Beauty Nieuw/New Ods & Ends

KIKO Micellair reinigingswater | Review

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik geen groot fan ben van Micellaire reinigers, ik vind het niet prettig en vaak is de reiniger niet voldoende om make-up grondig mee te verwijderen. Maar ik wil het zo graag, het is zo gemakkelijk en het voelt zo fris. Daarom kocht ik KIKO Micellair reinigingswater, because I want to believe. Vandaag vertel ik je wat ik vind van dit budget product van KIKO.

IMG_4580

KIKO omschrijft het product zo; ‘Micellair reinigingswater voor gezicht, oogcontour en lippen. Ideaal voor de gevoelige huid.’ Het is wel ideaal dat je het hele gelaat kan reinigen met dit product, je pakt een wattenpad, je pompt het micellair reinigingswater op de pad, lekker veel niet zuinig doen en dan verwijder je zachtjes al je make-up van je gezicht.

IMG_4582

Het werkt, ik kan niet anders zeggen, dit micellair reinigingswater haalt prima mijn make-up weg. Zelfs mascara gaat er goed af, hangt wel per merk af, de ene gaat er gemakkelijker af dan de andere. Verder is het een heel luchtig product, het voelt helemaal niet aanwezig op je gezicht, ondanks dat je het wel dient na te spoelen met water. Eigenijk is het wel heel prettig, mijn huid trekt niet, is niet droog, niet geïrriteerd en niet rood. Je moet dus niet gaan boenen met de watten, als je met een reinigingsproduct moet boenen is het gewoon niet goed genoeg. Neem je tijd, doe rustig aan en gebruik genoeg pads en product.

IMG_4581

Het is niet zo dat ik nu alles overboord gooi om alleen nog maar micellaire reinigers te gebruiken, maar deze werkt goed en voelt wel prettig. Het enige puntje van kritiek zou de geur zijn, het had van mij niet zo geparfumeerd hoeven zijn. Verder krijg je 200 ml. in deze leuke en praktische pompfles, voor maar € 6,90. Toegegeven dat het helemaal niet natuurlijk is, ben ik evengoed wel onder de indruk nog steeds. Wel heeft de onderstaande lijst gezorgd dat ik toch de voorkeur geef aan iets vriendelijkers, vooral de parfum is erg overdreven. Weet je, het werkt hoor, maar een goede dosis olie werkt ook heel goed en als je toch moet naspoelen en je gezicht nog moet reinigen, kan je het net zo goed doen met iets van een wat natuurlijkere aard.

 • Water (oplosmiddel)
 • PEG – 40 gehydrogeneerde ricinusolie (emulgator/oppervlakte-actieve stof)
 • Laureth7 citraat
 • Heemst wortel extract (verzachtend)
 • Prunus armeniaca fruit extract (verzachtend)
 • Xylitol (bevochtigingsmiddel)
 • Polysorbaat 20 (emulgator)
 • Parfum
 • Glycerine (bevochtiger/oplosmiddel)
 • Xanthaangom (bindmiddel/emulsie stabilisator/verdikkingsmiddel)
 • EDTA (verdikkingsmiddel)
 • Betaïne (verdikkingsmiddel)
 • Natriumhydroxide (denaturant)
 • Tocoferol (anti-oxidant)
 • Linalool (parfum)
 • Benzylsalicylaat (parfum)
 • Alpha Isomethyl (parfum)
 • Fenoxyethanol (conserveermiddel )
 • Benzylalcohol (parfum/conserveringsmiddel/oplosmiddel)
 • Kaliumsorbaat (conserveermiddel)

Praktisch product en het werkt heel goed, ik spoel alles nog grondig na en reinig mijn gezicht nog een keer. Mijn huid vind dit micellair reinigingswater wel ok, ik kan niet anders zeggen en ja ik ga deze zeker nog gebruiken.

Liefs,

Wojis

One thought on “KIKO Micellair reinigingswater | Review

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top