Beauty

DIY: Badolie voor kids, rub-a-dub-dub fun in the tub

Ik maak al heel lang zelf badolie, mijn kindjes hebben een gevoelige en droge huid en veel producten hebben een niet gewenst effect. Niks bijzonders, gewoon een mix van olie die de huid goed doen. Ik kijk altijd wat hun huidjes nodig hebben en pas mijn combinatie naar behoefte aan. Nu het wat kouder is heeft mijn mini-man een extra droge huid, waardoor zijn eczeem weer kan opspelen en dat gaat vreselijk jeuken. Dat wil ik voorkomen, anders krabt hij het open en moet ik met hormoonzalf in de weer.

Over her algemeen is mijn basis een deel zoete amandelolie en een gelijk deel rozenwater.  Dat kunnen ook andere soorten milde olie zijn of gedestilleerd water in plaats van rozenwater, ook kan je de vloeistof weg laten en alleen olie gebruiken. Zelf vind ik dat niet prettig en het mengt ook minder makkelijk.

Deze ronde is het geworden:

  • 1 deel zoete amandelolie (verzorgd en voedt de huid en is niet heel vet)
  • 1 deel rozenwater (maakt het vloeibaarder en ruikt lekker)
  • 1 theelepel biologische extra vierge citroen olijfolie (EV olijfolie kan ook, dit ruikt lekkerder)
  • 1 theelepel arganolie (vitamine E, verzorgd huid en haar))
  • 3 druppels pompelmoesolie (voor de geur)
  • een lege fles om alles in te mengen

Ik giet alles in de fles en laat genoeg ruimte over om te schudden.

Ik maak altijd genoeg voor een week of twee, nooit te veel en ik gebruik ongeveer een eetlepel op een half bad. Het is gewoon even testen en het is niet nodig om glijdende en glibberige kindjes uit bad te halen, gewoon zacht is voldoende.

Gr.,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top