Beauty BeautyBucketList Food is Good Fun Looks

A week in the life of | Room fit for a teenager & Amsterdam Shopping

Je hebt het al gemerkt, ik ben niet op schema en dat komt omdat ik mijn schema maar even heb laten varen [hoe zeer maritiem van mij]. Maandag kwamen de kinderen thuis met nieuws, nieuws wat mij zeer diep heeft geraakt en de zin om te bloggen viel even helemaal weg. Ik had al besloten wat rustiger vaarwater op te zoeken [als ik al nautisch bezig ben, dan blijf ik er ook bij], om de kamer van mijn dochter tiener-waardig te maken en toen kwam het nieuws van het overlijden van een moeder bij ons op school. Ik ken haar niet persoonlijk, zoveel heb ik nooit met haar te maken gehad, maar het laat mij niet los. Ze was nog geen veertig en haar man en drie kinderen moeten het nu zonder haar stellen [houd met moeite de tranenzee in bedwang]. Ik kan alleen maar denken aan die kinderen en ik ben verdrietig. Maar vooruit met de schuit [ja ja nog meer zeewaardige termen], deze ballast maakt mij des te meer mens. Rust zacht lieve moeder van drie kinderen.  

IMG_8627

Oke de kamer van mijn dochter, weg met het bloemetjes behang en kom maar door met tiener-groen en grote meiden shizzle. Niet dat dat verwijderen van al dat wat zoet en lief zonder tranen is gegaan, ook het ontmantelen van de kamer van mijn dochter heeft mijn moederhart geraakt, maar het is ook iets waar ik heel vrolijk van word. Mijn kleine poppedeintje is nu een grote jongedame. Eentje met een eigen wil, haar eigen smaak en haar eigen vernieuwde kamer. Er is veel meer te vertellen dan alleen het schilderen en behangen van een kamer, ik heb een hoop foto’s gemaakt ondanks het klussen, kijk maar eens.

Maandag

IMG_8393 (1)

Dit project is gedoemd om te falen ben ik bang Ik heb echt mijn best gedaan, maar ik ben nog geen enkele keer bij de DEKA geweest, het sparen van de zegels schiet dus niet zo op. Ik maak wel trouwe elke week een lijstje van boodschappen met Artis zegels. Wordt vervolgd, al denk ik niet dat het gaat lukken, jullie horen [zegels zijn dus heel erg welkom hier].

IMG_8507

Een paar dagen vrij genomen in de voorjaarsvakantie, aan de klus met mijn mini’s. Hier zijn we al een beetje bezig, voornamelijk met gek doen en voorbereiden. Het is nog vroeg, onze oogjes zijn nog niet zo heel lang open.

IMG_8509

Tijdens de voorbereidingen vond ik mijn prachtige vaas terug, deze stond in de schuur, was ik al jaren en jaren “kwijt”, gewoon opgeruimd. Ik weet nog heel goed dat ik hier een klein vermogen voor heb betaald voor een vaas, imho. Gelukkig is deze niet gesneuveld of uitgeleend en nooit meer zijn weg naar huis hebben kunnen vinden. De vaas staat nu sierlijke te zijn met een overdreven hoeveelheid tulpen erin. De tulpen van de bloemen-run, later meer.

IMG_8512

Zoeken en bepalen, kiezen en bestellen, wij waren al aan het verwijderen terwijl het nieuwe behang nog niet eens was uitgezocht.

IMG_8513

Vele handen maken licht werk, het is ook een stuk gezelliger. De muziek op onmogelijk hard, het raam open en allemaal aan de slag.

IMG_8522

Maandagavond hadden wij afgesproken met de buren, de Limoncello moest af-en aangemaakt. Meten is weten en samen zullen we alles eerlijk delen. Ieder een eigen fles, geheel voorzien van persoonlijke naamsticker met dank aan onze lieve buurmanTin.

