Food is Good Fun LifeStyle Ods & Ends

A week in the life of | Chillen en aan de bak

A week in the life of chillen en aan de bak, bak en bak! Ik weet dat het niet de hele week mooi weer is geweest, maar ik voel mij alsof ik een week in Portugal heb doorgebracht, zo goddelijk vond ik het al. Ik heb echt de SPF al in de aanslag, de bikini’s zijn er klaar voor en de benen zijn [altijd] geschoren, ik wil zon, zon en nog eens zon. Bakken, braden en in de zon zitten, sounds like a perfect week to me. Nog steeds is het frisjes, maar uit de wind en in de zon is het echt genieten. Binnen, buiten en heel veel lekker eten, a week in the life of…

IMG_9008

Het leek echt zomer deze week, ondanks dat ging ik nog niet zonder mijn jas de deur uit, frisse wind en echt koud zonder zonnestralen. Gelukkig kan het thermische goed op zaterdag [voetbalmoeder] in de kast blijven liggen. Een kopje koffie is genoeg om warm te blijven, ook om 08:30 ‘s morgens vroeg. Ik heb best veel foto’s er is een hoop wat ik wil delen, scroll-t U maar.

Maandag

IMG_8914

Maandagavond om 20:45 nog sporten, is voor sommige mensen echt een no go, voor mij is het perfect. Alles is gedaan en opgeruimd, dan kan ik nog de kids naar bed doen, rustig omkleden en een kopje thee drinken en gaan. Het geeft mij wat meer tijd op de dagen dat ik niet werk, iets meer tijd voor mijzelf en nog niet iets meer tijd voor mijn huishouden. Strakke planning en een strakke broek, so me :-).

IMG_8916

Mijn nieuwe springtouw werd ingekort en ik kon het meteen gebruiken, in actie plus plus. Het gaat soepeltjes hoor, maar 300 x is toch best wel veel, mijn arme kuiten verzuren gewoon. Ik denk dat ik elke les maar even in ga springen, die dubbles moet ik zo snel mogelijk onder de knie krijgen.

Dinsdag

IMG_8917

Maandag kreeg ik deze wasnoten van Ellen, om te proberen. Dinsdag heb ik even uitgebreid op de website gekeken en het één en ander gelezen. Jullie horen meer van mij, ik ben nog even bezigt met wat andere dingen, maar zo snel mogelijk. Ik moet even de was inplannen, ik kan maar drie keer wassen met deze proefverpakking. Ik weet niet of je het kent, zo niet, lees er vast wat over even op www.seepje.nl.

Woensdag

IMG_8926

Eindelijk heb ik mijn moestuintjes uitgezocht en wat denk je…. gewoon de laatste was ook daadwerkelijk de laatste die ik miste. Was het niet compleet geweest, had ik de hele zooi in de grijze bak gegooid. Ik doe ook niet meer mee met sparen, wat een doffe ellende. Nu moet ik het ook nog op gaan kweken en alles wat uit komt in de tuin zetten.

Donderdag

IMG_8930

Mijn eerste salade met quinoa, de salade is erg lekker en de quinoa is niet vies. Maar of ik dit vaker ga eten, geen idee, ik ben nog niet overtuigd. Wellicht dat ik een andere combinatie lekkerder is, de jury is er nog niet helemaal uit.

IMG_8942

En denken jullie nog even aan mijn winactie, zo zonde om niet mee te doen. Je kunt alle drie de producten van Biomed winnen!

Vrijdag

IMG_8934

De dag gestart met wentelteefjes, wij hadden nog stokbrood over en dat is als het een dag of twee oud is perfect om te wentelen.

IMG_8936

En weer 50 mooie verse gele tulpen, mijn huis straalt van de lente, zo mooi.

IMG_8939

De hyacinten waren op, dus dat gat heb ik gevuld met een mini hortensia. En drie keer raden hoe ik die in de aarde zet zonder vieze handjes?! Men verklaart mij voor gek, maar ik vind het goed zo. Ik heb echt een hekel aan aarde onder mijn nagels, of iets anders fot that matter.

IMG_8940

Ik ben een campagne gestart tegen spierpijn en daar hoort een gezonde smoothie bij., welke bestaat uit heel veel groenten en fruit [ongeveer 2/1]. Het is niet mijn favoriete manier om groeten en fruit te eten, maar het is zeker efficiënt. De hoeveelheden die ik moet gebruiken zijn nogal lastig en omdat je een smoothie niet dagen lang kunt bewaren is het even zoken. Tot die tijd drink ik heel veel smoothie. Deze was heerlijk, ik zal het recept zo snel mogelijk delen echt een aanrader en genoeg voor twee of voor twee porties.

IMG_8943

Ik deed ook weer eens een crea-middag op school, het thema voor deze keer was slogans. Helaas hadden wij maar 1,5 uur de tijd in totaal, eigelijk niet genoeg om deze opdracht helemaal naar behoren te doen. Ik heb mij best gedaan en de kids hebben heel hard gewerkt.

