Beauty DIY LifeStyle

Creatief met afval [her][op]gebruiken, recyclen & DIY

Soms sta ik stil bij alle cosmetica die wij gebruiken thuis en alle verpakkingen die we zonder na te denken weggooien. Ik spaar wel altijd handige en kleine verpakkingen op en gebruik ze voor op vakantie of voor het mengen van badolie en andere producten die ik maak, maar toch gooi ik nog veel weg. Dus wederom bedacht ik dat er toch meer te verzinnen is om al die lege flesjes en potjes een new purpose in life te geven?!

  • geld bespraen (en verpakkingsmateriaal) door grote hoeveelheden te kopen en in handzame fles/pot overgieten: douchegel, shampoo, wasmiddel, wasverzachter, nagellakremover, schoonmaakmiddel;
  • mengen van producten: badolie, make-up remover, gezichtslotion, bodyolie;
  • speelgoed voor in bad en onder de douche voor de kids: ik gebruik een grote fles vaak om schuim te maken van een beetje douchegel, of gewoon om mee te spelen;
  • bewaren voor op vakantie om cosmetica in over te gieten en om schoonmaakmiddelen in mee te nemen. Je kan er natuurlijk ook olie en azijn in doen, maar zorg ervoor dat de verpakking schoon is en er geen geur is die af kan geven;
  • verder spaar alles op en gooi het eens in een kunstof inzamel container of breng het naar school voor knutselprojecten.

Zelf ben ik niet heel erg knutselig, maar je kan altijd ideeën op doen om van glazen potjes sneeuwbollen te maken of kaarsjes houders. En van kunststof flessen kan je vast ook een hoop maken, trechtertjes voor je ruitenwisservloeistof of voor het vaatwaszout. Ook heb ik wel eens een filmpje gezien waar shampoo flessen werden omgetoverd in schepjes voor wasmiddel en voor het kinderkeukentje.

Alle foto’s via PinTrest gevonden, pinterest.com/WojisOnBeauty

Wat ga ik zelf doen om bewuster om te gaan met wat ik heb en wat ik kan hergebruiken:

  • alle kunststof verpakkingen bewaren en wat ik echt niet kan gebruiken weggeven of voor recycling inleveren;
  • meer grootverpakkingen kopen om milieu te sparen en minder afval te produceren;
  • meer inleveren bij school voor creatieve doeleinden;
  • zelf eens kijken wat ik makkelijk kan maken en wat ik in en om het huis kan gebruiken, meer DIY;
  • kids erbij betrekken om ze te leren dat afval soms helemaal geen afval is.

Alle kleine beetjes helpen nietwaar?! Ook leuk om eens anders tegen dingen aan te kijken, ook voor kids!

Jullie nog geweldige DIY ideeën, vooral voor Halloween, leuk!

Gr.,

Wojis 

 

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top