Dinsdag

IMG_8534

Mijn uiteindelijke geheime wapen, na het plukken, trekken, krabben en stomen van het oude behang. Een lege spuitfles en heet water, het behang vloog er na vijf minuten intrekken bijna vanzelf af. Easy sailing from here [hehehe ik heb er weer eentje].

IMG_8539

Ondertussen gaan de voorbereidingen door, je moet natuurlijk wel aan de slag kunnen als het canvas klaar is. Wij waren op de goede weg, alles samen en uiteindelijk komen tot overeenstemming-ish, net als de drie musketiers.

IMG_8540

Na een volle dag klussen had ik geen zin meer om uitgebreid te koken, ik heb een snelle maaltijd gemaakt, met snacks uit de oven van Kwekkeboom. Erg lekker en wel zo gemakkelijk, ik hoef er eigenlijk niks mee te doen.

Woensdag

IMG_8545

Ook woensdag ben ik aan de slag gegaan, de laatste restjes behang er nog af, wat haken van de muur, alles opruimen, schoonmaken en de boel laten drogen. Het nieuwe behang was inmiddels binnen en de muurverf was onderweg. De muren waren bijna helemaal klaar om te beginnen met afwerken. Er moest alleen nog hier en daar een gaatje opgevuld. En van grote klussen krijg je grote honger, dus voor de lunch een broodje bal met een augurk.

IMG_8553

Het bleek heel lastig om mijn gewoonlijke koers te varen [bang], maar gelukkig had ik nog wat tijd om aan de slag te gaan voor mijn site, het is lastig af en toe. Deze is trouwens mega populair thuis, de TreacleMoon™ Bath & Shower Gel The Honeycomb Secret fudgey smell is number one!

IMG_8559

Love you too sweetie.

Donderdag

IMG_8561

Donderdag moest ik weer werken, dus geen tijd voor de nieuwe kamer. Na het eten wel weer, wij hebben de laatste gaten opgevuld en ik ben op zoek gegaan naar een leuk kastje en wat leuke accessoires.

Vrijdag

IMG_8571

Vrijdag was een geen klus dag, wij hebben lekker rustig aan gedaan ‘s morgens en uitgebreid ontbeten met z’n drieën.  In de middag zijn mijn mannetje en ik gaan zwemmen, dochterlief was shoppen met haar nichtje. Na het zwemmen hebben wij een bloemen-run gedaan. Dat is eigenlijk gewoon een belachelijke hoeveelheid bloemen halen [langs de weg bij de kwekers is het voordelig] en dan bij mensen die je lief hebt even een bosje brengen. Leuk om te doen en zeker leuk om te ontvangen, vooral een bosje tulpen, je haalt meteen de zomer in huis. Einde van de middag kwam mijn dochter thuis met een tas vol schatten. Mijn beauty-hart sprong over, wat ben ik trots, mijn kleine meid heeft haar eerste eigen MAC lipstick gekocht… Niet alleen MAC maar ook een EOS balm en ze heeft een Lush Bubble Bar gekocht. En de outfits, ook echt heel leuk, well done mini-me… ik bedoel big-you.

IMG_8578

En dit is ‘m dan, haar eerste lipstick van MAC, Twig. Een hele goede keus al zeg ik het zelf.

IMG_8580

Mijn mooie tulpen, zie jij het ook?

IMG_8584

Een super snelle en lichte pasta, het was een volle en vermoeiende dag. Beetje knoflook, tomaat, wat kruiden en klaar. De sallade is met radijs, ik vind dat heerlijk bij de pasta.

IMG_8586

Daar is die gekke aap weer, mijn vriendje heeft deze gekocht. Ik zeg elke keer dat ik ‘m zo mooi vind omdat hij lipstick op heeft.

