Beauty Food is Good Fun

A week in the life of | …en heel veel groen

Nog een week met een kop als een baksteen, maar het was goed uit te houden met veel neusspray, aspirine en kamillethee. Ik heb echt geprobeerd het rustig aan te doen, maar het bleek einde van de week toch niet genoeg. Dus schrijf ik dit vanuit mijn bed, er ligt niks anders op. Ik neem mijn week door met wat foto’s, er zitten best zeer kleurrijke dingen tussen, kijk en snotter mee.

IMG_8170

Maandag

Als ik hoofdpijn heb, heb ik helemaal geen honger, maar als de hoofdpijn weg is heb ik trek voor twee. Niezen en snotteren kost een hoop energie, ook hoesten en pijn in de keel is verschrikkelijk vermoeiend. Dan zit er niks anders op dan goed eten. Soep, stamppot, gebakken ei, noem het maar op. Dus als ik niet top fit ben, zorg ik ervoor dat ik goed eet in de hoop dat het genoeg is om beter te worden. Maandag de week goed gestart met hutspot, gehaktbal ala Librije, restje stoofvlees van zondag en een heerlijke stoofpeer ala Wojis.

IMG_8076

Dinsdag

Gewoon mooie schoenen en meteen een inspiratie voor de lente, het lentegevoel is binnen.

IMG_8070

Deze lag in de brievenbus, een pakje van de lieve Crystaliciousss, later meer. Ik moet nog wat foto’s maken en uiteindelijk looks natuurlijk.

IMG_8072

Woensdag

De red sneakers, ik ben er zo blij mee, ik vind ze meer dan leuk. En gewoon zonder sokken, kan best het is bijna lente.

IMG_8082

Op woensdag hebben de kids en ik een druk programma, ik probeer dan ook in de middag al te koken, of in ieder geval voor te bereiden, anders wordt het allemaal heel laat. Ik had witlof prei taart in de agenda staan, speciaal voor Faat, naar aanleiding van een ‘A week in the life of’ van een tijdje geleden. Het recept in foto’s en mijn manier van werken afgelopen week in een Food Is Good.

IMG_8089

Er was veel te vieren woensdag, lieve Mirjam heeft een opleiding succesvol afgerond en kreeg haar diploma en lieve Suus was jarig. Onverwachts gezellig en lekker gesmuld, mag af en toe best.

IMG_8105

Donderdag

Donderdag gestart met een cracker met hazelnootpasta, ik eet dat bijna nooit, echt nooit. Het landde wel goed, het verbloemde de smaak van de soort rubberen taaie massa in mijn hoofd. Maar dat sla ik even over, het is niet zo heel fraai.

IMG_8106

Vrijdag

Nog meer chocolade deze week, de nieuwe Bath & Shower Gel van TreacleMoon. Je hebt het vast wel al gelezen, of misschien al zelf gekocht, het is de Dusted Cocoa Heaven. Een zeer vernieuwende geur binnen het assortiment van TreacleMoon, eentje die vernieuwend is in de wereld van de Bath & Shower Gels. Ook dit gaf een stukje verlichting en ontspanning deze week en nog steeds.

IMG_8125

Een ritje naar de bakker, dat doe ik altijd meteen ‘s morgens, dan is er nog genoeg te kiezen.

IMG_8127

Daarna toch maar aan de schoonmaak, ik liep achter en het was echt nodig. Mijn nieuwe methode kwam tot mij in een droom. De gifspuit die ik ooit kocht voor de tuin, die kan ik prima inzetten om de badkamer mee in te spayen… score!

IMG_8128

Na het soppen keek ik even op mijn UP app en wat bleek, mijn hartslag is lekker laag als ik schoonmaak. I knew it, it relaxes me :-).

IMG_8130

Na een ochtend boenen even zitten met de nieuwe Vogue, hij is er weer en is extra dik deze maand. En natuurijk met mijn nieuwe koffie project, wat nog niet helemaal geslaagd is, ik werk er nog even verder aan.

IMG_8133

Vrijdag een snel recept van Jamie Oliver, een Summer Pisto Frittata, nou het viel mij wat tegen. Snel was het wel, maar ik vond het niet zo heel lekker, maar gelukkig zit er potentie in, het moet voor ons gezin gewoon iets anders. Wel een leuke methode om te koken, misschien komt mijn adaptatie nog eens online in de ‘Food Is Good’. En zo rustig mogelijke vrijdagavond gehad, lekker op bed en film kijken. Deze keer keken wij Jurrasic Parc, de kleine man is gek van dino’s.

IMG_8134

Zaterdag

Het was vroeg zaterdag, maar gelukkig speelde mijn vriendje thuis deze week. Ik ben na de voetbal even op bed gaan liggen met een boek, gewoon om te rusten. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen, was wel lekker, dat had ik wel nodig. Het leek ook wel weg te trekken einde van de dag, eindelijk na drie weken geen taaie dikke drap in mijn hoofd.

IMG_8142

Na mijn comateuze slaapje hebben wij gegeten, na het eten nog een lange warme chocolade douche, beetje kleur op het smoeltje en in de party kleren. Het mooie van deze Dior blush is niet alleen de verpakking, maar de subtiele frisse kleur. Met mijn Peechy Keen zie ik altijd fris en fruitig uit, helemaal niet pips, ziek of bleek.

IMG_8144

Het was wel even gezellig op verjaardag, ik heb zelfs gedart. Er hing een bord, er was animo, waarom niet. En natuurlijk is er een app voor, wel zo gemakkelijk. De uitgooi onmogelijk had ik uiteraard gegooid.

IMG_8152

Zondag ben ik met mijn mini man het bos in gegaan, even de deur uit en uitwaaien, de zon scheen en het was heerlijk. Helaas te nat en te modderig om alles te beklimmen en de hele speelbosroute te lopen. We hebben afgesproken dat we dat nog gaan doen als het iets minder koud is, om nu met een nat pak naar huis te fietsen was net even te niet prettig. Mooie taferelen in het bos, echt heel leuk, we hebben zelfs een hut gebouwd.

IMG_8153

Zondagavond hebben wij met een aantal buren citroenen geschild om Limoncello te maken, het gaat in fases en dit was fase 1. Het rook goddelijk en het is echt zo, vele handen maken licht werk. Later meer, fase 1 duurt drie weken.

IMG_8159

En toen begon een ander fase in hoofdpijn, het zat er dus gewoon nog steeds niet op, het was alleen maar erger geworden… en zo eindig ik toch nog ziek ik mijn bed. Gelukkig heb ik citroenen om verse citroenlimonade mee te maken, kan wel wat extra vitamientjes gebruiken.

Jommes, ik wens jullie een fijne en vooral gezonde week toe en doe eens wat geels.

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top