Beauty

A week in the life of | En dan is de koek op, maar gelukkig heb je dan nog kruidnoot

Soms is de koek gewoon op en dan kan je twee dingen doen. Nieuwe koek bakken of geen koek meer eten en natuurlij is de twee mogelijkheid geen optie. Hoe mooi iets ook is, de glas vergaat na een tijdje en daar moet je wat aan doen. Je kan de sterkste nagellak die er is gebruiken, maar ook dan krijg je chips. Week 48 in foto’s laten we beginnen. 

Zoals ik al zei, aan alle moois komt een einde, ook aan mijn geweldig mooie OPI GelColor in Gimme a Lido Kiss. Maandag had ik tijd ingepland voor Operatie Remove GelColor, ten eerste had ik chips en her en der begonnen mijn nagels te stropen onder de lak. En ik was bezorgd over de gezondheid van mijn nagels, heb toch het idee dat mijn nageltjes niet geschikt zijn voor langdurig gebruik. Dus ik heb exact de methode van Salon Bodycare gevolgd om mijn GelColor te verwijderen.

IMG_6572

En om tijd te besparen, want ik heb wel wat beters te doen dan te zitten en te chillen [dom mens ben ik ook], moest het natuurlijk op twee handen tegelijk. Ik kwam heel ver, maar na twee vingers op mijn tweede hand ging het echt niet meer. Manlief heeft geassisteerd en maar goed ook, want ik was al behoorlijk geïrriteerd.

IMG_6611

Woensdag lekker met de voetjes omhoog, geen sokken zoals je kunt zien en niks aan de hand met de GelColor. Het wordt wel al lastiger mijn geen sokken meer dragen, qua weer, maar ik houd het nog steeds goed vol. Had wel koude enkels, dus misschien is het over met het dragen van mijn Brogues.

IMG_6613

Tegen de donderdag aan was het echt al helemaal op, de spreekwoordelijke koek dus. Maar gelukkig kwam iemand heerlijke kruidnoten brengen, die met een vers gezet kopje koffie maakt alles even helemaal goed.

IMG_6619

Ik keek al de hele week uit naar mijn etentje met mijn grote vriend André, lekker samen zitten, eten en kletsen… ik was er zo aan toe. Dit was mijn outfit; zwarte suede laarsjes zonder sokken [best fris aan de tenen], zwarte jeans met een zwarte top. Leren jack, handschoenen en een grote sjaal in de tas, voor op de terugweg. Ik had niet veel tijd dus maakte ik een simpele en snelle makeup-look.

IMG_6620

Wij hebben gegeten bij de De Fransman in Alkmaar, een fondue restaurant. De bediening is fantastisch en de eigenaresse is zeer vriendelijk en doet haar best om het iedereen naar de zin te maken. Wat mij ook is opgevallen is hoe relaxt alles gaat, er is geen haast en alles gaat op snelheid über chill. Dat is zo fijn als je ergens lekker zit te eten, wat een verademing. Een aanrader als je lekker wilt eten en heerlijk rustig wilt zitten, wij voelden ons erg welkom en zeer op ons gemak.

IMG_6622

Andé en ik kozen voor de Beemsterkaasfondue vooraf en wij hadden de Visfondue als hoofdgerecht. Deze wordt geserveerd met frietjes, sausjes en overheerlijk stokbrood. Het was meer dan genoeg en ik kan je zeggen dat zelfs Andé vol zat. Dit is zeker voor herhaling vatbaar en ook erg leuk om te doen met kinderen.

IMG_6625

Na uitgebreid te hebben gegeten was het tijd voor een afzakkertje bij de buren even verderop. André ging voor een G&T en ze serveren ze daar extra groot geloof ik en ik nam een alcoholvrij rose biertje. Ik kan je zeggen dat ik na het nuttigen van dat alcoholvrije limonade-biertje gewoon lekker een flesje water heb genomen. Dat leek echt helemaal nergens op. Moe maar voldaan ergens rond middernacht thuis, dank je wel André, ik heb mij kostelijk vermaakt, dikke Xo.

