Mijn dochter was de hort op en mijn manneke buiten aan het spelen. Mamma heeft in de zon gezeten en de moestuintjes maar geplant en dat zonder rubber handschoenen. Het was even een werkje zeg, het duurde la-ha-ha-hang. Nu maar eens kijken wat er uit komt en dan zie ik wel waar ik ze in ga verpotten, zover had ik nog niet nagedacht.

IMG_9085

Alleen spek maakt nog geen Carbonara, maar het is een geweldig begin. Carbonara is zo gemakkelijk, zo snel, een perfecte basis voor een zondagse maaltijd als je nog lekker lang voor in de tuin in de zon hebt gezeten. En daarna was ik klaar en had ik geen zin meer, lekker naar bed en bloggen. Nog even 24 Kitchen en dan ga ik lekker slapen.

Mij rest nog jullie een fijne week te wensen en vergeet niet dat het leven soms kan prikken, maar dat je niet altijd verplicht bent sterilon te druppelen.

Liefs,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top