Zaterdag

IMG_8592

Helaas was de verf heel laat binnen vrijdag en konden wij niet meer aan de slag, ook waren wij heel moe van het zwemmen en boodschappen doen. Zaterdagochtend werd de voetbal geannuleerd, iedereen was al op, dus in de oude kleren en schilderen maar. Eerst afplakken natuurlijk, dat vonden de kinderen dan weer niet zo heel leuk.

IMG_8596

Drie lagen verf heeft het nodig gehad om de oude verf helemaal mooi te dekken en alle  korreltjes van de structuur groen te maken [zo goed als geen witte spikkels meer te zien]. Ik ben zeer tevreden met het resultaat, maar het was wel even afzien, het moest af zaterdag, want ik ging zondag naar Amsterdam! Na het schilderen snel in bad en een masker, om de kreukels uit mijn snoet te halen. Aankleden en een snelle make-up look, ondertussen hadden wij haast. Eenmaal in de auto gingen wij in verjaardags-modus, chill en even geen geklus aan ons hoofd.

IMG_8600

Ik houd van deze look, heel basic en ik blijf verliefd op deze lipstick, het is Estée Lauder Signature Hydra Lustre Lipstic in Cinnamon. Frequent de basis van een mooie bruinige natuurlijke look, staat ook echt mooi bij alles.

IMG_8608

Daarna nog even lekker hangen thuis en vast een lijstje maken voor zondag, ik ga naar Amsterda-ha-ha-m!

IMG_8609

Mijn kleine en grote vriend hadden hun zondagmiddag al in de planning, gamen en zo.

IMG_8610

Mamma maakte zich op voor een middag Amsterdam, let’s go, ik heb er zin in. Het was een perfecte middag om door de stad te lopen. Het het zonnetje erbij was het ook echt niet koud. Er is wel een mega bui gevallen zondag, maar toen zaten Nan en ik lekker binnen, aan een late lunch.

IMG_8623

Er goed een uitsmijter als je heel veel loopt, wordt je warm van.

IMG_8621

De KIKO winkel is echt heel mooi, groot en mooi, deed mij denken aan de MAC shop, ook zo lang en smal. Het was ook net zo druk als bij MAC.

IMG_8618

Deze schoot ik bij de Bijenkorf, is ze niet enig. Zoals je ziet zit ze vast, dat zitten alle kostbare schoonheden, snap ik wel, maar het is echt niet mooi.

IMG_8616

Deze schoonheid van Céline ging helaas niet mee naar huis, ze mocht wel van haar ketting  om met mij op de foto te gaan. Is ze niet beeldschoon? Ik moet je zeggen dat het heel gek is om zo’n dure tas in je handen te hebben… heel even… het went verdomd snel!

IMG_8620

Uiteraard even bij Chanel gekeken en wat gerommeld, aqua is the way to go deze zomer, ik weet het bijna zeker.

IMG_8619

De Bijenkorf ziet er heel mooi uit, de cosmetica afdeling is echt zo ontzettend mooi, ik zou er een week kunnen verblijven. Mijn oog viel op dit mooie flesje, er stonden er nog veel meer, allemaal met hun eigen unieke geur. Mijn neus is voor deze gevallen… helaas gaat mijn portemonnee dat niet doen. Hier mag je € 450,- voor apart leggen, als je het wilt. Ik moet zeggen dat het wel een hele mooie geur is, misschien wel de mooiste die ik ooit geroken heb en die conclusie trok ik helaas voor ik de prijs had gezien. Ik kom snel weer een keer langs mijn liefste.

IMG_8615

Na een lang bezoek aan de BIj zijn wij weer eens gaan lopen en hebben lekker gegeten bij De Bekeerde Suster. Super lekker, ik had een vega bonen schotel met heerlijke frietjes, echt een aanrader.

Natuurlijk heb ik geshopt, cosmetica voornamelijk, de rest kwam niet van de grond. Shoplog-pje komt snel online, ik moet nog foto’s maken [dus nog niks in gebruik].

Chloe of Céline?

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top