IMG_6628

Vrijdagochtend heb ik de badkamer onder handen genomen en hoe! Ik heb mij OCD lekker los laten gaan. En als alles helemaal klaar is en ik alle spulletjes weer terug zet moet het ook precies op de goeie plek en daar kan ik dan zo van genieten. Het is misschien heel gek, maar haarproduct bij haarproduct en douchegel bij douchegel, precies over de voeg, zodat het water weg kan lopen en er geen vies water blijft staan onder de flessen *koekoek*.

IMG_6629

Het heeft dan helemaal niks meer te maken met perfectionisme, dit is uit de hand gelopen OCD en dan weet ik dat ik moet chillen met de billen! Al dat goeie advies wat je altijd deelt, moet je dan ineens op jezelf toepassen, ook niet gemakkelijk, maar wel noodzakelijk.

IMG_6630

Vrijdag voor de lunch Duo Penotti brood zoals de kinderen het noemen. Onze bakker experimenteert wel eens met zijn brood en dit was laatst het resultaat. Hij bakte deze speciaal voor ons, met een bruin korstje met sesamzaad.

IMG_6634

Outfit foto, had er zin in en ik was nog niet buiten geweest en weet je, het was gewoon echt te koud! Dus het sjaaltje werd vervangen door een grote warme zwarte stola-sjaal, maar evengoed een leuke outfit. Met een warme jas en dikke sjaal was het buiten ook wel goed te doen.

IMG_6678

Onze dino-baby is uit zijn ei gekomen, nu nog een week in het water en hij is volgroeid. Mijn kleine man is er zo blij mee en ik vind het maar een beetje goor.

IMG_6689

Zo blij met mijn The original beautyblender® makeup’s best friend limited edition set, mijn snoet ziet er weer perfect uit na ge-beautyblender®-t te zijn.

IMG_6711

Met Cola Pop schijnt de zon zelfs met dit weer. Snel meer over de PoP, ik ben nog bezig met de review.

IMG_6715

Uit school bedacht mijn oudste kind dat ze trek had in chocolademelk met slagroom. Nou dan maken wij dat, lekker veel cacao en slagroom. Het is nog lekkerder met heel erg veel kruidnoten. Wat warm je toch ook lekker op van hete cacaomelk.

IMG_6727

Zaterdag een stevige maaltijd, ik voelde mij niet lekker, uitgeput en ziek. Het is Servische zuurkool op Hollands met opgebakken fruit en rookworst. Daar knapt een mens van op!

IMG_6729

En als je niet lekker bent en de koek is enorm op, dan eet je chocolade van Lindt met sinaasappel. Ik vind dat toch wel één van de lekkerste combinaties ooit, chocolade met sinaasappel.

IMG_6730

En dan de laatste foto die ik wil delen is van mijn ontbijt van zondag. Een heerlijk volkorenbeschuitje met roomboter en appelstroop.

Zoals ik al zei is de koek op! Het is tijd voor chillen en mindfulness, back to basics. Ik sta versteld van hoeveel een mens, ik dus, kan hebben.  Ik moet eerlijk bekennen dat ik al wist dat ik op het randje van mijn fysieke kunnen balanceerde, maar het moest. En ik moet nog nog steeds door. En gister besefte ik pas dat de bodem gewoon nog dieper kan zijn dan ik had gedacht, die grens verleg je ook gewoon weer. Als je tot dat besef komt moet je ook bedenken dat de hoogte die je kunt bereiken ook oneindig is en dat maakt de keuze voor mij dan snel en gemakkelijk. Klimmen en niet dalen!

Ik ga nu lekker in bad met een maskertje en verder genieten van mijn zondag. Vergeet niet te genieten van de aankomende week.

Xo,

Wojis

4 thoughts on “A week in the life of | En dan is de koek op, maar gelukkig heb je dan nog kruidnoot

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top