Beauty Ods & Ends

Black Cummin zeep van Nablus Soap, zwarte komijn zeep voor de gevoelige en rijpere huid

Van Nablus Soap kreeg ik een tijdje geleden een pakket met wat zeepjes om te proberen. Yvonne van Nablus liet weten dat ik zeker de zwarte komijn zeep moest proberen, ook goed voor mijn kindjes, omdat ze een hele gevoelige huid hebben met af en toe eczeem  Yvonne adviseerde olijfzeep en de Black See Mud, maar die zijn we nog aan het testen. Nou dat moest ik natuurlijk proberen, mijn jongste wordt soms helemaal gek van de jeuk en krabt dat zijn hele rug open. Vandaag wil ik jullie daarom kennis laten maken met de zwarte komijn zeep, Shrek modder zeep zoals Yvonne van Nablus Soap het noemt en wij nu ook.

Nablus-blackcumin-b

Wat is het voor zeep en waarom is het goed voor de huis, dit is wat Nablus Soap over deze zeep zegt:

Zwarte komijn, ook wel Nigella Sativa genoemd, helpt de huid bij het vertragen van het verouderingsproces dankzij een eiwit dat water kan vasthouden. De plant bestaat onder meer uit vetzuren (omega 6 en omega 3) en therapeutische oliën als Nigilion en Thymochinon die o.a. allergische reacties onderdrukken en de huid beschermen tegen infecties. Nigella Sativa vertraagt het verouderingproces, maakt de huid zacht en voorkomt de vorming van rimpels. Goed voor de gevoelige en rijpere huid.

Volledige ingrediënten lijst:
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Nigella Sativa (Black Cumin) Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sodium Hydroxide , Aqua (Water)

– bron: www.nablussoap.eu –

Over Thymochinon en de werking van vetzuren kan ik je niks vertellen, maar ik weet wel dat het werkt. Wij gebruiken het nu ruim twee maanden en mijn kindjes hebben na en douche of bad met deze zeep helemaal nergens last van, sterker nog na een week of twee drie knapte de huid bij allebei echt op. Geen droge en jeukende huid meer, ook nu het weer wat kouder wordt gaat het goed. Zelf heb ik de zeep ook gebruikt en ik heb het zelfs voor mijn gezicht gebruikt en het droogt echt helemaal niet uit, I am impressed!

Nu over waarom het Shrek modder zeep heet bij ons thuis, het heeft de kleur en geur van modder volgens mijn kids. Het feit dat het lijkt op de modder van Shrek is genoeg reden om er een bad mee te nemen. Ik vind het helemaal niet ruiken naar modder, het ruikt meer naar gras en het heeft wat kruidigs, ik vind het eigenlijk wel erg lekker ruiken, maar ik ben dan ook wel een sucker for natural soap.

Heb jij last van je huid of heel erg droge en barstende handen, of een geïrriteerde en gevoelige huid, give it a try! Voor de kosten hoef je het niet te laten, dit zeepje kost  € 5,20. Ik zou lekker een hele set bestellen, de Pure Milk is ook een aanrader, deze gebruik ik nog steeds dagelijks.

De meeste mensen houden niet van zeep, in ieder geval niet voor hun lijf en gezicht, zou jij het eens willen proberen, of zeg je meteen nee dank U?

Toodles,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top