Beauty BeautyBucketList Ods & Ends

SeeBuyTry: Smith’s Rosebud Salve, kissable lips in a tin

Onze lippen doen goed werk, eten, drinken, praten, kussen, ze zijn mooi, zacht en ze slijten niet. Lippen zorgen eigenlijk altijd voor zichzelf, je hoeft er maar weinig aan te doen. Zo af en toe gaat het mis, bij mij meestal als ik ziek ben, het erg koud is buiten of als ik een koortslip heb gehad. En dan kunnen mijn lippen schraal en droog aanvoelen, of zelfs barsten. Soms krijg je van die verschrikkelijke velletjes, dan kan eten en drinken zelfs pijnlijk zijn. En dat is precies de reden dat ik heel veel verzorgingsproducten heb voor mijn kissers.De reden dat ik eigenlijk altijd wel een lipstick, gloss, balsmen of zalf op mijn lippen gebruik, vanaf jongs af aan. En vandaag stel ik jullie voor aan mijn nieuwste aanwinst, Smith’s Rosebud Salve. Een legende in de lipverzorging, sinds 1892 verzorgt en siert deze balsem de lippen en dient daarnaast nog als algehele zalf.

IMG_4443

Het is een all purpose zalf, welke geschikt is voor de huid, maar heel erg populair voor het verzorgen van de lippen. Vervaardigt door de Rosebud Perfume Co. in 1892, naar het recept van Dr. G.F. Smith, een apotheker. De kleur is rozig in het blikje, maar helemaal niet op de lippen of de huid. De geur is heerlijk, het ruikt een beetje naar rozen, maar dan op een hele milde manier, zelfs nog milder dan rozenwater. Het is een secret perfume premix, maar wat het ook is het ruikt zalig. Oh ja en hij is super om je wenkbrauwen mee te temmen en als je instant glans wilt op je jukbeen of ooglid, it does the trick!

IMG_4439

De zalf zit in een blikje, geen klachten hoor, behalve dan dat je het met je vinger(s) moet aanbrengen. Tegenwoordig heb je ook tubes, dus als je het blikje niet wilt, kan je kiezen voor een tube. Ik heb toch het blikje gekozen, ik vind het lief, mooi, fijn en het doet mij denken aan vroeger. Een beetje nostalgie mag best, toch? Het feit dat deze zalf al zo lang populair is en goed werk levert is op zichzelf al bewijs dat het goed werkt en prettig in gebruik is.

IMG_4429

Ik gebruik het voornamelijk voor mijn lippen, om ze in goede conditie te houden, het fijne van deze zeer lichte zalf is dat het het heel dun aan te brengen is en geen kleur afgeeft. Waardoor ik het ook over de rand van mijn lippen kan smeren. Gewoon elke dag, of als ik ga hardlopen, of als ik verkouden ben, dan neem ik meteen de schnaze mee. Ook vind ik het prettig om mijn nagelriemen gedurende de dag er nog even mee in te smeren. Het kan allemaal, het is een all-purpose skin preparation. Ik gebruik het niet in mijn gezicht, dat is nog niet nodig geweest, maar ik heb ‘m wel in mijn dagelijkse tas zitten, dus kom ik in een situatie terecht waar mijn gezicht per direct zalf nodig heeft… got my Rosebud Salve.

IMG_4430

Deze kleine lieverd heeft mijn hart gestolen, de textuur is wel hetgeen wat nog de meeste indruk heeft gemaakt. Het is niet te vet, het is niet glibberig, het is niet zwaar, het is gewoon perfect voor op de kissers. Ik denk dat wij nog heel lang vrienden zullen blijven en ik ga zeker nog wel een andere geur proberen, de Smith’s Brambleberry Rose Lip Balm misschien. Deze bevalt de geur van bessen, vanille en honing, dat kan ik natuurlijk niet weerstaan.

Je kunt de Smith’s Rosebud Salve online bestellen bij verschillende webwinkels en ze zijn ook te koop bij de Douglas (daar heb ik die van mijn gekocht), prijzen verschillen nogal, reken op ongeveer tussen de € 7,- en € 10,- euro. Er zijn verschillende geuren te krijgen en de zalfjes zijn  ze zijn ook in tubes verkrijgbaar (dan zijn ze wel iets duurder in verhouding).

Blikje, stick of tube?

Kusje,

Wojis

4 thoughts on “SeeBuyTry: Smith’s Rosebud Salve, kissable lips in a tin

  1. Ik vind blikjes zo leuk! Ik heb de rosebud salve in de smaak moccha rose, al een paar jaar, maar heb de pan al enige tijd bereikt. Ik wissel hem af met het blikje van nivea (macadamia noot/vanille). Toch gebruik ik de ze alleen voor het naar bed gaan. Voor overdag vind ik een stick net wat makkelijker

  2. Blikje! Zit standaard in de zak van mijn winterjas… Gaat eeuwig mee, want je hebt er niet veel van nodig (ons ben zuunig)

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top