IMG_8945

Een snelle maaltijd, dochterlief had nog een afspraak staan bij de opticien. Pasta en een salade is altijd lekker, altijd snel en zeer voedzaam. Toevallig is dit ook de favoriet van mijn prinsessenkind.

IMG_8946

Een koude vrijdagavond is heerlijk warm met een goed gestookt vuurtje, wel even gezellig bij onze zeer vriendelijke lieve buurman Martin. Dank je wel buurman, het was een super avond en heerlijk warm.

Zaterdag

IMG_8951

Mijn grote kleine vriendje en ik waren al om 06:30 op, wij moesten uit… far far away. Ondanks dat hij geen zin had om überhaupt nog iets te doen na de voetbal zijn wij met het hele gezin naar Amsterdam gereden. Eerst uitgebreid naar Micropia en daarna naar het VerzetsMuseum.

IMG_8954

Deze foto heb ik met mijn mobiel gemaakt, door een micoscoop, zo koel. Het lijken koekjes, maar het zijn geen koekjes.

IMG_8956

Deze is ook koel, the Blob [slijmzwam].

IMG_8963

En het beerdiertje op grote mensen formaat, super gaaf en zo zacht. Misschien een beetje minder cute dan op andere foto’s die je wel eens ziet, maar geloof mij, jij wilt er ook eentje mee naar huis.

IMG_8967

Ebola, is het niet prachtig.

IMG_8971

Wij hebben nog even buiten gezeten, het was wel oké zolang de zon scheen. Gelukkig kon ik snel weer opwarmen bij onze volgende stop, een zeer indrukwekkende stop.

IMG_8974

Bij het verzetsmuseum is er een speciale afdeling voor de jeugd en jongeren, een expositie geheel verteld door kinderen, door de ogen van kinderen, aan kinderen. Heel mooi gedaan en echt heel erg indrukwekkend, ik kan het echt aanraden.

IMG_8977

Zoveel te zien…

IMG_8980

… en sommige dingen kwamen echt dubbel en dwars binnen. Ik had nog nooit een joodse ster in het echt gezien aan een jas.

IMG_8987

Wij vonden het alle vier echt de moeite waard en gaan zeker nog een keer terug.

Zondag

IMG_8996

Zondagochtend werd ik wakker en de zon scheen al volop, dus ben ik eerst maar eens buiten gaan zitten [SPF op uiteraard] met een kopje koffie. It doesn’t get any better then this. En daarna aan de bak, bak, bak en nog eens bak.

IMG_8998

Een tulband met appel, boterkoek, pound cake en zandgebak met appel. Het was een beste klus, maar hij is geklaard. Na het zware bakken even een degelijk ontbijt/lunch voor mijzelf, je moet wel goed eten 🙂

IMG_9004

Deze twee hebben wij zondag lekker aangesneden, wat is zelf bakken toch lekker. Ik ben al bezig met mijn volgende bak-projecten, cheese cake en worteltjes taart. Ik zit ook nog steeds met chocolade in mijn hoofd, maar ik kan maar niet kiezen wat het worden moet. Daar stoei ik nog even mee verder, jullie zien vanzelf wat het is geworden. Ondertussen bak ik uiteraard deze pareltjes gewoon nog een keer, om het nog lekkerder te maken.

Food is good jommes jommes wat is food good! Tot volgende week en bak er wat lekkers van.

Xo,

Wojis

5 thoughts on “A week in the life of | Chillen en aan de bak

 1. Leuke fotos’s en wat een interessant uitstapje hebben jullie gemaakt! Daar zou ik ook nog wel naar toe willen. Hier in huis ook helemaal in de ban van de moestuintjes. We hebben alles en ook nog heel veel dubbel. Ben benieuwd naar wat uitkomt!

  1. Ja leuk als het allemaal gaat groeien, ik moet nog steeds aarde halen. Ik ga ze deze week opkweken, eens zien hoe het gaat. Zal mijn uiterste best doen, maar spaar liever voor kristal of de Efteling 🙂

 2. Wat een fijne week! Voel mij erg saai bij al deze belevenissen. Ja we zijn ook saai, nou de man des huizes. Een echte huisman/mus…
  Gelukkig heb ik nog vriendinnen.
  Ik hou ook zo van bakken, bij jou ziet het er altijd zo smaakvol uit.
  Fijne nieuwe week!

  1. Ik “moet” manlief ook vaak enthousiasmeren om mee te gaan, kids vaak ook, maar ik zet door en houd vol. Het is altijd zo gezellig en informaties. Ja dat bakken is lekker en ontspannen, maar ik kan er helaas niet vaak genoeg tijd voor maken. Bakken zit in mijn vingers, altijd al, deeg en beslag zijn mijn vrienden.

  2. Dank je wel, ik doe mijn best om het er mooi uit te laten zien, al is dat met taart en cake niet zo heel moeilijk imho. Jullie ook een fijne week, Xo

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top