Beauty Food is Good LifeStyle

Food Is Good | Green Smoothie Power Up

Green Smoothie Power Up, onderdeel van mijn nieuwe anti-spierpijn routine. Ik ben geen fan van smoothies, omdat ik het eigenlijk gewoon zonde vind van de groenten en dat overheerlijke fruit, maar ik kan er helaas niet tegenaan eten. Zoveel als ik in een smoothie krijg en weg kan drinken is een hoop knabbelen. Uiteraard heb ik eerder sappen en smoothies gemaakt, maar het is nooit blijven hangen, het is gewoon niet zo mijn ding. Maar vanuit de efficiëntie slag die ik kan maken en de voordelen tegen spierpijn, doet mijn blenden tot ik een ons weeg. Vandaag mijn Green Smoothie Power Up recept. 

IMG_9016

De verhouding die ik probeer aan te houden is zoveel mogelijk groenten om voldoende fruit voor de smaak en natuurlijk een deel vloeibaar. Ik houd het voorlopig bij water, eerst maar eens wennen aan smaken en texturen. Uiteraard is een 100% fruit-smoothie lekkerder, veel zoeter en laten wij eerlijk zijn, veel gemakkelijker te mengen. Fruit gaat altijd wel samen, maar doe er de verkeerde groenten bij en blah… Ik deel alleen de recepten die ik echt heel lekker vind, ik kan je vast vertellen dat de combinatie grapefruit en bleekselderij een winnaar is. Als je deze twee krachtpatsers gebruikt in je basis, heb je een bing, zing en een pow in je smoothie!

Ingrediënten:
spinazie, ongeveer twee handjes vol
avocado, de helft van een niet al te grote avocado
meloen, ongeveer twee partjes [ik had iets meer, moest op]
blauwe bes, ongeveer een half kopje
bleekselderij, ongeveer twee steeltjes inclusief blaadjes
grapefruit, ik heb het sap van een hele gebruikt
banaan, ik heb een halve zeer rijpe banaan gebruikt
water, twee kopjes, even kijken hoe dik of dun je het wilt [aanlengen kan altijd nog]

IMG_9014

Zelf heb ik alles bij elkaar gegooid en ik ben gaan blenden en ik vond de structuur niet te grof, wil je het fijner, blend dan eerst de wat hardere ingrediënten totdat je content bent met de textuur en doe dan de rest erbij. Misschien is het wel gewoon groenten eerst met de vloeistof en dan de rest. Zeker als je wortel gebruikt, dan wil je wel goed blenden, het moet geen soep worden met stukjes… het heet niet voor niks een ‘smooth’ie.

IMG_9015

Oké, je hoeft uiteraard niet wat stengels bleekselderij te gebruiken om te garneren, dit is puur voor de foto, niet iedereen is fan en het drink zonder een stuk gemakkelijker. Wel is de combinatie bleekselderij met het grapefruit sap een winnaar, die maken deze smoothie fris en bazinga! De blauwe bes en banaan maken de smoothie smooth en geven het de zoete kant. Zelf zou ik zeker geen hele banaan gebruiken in deze smoothie, de zure en notige ondertoon is juist zo lekker. De meloen was de aanstichter van deze smoothie, die moest op en ik weet uit het verleden dat het heel lastig is een meloen fris te krijgen, het is gewoon geen fris fruit. Het is gelukt hoor, deze combinatie was super lekker. De avocado maakt het geheel heel romig en voedzaam. Je proeft verder de avocado niet, het is meer de boter-ige textuur die opvalt. Daarom is het zaak niet teveel te gebruiken en ik denk avocado niet te mengen met melkachtige producten, lijkt mij heel smerig.

IMG_8940 (1)

Er was genoeg voor twee personen, maar ik was alleen, dus ik heb de ander helft in een tupper in de koelkast gezet, deze heb ik later op de dag nog opgedronken. Het gebruiken van de avocado beviel mij wel, dat is wel zo gezond, hier moet ik maar eens mee verder en dan met limoen en groene kruiden. Ideeën genoeg in ieder geval en de basis van spinazie bevalt mij ook goed, het is niet teveel op de voorgrond aanwezig, maar geeft het echt z’n groene smaak.

Ik ben nog niet zo ver dat ik dit first thing ‘s morgens vroeg drink, maar daar moet ik ook wel wat op weten te bedenken, ik houdt jullie uiteraard op de hoogte.

Ben jij fan van smoothies en heb jij nog hele goeie recepten, deel ze dan met ons, in de comments hieronde!

Xo,

Wojis

6 thoughts on “Food Is Good | Green Smoothie Power Up

  1. Ik maak in de zomer vaak smoothies als ontbijt! Spinazie, banaan, mango, of witlof met banaan en druiven (heerlijk fris!)! Om het net wat meer vulling te geven die ik er havermout en lijnzaad bij, en ik leng het aan met water.

    1. Oh baby, dank je wel! Ik ben dol op witlof, was al aan het bedenken wat erbij te doen. Goed idee met druiven. Ga ik ook proberen. Fris is goed, smaakt alles beter. Heb ook al met citroensap geëxperimenteerd, ook lekker.

  2. Hi Wojis, ik ben ook geen fan van smoothies.. maar als je graag power shakes wilt maken, dan moet je eens de app van Jason Vale – the Juice master downloaden. Die heeft wel lekkere recepten. Ik doe er niet meer aan. Gewoon Turkse yoghurt in de blender met een beetje sinaasappelsap en dan iets wat toch weg moet op de fruitschaal, de ene keer banaan, dan kiwi … wat groene poeder en zaden erdoor… Of anders 1 proteïne shake a day houdt de spierpijn away!
    Bedenk me wel net dat je bij die Juice master een juicer nodig hebt – bijna moederdag toch;-)

    1. Dank je wel voor de tip, ik ga zeker kijken. Voor nu blenden, juicer heb ik… is nog lastiger qua smaak maken vind ik. En de shakes heb ik al ontdekt, niet lekker, maar werkt goed. Smoothie met Griekse yoghurt klinkt lekker, ga ik ook mee aan de slag, maar dan wel alleen fruit. Ik ben nog niet zo’n held, vind het snel allemaal blah en ieuw ?

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top