Beauty Ods & Ends

Review: mijn Ach Brito zeepjes uit Portugal

Ach Brito heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1887. Het bedrijf met de naam Ach Brito is opgericht in 1918 door de broers Affonso en Achilles de Brito. Met decennia ervaring in het maken van verschillende producten zoals zeep en parfum heeft Ach Brito inmiddels een zeer ruim assortiment en is overal in Portugal te koop. Ik heb in alle supermarkten waar ik ben geweest de producten van Ach Brito gezien. Een indrukwekkend portfolio van gewone tot luxe zeepjes van scheerschuim tot wasmiddel. Ik kocht twee nieuwe zeepjes, puur op de geur en de natuurlijke aard van dit duo. De Leite de Cabra Soap en de Pedra Pomes Soap en ze zijn beide zeer verrassend. 

IMG_4166

Uit de Essential Care lijn kocht ik de Leite de Cabra Soap. Een 100% plantaardige zeep met de delicate geur van melk en hazelnoot, deze zeep bevat vanille en geitenmelk, ingrediënten welke bekend staan voor een gunstig effect op de huid. Dit zeepje zou heel veel doen voor de algemene conditie van de huid en perfect zijn voor alle huidypes. Een zeepje van 90 gram wat nog geen twee euro kost, met een bijzonder milde maar lekkere geur.

IMG_4167

Het ziet er simpel en netjes uit, een goed in de hand liggend stukje zeep. De geur valt ook zeker niet tegen. Deze is bijzonder te noemen doch erg lekker, zowel voor, tijdens als na gebruik.

IMG_4171

Het gekke is  dat je de vanille en hazelnoot het meeste naar voren komen qua geur. Deze combiantie geeft een hele neutrale zachte geur, welke helemaal niet ontzettend blijft hangen. Wat nog gekker is, het zeepje voelt heel erg fijn op mijn handen. Maar toch heb ik niet de neiging het te gebruiken voor mijn lijf of gezicht. Dat komt omdat deze alle SLS-en known to mankind bevat. Het voelt een beetje romig aan, meer wel milky, maar als ik de ingrediëntenlijst lees, voel ik mij helemaal niet geneigd deze ergens anders voor te gebruiken dan mijn handen, ondanks het gevoel op mijn handen.

IMG_4172

Een heerlijke zeepje voor de handjes. Ligt lekker in de handen, heeft een prettig romig schuim en ruikt fijn en mild. Perfect voor in badkamer of toilet en dit voor nog geen twee euro. Ik zou deze zeker nog een keer kopen, ook omdat de zeep netjes blijft, geen ongelofelijke troep of gore laat in het fonteintje.

IMG_4168

Dan uit de Essential Care de Pedra Pomes Soap, ook 90 gram en nog geen twee euro. Ook deze is in heel veel supermarkten gewoon in het schap te koop. Dit zeepje is speciaal ontwikkeld voor eelt en is daarom gemaakt met lavapuimsteen.Ook bevat deze zeep kokosolie om de huid weer te hydrateren en te beschermen. De geur is alles behalve kokos, het is een houtige buiten geur, zeker niet onprettig, maar niet super lekker te noemen. Vanwege de samenstelling van deze zeep is deze ook goed te gebruiken om vlekken te verwijderen. Nou en dat heb ik geweten!

IMG_4169

Als je hier je handen mee wast houdt je geen vel meer over, bij wijze van spreken natuurlijk. Het is echt een mix tussen zeep en een puimsteen, ik heb het even op mijn voeten getest [heb geen tot zeer weinig eelt] en het is een erg mild eelt-product. Het voelt niet alleen super fijn aan op de voetjes, maar eigenlijk ook wel op de handen. Je moe het niet zien als een gewoon zeepje, meer als een vlekken-zeep. Als je smeer of tuinaarde op de handen hebt is dit een ideaal product. Het is wel een gekke ervaring, het schuimt bijna niet en je voelt een zeer schurend effect. Deze zeep heeft ook een geur neutraliserend effect, ik gebruik deze heel vaak als ik knoflook en uien heb gesneden.

IMG_4170

Twee nederige zeepjes van nog geen twee euro per stuk, welke zeer mild ruiken en goed hun werk doen. Een mild ruikend toiletzeepje welke je handen zacht en schoon achterlaat en een wat ruigere puimsteen zeep die heel goed geuren neutraliseert.

Zou jij deze combinatie tussen puimsteen en kokosolie gebruiken?

Ciao,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top