Beauty Food is Good Fun LifeStyle Looks Ods & Ends WojisOnBeauty.com

Wojis’ Week, good food & great company, Haarlem en voorbereiden voor de voorjaarsschoonmaak

Het lijkt heel gemakkelijk, maar ik vind het heel erg lastig, foto’s maken voor de Wojis’s Week. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik achteraf van een heleboel dingen denk, had ik er maar een foto van genomen. Het is nog even wennen, maar gelukkig maak ik van heel veel dingen wel foto’s. Deze week was heel erg chaotisch, ik was constant met vier dingen tegelijk bezig. De week vloog ook voorbij, maar ik heb alles gedaan wat ik “moest” doen en bijna alles wat ik graag willen doen. Al met al een hele fijne volle gekke week. Zelf vind ik het allemaal maar saai, maar ik houd nog even vol, kijk je weer mee?

IMG_0780

Daar zijn ze weer, mijn 999 Rouge en Vernis van Dior en ik, mijn inspiratie kleur voor 2015, Red is the new Black baby. Ik ben hoe dan ook dol op rode lippen, maar dit jaar nog meer, gewoon omdat het kan en zo mooi is. De 999-ers passen echt perfect bij mijn nieuwe Le Pliage, die ik vorige week kocht, I love it when a plan comes together.

IMG_0658

Hier nog even duidelijk hoe mega groot het Eyes 01 palette [CLICS] System™ van Kiko is, niet normaal! Gewoon maar een enkele pan in deze broodtrommel, belachelijk groot.

IMG_0676

Hier draag ik mijn nieuwe jack/jasje, zijn de rozen niet prachtig, ik droeg er een roze lipstick bij van Clinique.

IMG_0684

Ik ben dol op avocado met tomaat, dat snack ik regelmatig in plaats van fruit in de middag, geen koek met thee of koffie, maar lekker een glas koud water en deze twee beauties. Er moet wel een beetje zout op vind ik, anders is het helemaal niet lekker.

IMG_0662

Verse salade met  wat veta kaas, alleen nog wat olijfolie erover en het is klaar, past echt super bij vers gebakken aardappels.

IMG_0661

Zo lekker en zo snel klaar.

IMG_0659

Oh ja, de verse champignonsoep die ik at in Amstelveel, die was echt verrukkelijk.

IMG_0703

En dan de mc2 vegetarische burger van de De Vegetarische Slager, super lekker gekruid en heerlijk zonder broodje. Ik deed er augurk, zure ui en tomaat op met een dikke klodder mayo-halva-dizzle. Man & Co. vonden het niet tot helemaal niet zo lekker, die aten gewone burgers… for now ;-).

IMG_0688

Van mijn laatste volle kristalkaart en de zegels die ik kreeg van around the country, thanks Monica van school, Natasja van Beautyspots en Shopverslaafd via InstaGram, heel erg lief, kocht ik nog wat setjes glazen. Ze staan inmiddels in de kast en ze zijn prachtig. Sharing is caring!

IMG_0835

Dit vind ik altijd zo mooi, sop in glazen. Een beetje Dreft, heet water, daarna omspoelen met heet water en snel afdrogen, dan krijg je het mooiste resultaat. Daar kan de vaatwasser echt niet tegenop.

IMG_0737

Ok, nu wordt het echt a little bit personal! Na het eten als het tijd is om op te ruimen zet ik meestal muziek aan en ga aan de slag. Maar soms, als ik echt geen zin heb, of het is heel veel werk, dan zet ik harde muziek aan en ga aan de slag. En als het dan echt super veel werk is en ik echt helemaal geen puf meer heb, dan zet ik de muziek nog iets harder, post ik op Facebook wat ik aan heb staan en ga aan de slag! op deze avond liep het uit de hand zoals je kan zien, de muziek was zo leuk, het opruimen zo zwaar dat ik een kleine intermezzo in moest lassen. Volgens mij is dit een duet met Kenny Rogers. Enfin, mijn nieuw afwasborstel en ik vermaken ons prima.

IMG_0724

Het waren weer hamsterweken en ik heb mijn voorraad schoonmaak benodigdheden wat aangevuld. Deze twee schone vrienden waren zeer welkom, de voorbereidingen op de voorjaarsschoonmaak zijn in volle gang hier @WojisOnBeauty. Mijn handen en nagels zijn er ziek van, niet te spreken of mijn man en kids.

IMG_0755

Zo kom je nog wel eens wat tegen, zijn ze niet prachtig?

IMG_0712

Via Facebook vroeg engelachtige Ingrid of iemand haar een mooi paar pumps kon lenen, voor een bruiloft. Ik bood mijn schoenen aan (zelfde maatje) en fotografeerde nog wat tasje die ze eventueel ook nog kan lenen. We zijn er helemaal uit hoor, ik vul een tas/koffer met schoenen, tasjes, nog wat accessoires en een stola, dan kijkt Ingrid wat ze mooi en comfortabel vindt. I love sharing the love.

