Beauty Ods & Ends

From sample to beautybucketlist: L’Occitane en Provence Ultra Rich Body Cream

Elke keer als ik naar de MAC Pro Store in Amsterdam ga, loop ik ook even langs de L’ Occitane winkel en elke keer weer sta ik met de L’Occitane en Provence Ultra Rich Body Cream in mijn handen. Maar ik heb de Body Cream nog nooit gekocht, ik wilde het altijd eerst proberen op mijn woestijn-benen, want goedkoop is het zeker niet. Nu ben ik toevallig in het bezit gekomen van een sample, ik heb beginnende kraters op mijn benen… Bob’s your Uncle dacht ik zo!

IMG_8890

De cream komt in een pot van 200 ml. en kost € 32,-, dat is niet weinig vind ik zelf voor een body cream. Maar waarom is het dan aan de prijzige kant, zit er goud in, of iets anders bijzonders wat in andere producten niet zit, behalve de 25% Shea Butter. Het moet wel heel erg goed en lekker zijn als ik er € 32,- voor neer moet tellen.

De Extra Rijke Lichaamscrème is een compleet verzorgingsproduct voor de droge of zeer droge huid. Zij heeft een uitzonderlijk hoge concentratie karitéboter; (25%), voedt op intense wijze, beschermt de huid en helpt het hydrolipidenlaagje van de huid te herstellen. Deze met hydraterende* extracten (lijnzaad, heemst, zoete amandel en honing) en verzachtende abrikozenolie verrijkte crème hydrateert* de huid duurzaam gedurende 24 uur en maakt haar zacht en soepel. Met haar dichte, romige textuur is deze crème eenvoudig aan te brengen; zij wordt snel opgenomen en laat geen vet laagje achter. * bovenste lagen van de opperhuid

– bron: L’Occitane.com –

Ingrediëntenlijst:

IMG_8898

Ik had zelf iets minder ingrediënten verwacht, omdat ik dacht dat het op wat natuurlijkere basis zou zijn. Uiteindelijk is het resultaat belangrijk, zeker voor die € 32,- die je betaald. De cream is wat aan de dikke kant, lekker vol, dat valt meteen op als je begint met smeren. De cream voelt heel rijk, zacht en vol aan op de huid, echt heel erg lekker. Wat ook heel fijn is, is de snelheid waarmee het intrekt. Ik kan niet anders zeggen dan dat het heel erg prettig is in totaal als ervaring, inclusief de geur. De geur is bijna gelijk aan de geur van een Dove Beauty Bar, ik vind dat heel erg lekker ruiken. Het blijft alleen best lang hangen en als je je hele lijf hebt ingesmeerd is dat a tad too much. De body cream van L’Occitane voedt mijn huid een hele dag, mijn benen voelen helemaal niet meer droog aan en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel tevreden ben. Helaas was het zakje maar genoeg voor twee zuinige smeerbeurten, anders had ik het graag nog wat langer gebruikt om te kijken wat ik na een week of twee zou vinden.

Ik zelf zou deze toch niet zo snel kopen voor die € 32,-, het is gewoon te duur en niet perfect genoeg. Zelf zou ik gaan voor pure Shea Butter, dan kan je er zelf een geur aan geven als je dat wilt. Geen parfum en andere ingrediënten waar je gevoelig voor kan zijn en dan wel 100% voordelen van de Shea Butter. Je kan natuurlijk kiezen voor de Shea Butter van L’Occitane zelf (ook niet voordelig wat Shea Butter betreft), of je kan het ergens anders kopen. Mocht je nieuwsgierig zijn en geen zin hebben in bovengenoemde poespas, probeer dan gewoon eens de L’Occitane en Provence Ultra Rich Body Cream, lekker spul hoor.

Ken jij dit product al en zou jij wel € 32,- betalen voor 200 ml. body cream?

Adieu,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top