Food is Good LifeStyle WojisOnBeauty.com

Food Is Good | Tortellini met Courgette & Asperges

Een Food Is Good vandaag, omdat deze groenten en dit sausje hemels samen gaan met onze geliefde tortellini ai formaggi. Het is een mooi en zijdezacht recept, waar je de spekjes heel goed kunt vervangen of kunt weglaten. Geloof mij als ik je zeg dat de smaakpapillen zeer vrolijk worden als je de spekjes vervangt met biefstuk. Er is genoeg variatie mogelijk, maar voor nu zijn mijn tortellini ai formaggi met courgette en asperge perfecto. 

IMG_8875

Wat heb je nodig;

250 gram tortellini ai formaggi
1 courgette
pakje groene asperge tips
twee teentjes knoflook
200 ml room
parmezaanse kaas of een andere Italiaanse harde kaas
magere spekreepjes
peper [zout voor in het water]
gedroogde peterselie of verse peterselie
1 eetlepel citroenolie
theelepel citroensap of een scheut witte wijn
olie [ik heb zonnebloemolie gebruikt]
basilicum

IMG_8853

Doe ongeveer een eetlepel olie in de pan, was de courgette en snijd deze in blokjes [ik heb ze wat groter gelaten, dan heeft het een bite. Was ook de aspergetips, snijd deze schuin door midden en doe deze ook in de pan. Bak de groenten op middelmatig vuur onder regelmatig roeren een beetje bruin. Als de groenten een beetje kleuren doe je het vuur laag en voeg je daar wat zwarte peper aan toe [uit de pepermolen uiteraard].

IMG_8852

Terwijl de groenten zachtjes door gaan met kleuren, zet ik het water op en schil ik de knoflook, ik vind het fijn als de knoflook in de aanslag ligt.

IMG_8851

Ook zet ik de spekjes op, in een beetje olie en op laag vuur, ik vind het lekker als de spekjes heel langzaam uitbakken. Je hoeft geen olie bij te schenken, maar ik doe dat wel, het gaat allemaal wat sneller en de spekjes bakken mooier uit. Ik giet toch alles af na het bakken [nooit door de gootsteen, altijd in een potje].

IMG_8850

Nu is het tijd voor de knoflook, ik pers dit direct in de pan [het vuur staat toch laag, denk je dat het te heet is, haal dan de pan van het vuur]. Deze roer ik door mijn groenten en geeft het nog even een minuut om samen te bakken.

IMG_8849

Dan voeg ik de room toe, dit is ook het moment om een flinke scheut witte wijn toe te voegen. Wil je koken zonder wijn, dan laat je het even bij de room. Hier gaat een half kopje geraspte Italiaanse harde kaas bij en dan zachtjes door elkaar roeren. Dit alles op laag vuur, het mag allemaal lekker langzaam en absoluut niet aanbakken.

IMG_8848

Tegen deze tijd schieten de spekjes al op en liggen de tortellini’s al in het water. Gaat het allemaal te snel of helemaal niet gelijk op, doe dan de saus uit. Zorg er dan voor dat je spekjes zijn uitgebakken en tijd hebben om uit te lekken. Doe daarna de tortellini’s in een pan kokend water [die hebben 12 minuten nodig ongeveer, tijd genoeg om de saus af te maken en een salade te maken].

IMG_8847

Terwijl de tortellini’s koken is er genoeg tijd om je saus in te koken, dat duurt ongeveer vijf minuten. Dan voeg je ook de citroenolie toe en het citroensap. Even roeren, vuur uit en hierop wat verse basilicum. Nu heb jij je handen vrij om de pasta af te gieten en door je saus te roeren. Ik verwarm het totaal ongeveer nog een minuut of twee drie op laat vuur, blijf er ook bij staan, het mag niet aanbakken. Is de saus te dun, rasp er nog wat kaas door, of gebruik gewoon een beetje allesbinder. Te lang door laten pruttelen en jouw tortellini’s worden te gaar, of erger nog, de tortellini’s vallen uit elkaar.

IMG_8846 (1)

Dan is het tijd om op te dienen en te eten, vergeet je niet de spekjes en nog een flinke schep geraspte Italiaanse kaas over de tortellini’s te strooien?!

Heerlijk met een komkommersalade, of een salata caprese, maar een simpele groene salade doet het ook goed bij dit heerlijke gerecht. Buon appetito…

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top