Beauty Beauty Favorites DIY Food is Good Nieuw/New WojisOnBeauty.com

A week in the life of | Tulpen & Spierpijn

Afgelopen week sprak ik met Jochen, ik zei tegen hem dat ik het idee begin te krijgen dat het leven om een jaar of drie vier een nieuwe cyclus start en dat ik weer helemaal opnieuw moet/mag/kan beginnen. Nieuwe mensen, nieuwe ervaringen, alles lijkt wel te veranderen en het is soms niet bij te benen. Daar ging deze week over, voor mij persoonlijk, nieuwe dingen… oh ja en heel veel tulpen… heel veel. 

IMG_8845

Als er tulpen zijn haal ik iedere week verste tulpen, tulpen en rozen zijn mijn favoriete bloemen en de kleur maakt mij niet uit. Net als vorige week kocht ik ook deze week gele tulpen. Ze zijn zo vrolijk en zo Pasen. De kleur is net zo mooi en intens als vorige week, alleen zijn de tulpen groter en de bloemblaadjes spitser, erg mooi ras ook. Maar nu de week, ik vertel je over mijn afgelopen week.

Maandag

IMG_8738

Een snelle maaltijd met een biologisch tartaartje, heerlijk. Courgette moest op, dus ik heb deze met mijn citroenrasp aan slierten gesneden [even een werkje, je kunt ook de rasp gebruiken, of gewoon heel dun snijden]. Aangemaakt met wat knoflook en kruiden, deze keer met spaghetti, dat oogt zo leuk met de slierten courgette. Boontjes en een grote portie komkommer, aangemaakt met olie en appelcider-azijn. Snel en simpel kan zeker vers en lekker zijn.

Dinsdag

IMG_8744 (1)

Mijn eigen diy muesli mee naar mijn werk, ik keek er al naar uit. Hier gecombineerd met zomerfruit uit de diepvries. Ik doe het bevroren in het bakje, tegen de tijd dat ik het ga eten is het perfect. Als ik dit thuis eet voor mijn ontbijt, dan ontdooi ik het fruit in de magnetron en doe ik het nog warm over mijn yoghurt en muesli.

IMG_8760

Weer een FoodIsGood foto, ik heb weer enorm veel inspiratie, dit keer een aardappel gratin gemaakt in de combi-magnetron, zo is het heel goed klaar te maken op een doordeweekse werkdag. Gratin met een karbonade, sugarsnaps en maïs, ik had er nog wat salade bij gemaakt, zo lekker in combinatie met de aardappel gratin. Ik zal hier een recept van plaatsen, het is echt heel gemakkelijk en snel en als de gratin in de oven staat, maak je alle andere dingen klaar…

Woensdag

IMG_8767

Woensdag was D-Day, of beter gezegd, C-Day. Ik vertelde al dat het mijn leven in het teken staat van verandering en dit is een mega verandering. Ik hoop ook een nieuwe verslaving, want tot nu toe is het erg koel. Ja ja, eindelijk na al die jaren heb ik geluisterd naar dat stemmetje [ze heet Marinka] en heb ik mij ingeschreven voor Crossfit. De reden dat ik vervolgens tot aan vandaag gewoon rondloop met verschrikkelijke spierpijn en ik mijn tweede les maar voor een derde mee heb kunnen doen. Je hoort spoedig meer, ik zal er af en toe een post over schrijven, er is zoveel te leren en te vertellen.

IMG_8778

Ook ben ik begonnen in Jane Eyre, zo mooi, wat een goed begin.

Donderdag

IMG_8780

Zo mooi en heel erg lekker, ik houd van ananas. Ik eet graag ananas tussendoor, maar het is ook heerlijk als bijgerecht of als toet uit de oven. Hoe dan ook, een ananas siert mijn keuken regelmatig.

Vrijdag

IMG_8782

De lente is begonnen en het is weer tijd voor citrus, zodra de temperatuur omhoog gaat en de zon weer gaat schijnen komt deze tevoorschijn. Mijn overheerlijke Les Escale à Portofino van Dior en het toeval wil dat ik weer een ‘We go together’ heb met dit super geurtje.

IMG_8822

Kaart schrijven en cadeau inpakken voor zaterdag, dat kan ik vast afstrepen van de to-do-lijst.

IMG_8823

De HEMA heeft een nieuwe kleur seamless technology ondergoed, perfect sport-ondergoed wat mij betreft. Het gestikte randje, wat er heel mooi uitziet, is nieuw, dus eerst maar eens eentje testen. Deze gaat natuurlijk mee naar Crossfit en een rondje hardlopen.

Zaterdag

IMG_8831

Opstaan en aan de bak, ik had beloofd om muffins met citroenglazuur te maken en mini pizza hapjes. De muffins met citroenglazuur en deze mini pizza hapjes zijn ook echt leuk om met kids te maken, super simpel, maar heel erg lekker. Hier zal ik snel nog een batch van maken en meteen een FoodIsGood post.

IMG_8838

Na het bakken had ik heel even tijd om in de zon te zitten, ik heb mijn Crossfit outfit al aan en check, gewoon in de zon zonder mouwen! Na de tweede les Crossfit [waar ik maar 1/3 van heb gedaan, want ik was nog stuk van de eerste, lees S,T.U.K.] opfrissen en met de verse hapjes op verjaardagspartijtje.

Zondag

IMG_8839

Eerste Paasdag, mega bakdag, heerlijke cake en een verse appeltaart met bruine basterdsuiker. Dat heb ik zeker al gaan tien jaar meer gedaan, zo lekker met bruine basterdsuiker en het ziet er ook zo leuk uit.

IMG_8843

Zelf vind ik het erg mooi, een donkere korst en dan dat mooi lichte fruit. Het smaakt trouwens ook voortreffelijk. Met het overgebleven deeg heb ik mini eitjes gemaakt en op de taart gedaan.

IMG_8846

Zoals veel mensen hadden wij ook een familie brunch eerste Paasdag, die was weer voortreffelijk, dus mijn plan om te gourmetten met de kids viel in het water. Het werd een pasta met courgette, groene asperges in roomsaus. Hier komt deze week nog een recept van online, dit was genieten.

Veel good en nog steeds spierpijn, voor deze week voorspel ik meer van hetzelfde. Rest mij jullie nog een fijne week te wensen en vergeet niet om te genieten van de lange avonden, de lente is hier.

Xo,

Wojis

3 thoughts on “A week in the life of | Tulpen & Spierpijn

  1. Wat zien jou kook & bakkunsten er heerlijk uit! Zou het wel van het scherm willen pakken. Met jou recepten ga ik zeker aan de slag.

  2. No pay, no… Juist!
    Goed dat je begonnen bent!
    Je bakt en kookt altijd heerlijke dingen! Krijg honger! Ja ik moet dit ook niet lezen na een training van mijzelf! 🙂

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top