Beauty

Update: Shade Memory van Matrix | Review van mijn oude hair care routine

Je hoort vaak dat je regelmatig van shampoo moet veranderen omdat deze anders zijn werking verliest. Dat is volgens mij helemaal niet waar, het is niet zozeer dat de werking van de shampoo stopt en het is ook niet zo dat je haar resistent wordt. Het is gewoon het haar wat wat een ander product nodig heeft. Denk aan ouder worden, een dieet of zwangerschap of gewoon beschadigingen door kleuring en stylen aan het haar. Elke shampoo heeft zijn eigen uitwerking op de haren en als dat niet genoeg is, of niet de gewenste uitwerking, moet je gewoon veranderen van product. Je kunt natuurlijk ook wisselen tussen verschillende producten, de ene keer iets wat een hydraterende werking heeft en de andere keer een wat meer verzorgend product. Zo kan je producten gebruiken om jouw haren meer glans te geven, meer volume, minder pluis of een diepere kleur. Je kunt ook speciale producten gebruiken voor lang haar, blond haar en natuurlijk beschadigd haar. Vandaag nemen wij mijn oude hair care routine door en de producten die ik heb gebruikt, maar waar ik nu mee ben gestopt. Het zijn de producten uit de Shade Memory van Matrix en blijkbaar gewoon niet voor mijn beschadigde haren geschikt. 

Als eerste wil ik zeggen dat ik gestopt ben met het gebruiken van de producten van Matrix, ik zal je vertellen waarom. Het werkte averechts voor mijn haar, ik heb echt een zeer verzorgende en verbeterende lijn nodig, mijn haar is droog en zeer breekbaar. Ik heb dus zonder het te weten door de overstap naar de Matrix productren mijn haren tekort gedaan en weer teruggebracht in droge en breekbare staat waar ik mee begonnen ben.

 IMG_5537

De producten die ik heb gebruikt zijn de Shade Memory Rich Brunettes Color Enhancing Foam Conditioner, Weekly Reconstruction Treatment, Rich Brunettes Shampoo & Conditioner. De combinatie van deze producten heeft wel degelijk bijgedragen aan een wat mooie[re] diepere haarkleur. Vooral de Color Enhancing Foam Conditioner zorgt ervoor dat de kleur van mijn haren langer mooi bleef en minder vaal qua kleur. De rest van de producten heeft gezorgd voor het langer behouden van de verf, maar vooral voor heel veel mooie glans. Maar er is een maar, niet alles vond ik zo handig en uiteindelijk was het toch niet voldoende voedend en rijk voor mijn manen.

IMG_6027

Shade Memory Rich Brunettes Color Enhancing Foam Conditioner is een beetje een lastig product om te gebruiken. Het geeft heel veel kleur af en werkt in dat opzicht heel mooi op de gekleurde bos. Het enige is dat je handen er ook wel van kleuren, dus je moet snel werken of je moet handschoenen gebruiken, heel irritant. En omdat je moet het op vochtig haar aan moet brengen, moet je dus uit de douche stappen. Vervolgens moet het intrekken voordat je het uitspoelt. Dit bleek in de praktijk toch wel heel veel gedoe, maar ik moet zeggen, het ophalen van je verf werk en je verbeurt kan dus langer mee, zelfs met mega uitgroei. Dat is zeker een pluspunt en het noemen waard.

IMG_6028

Ik vond het erg omslachtig werken, gewoon gedoe, maar goed misschien heeft iemand een betere manier gevonden dan ik. Zelf heb ik het niet onder de douche gebruikt, maakte mij zorgen om de voegen, mijn witte matte tegels en vooral mijn kids. In mouse-vrom werkt wel prettig, de mouse is lekker lobbig en stevig, waardoor het goed op je handen en op je hoofd blijft zitten. Het verdelen van de dikke klodder mouse over het haar gaat dan wel weer heel fijn, dan laat je het intrekken en spoel je het uit. Dit doe je dus na de shampoo en vóór de verder verzorging [mocht je die nog willen gebruiken]. De Weekly Reconstruction Treatment gaf vooral veel glans, maar verzwaarde het mijn haar enorm en werd mijn haar erg futloos en vlassig, niet het effect waar ik op had gehoopt. Maar zonder deze treatment kreeg ik weer lang niet zoveel glans. De de andere producten deden ook niet veel voor volume en bouncy hair overigens, het geheel maakt mijn haren heel zwaar en futloos.

IMG_3394

Rich Brunettes Shampoo & Conditioner, wat kan ik zeggen, het zal heel goed werken voor gekleurd haar, om de kleur dieper te houden en frisser. Ik moet eerlijk bekennen dat door dit regime er geen askleur te bekken was, mijn verf bleef toch wel langer wat voller en rijker van kleur. Maar verder was dat ook alls, de shampoo en conditioner hebben mijn haren heel futloos gemaakt en wat ik nog veel erger vind, heel statisch. Ik weet niet hoe het komt, maar het was waardeloos. Ik moest echt mijn best doen om een beetje een goeie haar-dag te hebben. Veel te veel product nodig, om maar een beetje lift te krijgen en van dat statisch af te komen. Toen mijn haren ook nog eens begonnen te breken was het klaar, ik ben gestopt en overgestapt op andere producten met ultieme verzorgende  en versterkende eigenschappen.

IMG_3392

Nogmaals, dit is mijn fout, ik had beter moeten weten, ik was er nog niet klaar voor. Doet niet af aan de werking van het product. Nog even de geur, ja hoe zal ik dat zeggen, heel erg geparfumeerd, iets te gek voor mijn smaak, maar het heeft geen afkeer teweeggebracht. De verpakkingen zijn heel handig, zelfs de treatment gaat na twee keer goed draaien met gemak open. Ik heb er nog een paar liggen, die ga ik bewaren als treatment voor instant glans, mocht ik dat nog eens nodig hebben. Misschien als extra verzorging direct na het kleuren of zo. De shampoo en conditioner gaan voorlopig in de kast, samen met de Color Enhancing Foam. Deze zal ik misschien nog eens gebruiken en anders gaan ze naar een nieuw baasje, mijn haar moet eerst weer in balans.

Kortom, de werking op de kleur van mijn haren vind ik goed, de glas die ik kreeg was heel intens, helaas is het gebruiksgemak wat minder. maar dat heb je met heel veel producten, Matrix is absoluut geen uitzondering wat dit betreft. Het is absoluut geen lijn die ik aan zou raden voor droog en/of beschadigd haar, ik denk dat je dan alleen maar meer schade aanricht. Als je net als ik beschadigd, poreus en droog haar hebt, is het meest belangrijke dit aan te pakken en de kleur is dan bijzaak.

Tot de volgende hair care update, ik heb genoeg te doen en ik zal jullie op de hoogte houden.

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top