IMG_0696

The boots, de nieuwe zijn binnen en de oude gingen afzender retour. Nu maar duimen dat dit paar niet dezelfde productie fout heeft, mijn voeten zijn verliefd op deze boots.

IMG_0694

Het was een Coco kinda day van de week, Coco is en blijft mijn lieveling.

IMG_0751

En deze kleine dondersteen ben ik deze week aan het testen, is ze niet enig. Het is de Pivoine Flora Eau de Toilette van L’Occitane. Het is L’Occitane week hier @WojisOnBeauty.

IMG_0690

Ik liep langs mijn werkplek en zag deze toren van Lip Smackers. Mijn lieve mini man heeft ‘m  gemaakt. Mini man is dol op de Coca Cola origina Smaker, mocht iemand geïnteresseerd zijn. Mijn grote kleine prinses heeft de Sprite in beslag genomen.

Photo on 24-01-15 at 12.48

Tijdens het huishoudelijk werk, het klaarmaken om op visite te gaan en wat Social Media, moest ik ook nog mijn nagels lakken en laten drogen. Er werd uiteraard om een foto gevraagd en ik schoot deze, Dior 999… Red is the new Black.

IMG_0778

Bij het opmaken ging het mis, ik schoof wat op en er viel wat af, geen duizend stukjes, maar stuk genoeg. Het was niet een hele fijne spiegel, maar helemaal niks is ook maar niks. Ik ga snel een mooie grote nieuwe halen bij de Ikea, ik denk die op een voet, wel zo handig. Ik moet toch iets totdat mijn spiegelwand is geplaatst (dream on).

IMG_0786

In Haarlem kwam ik deze winkel tegen, Van Delft de Pepernotenfabriek, sinds 1880 bestaat dit bedrijf al. De hele zaak vol pepernoten en koekjes, ik nam een zakje chocolade pepernoten mee voor bij de thee.

IMG_0785

Het was koud en de kids hadden trek in patat, ik nam ook een kleintje met piccalilly, dat vind ik zoooooo lekker.

IMG_0787

Wij zijn nog even bij de MAC store binnen gelopen, iedereen had het naar de zin, behalve ik, ik verveelde mij een beetje. Toen heb ik op zoveel mogelijk apparaten mijn blog gezet, ik had enorme schik zo in mijn uppie.

IMG_0789

Het is even wat werk, maar het zag er echt heel koel uit.

IMG_0793

Is dit niet super leuk! Vooral “As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists”. Spaarne 66, super gezellig Grand Cafe in Haarlem.

IMG_0794

Gezelligheid, heerlijke pasta en wijn.

IMG_0839

Echt shoppen heb ik niet gedaan, maar ik schoot nog wel even bij Perry Sport naar binnen voor hardloop handschoenen. De hardloop handschoenen vond ik allemaal niks, te groot en te dun. Maar deze Power Strech Fleece shell Barts handschoenen passen goed en lijken mij wel warm genoeg.

IMG_0837

En dan op zondag koken voor zondag, maandag en dinsdag. Het kwam zo mooi uit en ik had een uurtje over, dus gaspitten en ovens aan! De zuurkoolschotel krijgt nog een laagje paneermeel en boter voor een bruin korstje. De lasagne hoeft alleen nog even opgewarmd in de oven. Ik kook wel eens vaker een dag vooruit, dat is met schotels heel goed te doen. Of ik maak een pastasaus, dan hoef ik de volgende dag alleen de pasta nog maar te koken en sla te maken.

IMG_0838

Het zo uitkienen dat ik op zondag eventueel alvast kan koken voor maandag is een beetje blijven hangen na het revalidatietraject van mijn vader. Ik ging ongeveer vier maanden lang een aantal keren per week in de avond op bezoek, dan was het teveel gedoe en gehaast om te koken en zelf nog te eten. Toen ben ik twee maaltijden per keer gaan koken, dat gaf mij op de dagen dat ik weg moest veel meer tijd en rust. Zo kon ik toch met mijn gezin eten en rustig aan op visite bij mijn vader. Zo is zondag bij ons nog meer een kookdag gewordendan het altijd al was.

Zo, best veel foto’s en als ik zo eens kijk denk ik… pfff wat saai. Dat kan en moet anders, ik ga nog meer mijn best doen deze week, misschien wat spannendere foto’s maken, van mijn saaie activiteiten. Ik vind het maar knap lastig jongens en dan laat ik toch nog een hoop weg. Als afsluiting van week 4 van 2015 wil ik jullie deze quote nog even meegeven, ik vind ‘m heel toepasselijk.

Liefs,

Wojis

IMG_0672

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top