Beauty Fun Ods & Ends

Colour Mania Hair Shadow in Red Passion

De Colour Mania Hair Shadow zat in de John Beerens BeautyBox en ging mee op vakantie. Ik had nog geen gelegenheid gehad om het te testen en eerlijk gezegd ook geen zin, het is niet helemaal mijn stijl. Mijn dochter en zoon zijn altijd wel in voor experimenten met producten die ze niet kennen en rood haar was erg aanlokkelijk.

Misschien weet jij niet wat het is, nou hier even voor en korte omschrijving van Hair Shadow:

‘Met Colour Mania Hair Shadow Red Passion creëert u binnen mum van tijd een professionele ‘dip dye’ look, gekleurde lokken of compleet gekleurd haar zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. De Colour Mania Hair haarkrijt is veilig en absoluut niet schadelijk voor uw haar.’

– bron John Beerens Shop –

Er zijn verschillende kleuren te bestellen; rood, blauw, geel, paars, zwart en groen en wij hebben Red Passion geprobeerd. En boy, Red Passion it is!

IMG_7738

Het zit in een rond doosje, het lijkt enorm veel op een blush of een oogschaduw, maar vergis je niet, ik zou het zeker niet op mijn gezicht smeren [zie mijzelf al lopen met een rode snor]. Je krijgt 4 gram en geloof mij, daar kan je heel lang mee doen, voor € 8,40 kan je ze bestellen. Ik hoor je denken: ‘pffff niet goedkoop!’ maar het is het eigenlijk wel waard, lees maar verder en check de intensiteit van de kleur.

IMG_7806

Ik heb het de eerste keer uit het potje direct op het haar gestreken, gewoon potje op een strook haar leggen en heen en weer halen. Wat je daarna krijgt, is dat het krijt-achtige poeder overal en teveel terecht komt. Dus alles zat onder, haar, handen, vingers, shirt, rok… niet een goed idee. Daarna heb ik het teveel weg moeten vegen met een zakdoek, mijn handen kreeg ik niet helemaal schoon, zo gepigmenteerd is het. De tweede ronde heb ik rubber handschoentjes aangedaan en een beetje op mijn vingertoppen gesmeerd, om dat vervolgens gedoseerd op de haren te smeren. Wekt netter, maar geeft ook een veel preciezer resultaat.

IMG_7807

De kleur Red Passion is zeer intens, echt heel erg mooi en diep van kleur. Deze is ook ruim drie dagen blijven zitten, als was het de laatste dag en avond wel al vervaagd, omdat er ruim gezwommen is in de zee en het zwembad. Dus als je het onder ‘normale’ omstandigheden zou gebruiken kan je er nog wel veel langer mee doen. Wil je dat niet, is het er na twee flinke shampoo beurten er echt wel uit.

‘Wrijf Colour Mania Hair Shadow Red Passion op de gewenste haarlokken. Gebruik een stijltang of haarspray om de kleur te verzegelen. De kleur is uitwasbaar met shampoo.’

– bron John Beerens Shop –

Wij hadden geen stijltang mee en geen haarlak, ik heb het ook niet gefixeerd, daarom viel het teveel ook uit. Maar na het goed verwijderen van teveel product was het echt heel erg mooi. Bij mijn dochter ging het er niet in een enkele wasbeurt uit, zoals ik al zei, het bleef echt drie dagen zitten. Bij mijn zoon wel, dat was na een goede shampoo-beurt geheel verdwenen. De licht roze banen in het haar van mijn dochter, waren de icing on the cake, ze was heel blij met het resultaat.

Wat betreft het product, is het de prijs wel waar, je kan heel snel en gemakkelijk wat accenten in je haar brengen. Of het geschikt is om je hele haar te kleuren, tja… ik denk het wel en wat betreft het afgeven op kleding, wij hebben alles er gewoon uit gekregen met een wasbeurt in de wasmachine.

Zou jij zoiets gebruiken of vindt jij het gewoon helemaal niks?

Toodles,

Wojis

4 thoughts on “Colour Mania Hair Shadow in Red Passion

  1. Ziet er leuk uit, maar ik vind ze zo niet fijn werken,.. Heb die van een limited edition van Essence nog steeds. Heb hem een keer gebruikt bij mijn dochter,maar vond het niet handig werken allemaal. Het geeft ook veel geklieder.

    1. Mee eens, het geeft snel geklieder een een extention baan of twee is veel makkelijker. Alleen dit is zo weer weg, dat maakt het toch weer leuk. Ik ga ook eens kijken naar haar-stiften, kijken of dat beter/gemakkelijker is.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top