Beauty Fashion Food is Good Fun Looks

A week in the life of | Kerst en de rest

De week van kerst, de week van gezelligheid, samen zijn en lekker eten. Het is vakantie en wij genieten er dubbel en dwars van. Niks moet en het is heerlijk. Maar toch zijn het drukke dagen zo de dagen voor kerst en natuurlijk ook de kerstdagen zelf. Ondanks onverwachte en zeer onaangename verrassingen zijn wij redelijk rustig en fijn de kerstdagen doorgekomen. Eens kijken of we rustig 2015 kunnen afsluiten en 2016 knallend in kunnen luiden. Ik neem eerst nog even week 52 met jullie door, ik heb zoveel mogelijk op de foto gezet, het is alleen niet zo heel mooi gelukt. Check mijn kersteweek…  

Maandag

IMG_7271

Ik had onlangs bij Douglas wat goudglitter getest, ook met zo een super leuk pompje, erg mooi, zeker voor de feestdagen. Mijn lieve Joan liet weten dat ik niks hoefde aan te schaffen, dat ik haar goud dust wel mocht lenen voor wat feestelijke straal. Zo gezegd, zo gedaan en nog bedankt Joan, het is echt super fijne shimmer, het stond heel mooi en nog bedankt voor het brengen.

Dinsdag

IMG_7279

Gewoon een outfit en look post, maar ik weet even niet meer wat en waarom. Ik denk het bloemenjasje en de milde temperaturen van deze week.

IMG_7281

Deze kwam ik tegen op InstaGram, dit soort wijsheden deel ik graag.

Woensdag

IMG_7285

Vanaf woensdag was ik vrij, nog even op jacht naar de laatste cadeautjes, toch altijd weer dingen op het laatste moment. Gelukkig was ik snel kaar, het was al aardig druk in het centrum.

IMG_7289

Einde middag had mijn echtgenoot trek in Glühwein, snel gemaakt met wat kaneel, kruidnagel en mandarijnen. Bruine suiker en een zakje winterthee geloof ik, kaneelthee kan ook, maar je kunt natuurlijk ook meer suiker en kruiden toevoegen. Alles naar smaak, echt heel moeilijk is het niet.

IMG_7290

Gezellig met z’n vieren een lang potje Monopoly, ik lag er al vrij snel uit ondanks mijn geniale strategie.

IMG_7293

Bij het uitruimen van de schooltassen kwam ik nog een mooie knutsel tegen van mijn dochter, ik denk zomaar de laatste van haar hand. Dus met trots in de boom.

IMG_7294

De cadeaus vast verzamelen, nakijken en natuurijk het kerst-cadeau-lijstje afstrepen.

Donderdag

IMG_7296

Donderdag zijn wij nog even naar mijn ouders geweest, een kerstpakket brengen, gezellig even met elkaar. Op de terugweg “moest” ik langs de MAC voor fop cadeaus, de kids hadden wel trek dus die een burger. Ik heb vier hamburgers gekocht om in te vriezen, dit werden de fop cadeaus voor de kids met kerst *lol*, omdat ze zo vaak zeuren om MAC en het bijna nooit krijgen.

Vrijdag [first day of christmas]

IMG_7314

Eerste kerstdag waren wij lekker thuis, ik droeg mijn nieuwe [kerst]trui van de H&M, die ik kocht in de sale.

IMG_7316

Onderdeel van onze ontbijttafel en tevens kerstgroet.

IMG_7339

Zelf je vlees snijden is een werkje, maar het is wel erg lekker en super vers. Gourmetten met de kids was super leuk en heerlijk, maar bleek toch teveel. Ik had er nog wat stokbrood bij, tomatensaus en kaas, dat werden langzame pizza’s. De kinderen hebben zich zeer goed vermaakt, mijn man heeft toch liever een kerstdiner op tafel.

Zaterdag [second day of christmas]

IMG_7348

De nagels.

IMG_7354

De outfit.

IMG_7353

The [little] bag. Er moest nog een grote tas mee voor alle Nintendo’s, telefoons, laders, sjaals, pennen, boeken en allerhande zaken.

IMG_7363

Wij zijn tweede kerstdag uit eten geweest, het is ons allemaal redelijk tegengevallen. Het is zo’n lange zit voor de kids, maar ook voor ons. Wij hebben ruim drie uur gezeten. Volgend jaar gewoon weer thuis met z’n allen en lekker koken, dansen en spelletjes doen. Dit was de amuse, een dubbel getrokken bouillon van eend met wat groen, best lekker, maar niet heel bijzonder eerlijk gezegd, fantasieloos imho.

IMG_7365

De dames hadden hun “Wreck this Yournal’ mee, gelukkig maar, de pauzes tussen de gangen waren ongeveer een uur. Bleek niet alleen voor de kinderen te lang.

IMG_7371

Als voorgerecht had ik vis geserveerd met bulgur en wat groenten. Ik kan je zeggen dat dit viooltje het lekkerste was op mijn bord. Zeer droge vis, een bordje eten zonder diepgang. Het zag er wel heel mooi uit moet ik toegeven.

IMG_7372

Dit is mijn hoofdgerecht met vis, wat ik er zelf niet smakelijk uit vond zien. De maak viel enorm tegen, al was de vis wel lekker en bijna perfect klaargemaakt. De rest op mijn bord vond ik er niet bij passen en het was wederom een totaal zonder diepgang. Jammer…

IMG_7376

De toet, apfelstrudel met karnemelkijs en wat er omheen, de apfelstrudel was lekker, het karnemelkijs ook, maar ik vond het geen goeie combinatie. Het stukje cake-of-zo-iets was gortdroog en smakeloos, ook een tegenvaller. Heb uiteraard alleen de Apfelstrudel opgegeten.

Zondag

IMG_7379

Zondag maakte ik mij op voor ‘Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld’ uitgevoerd door het National Ballet of Shanghai en top choreograaf Derek Deane. Op naar de Rai in Amsterdam met Susan, middagje muziek en dans.

IMG_7385

Ik ging daarna door naar Haarlem op verjaardag, ik koos voor een zwart en witte combinatie met mijn gele sneakers… ik viel wel op in de Rai ?.

IMG_7387

De voorstelling was heel mooi, voornamelijk door het optreden van de 48 zwanen [anders zijn het er 16]. Helaas is de zaal een outdated en het geluid ook, dat was echt heel slecht. Dus voor mij de eerste keer en de laatste keer een voorstelling in de Rai.

IMG_7388

Laat in de avond de eerste oudejaarsborrel van dit jaar met de buren en wat zag mijn oog in de tuin, een bloeiende struik.

IMG_7391

Bubbels zijn altijd goed voor een oudejaarsborrel?!

Maandag

IMG_7393

De week van oud & nieuw is van start en ik ben begonnen met een lading oliebollen een appelbeignets. Even oefenen voor het echte werk.

Dat was mijn week en een dag, alvast een geweldig uiteinde allemaal en tot volgende week ?.

Xo,

Wojis

2 thoughts on “A week in the life of | Kerst en de rest

    1. Zeker weten, nu de hele week nog chillen, dan knal wekkend en dan weer een nieuw jaar. Moet nog aan de slag met opgemaakt, favorieten en de favorieten van 2015 🙂

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top