Beauty BeautyBucketList LifeStyle Looks Nieuw/New

Chanel Beiges Poudre Belle Mine Naturelle, show your true colors

Mijn ontzettende enthousiasme is redelijk omgeslagen naar verbazing, grote vraagtekens in mijn ogen en een onbedwingbare drang naar nieuwe combinaties en nieuwe looks met dit product. Wat ben jij nou eigenlijk Poudre Belle Mine Naturelle? De website geeft aan dat Chanel Beige een lifestyle is, maar wat betekent dat dan. Ben jij een foundation in compact poeder vrom, een gewone compact poeder, meer een setting powder/blotting powder of een highlighter poeder, of ben je enkel bedoeld als verzorgend product? De Chanel Beiges Poudre Belle Mine Naturelle in no. 20 begint misschien hier, maar deze eindigt zeker niet hier! 

IMG_0616

Laat ik beginnen met dat ik tevreden ben met het resultaat. De manier waarop ik het Poudre Belle Mine Naturelle hier heb gebruikt, voor een alledaagse look, geeft een effect wat ik zeer kan waarderen. Het past bij het ‘lifestyle’ idee wat Chanel toekent aan het Poudre Belle Mine Naturelle, het franse ‘mise au beauté’, een gezonde straalende natuurlijke look. Ik zeg er wel vast bij dat mijn minimale en natuurlijk basis meer producten nodige heeft dan die van Lisa Eldridge uit de instructie video. We hebben echt niet allemaal een mooie egale en stralende huid.

Photo on 16-01-15 at 16.03 #2

Dit is mijn minimale en natuurlijke basis, een beetje Lid Smoothie van Clinique, een enkel laagje Estée Lauder Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume Mascara op de bovenste wimpers, onder de oogjes een klein beetje van mijn lieveling de MAC Select Moisturecover Concealer en als laatste de Prep & Prime Skin Base Visage van MAC. Zonder een primer ben ik verloren, dat heb ik echt geprobeerd, maar dat kan op mijn hoofd echt niet.

Photo on 16-01-15 at 16.04

Here goes; ik gebruik mijn Sigma F84 Angled Top Kabuki, ik vind deze prettig werken. Een gewone rechte kabuki kwast werkt ook en een flat top kabuki in wat voor vorm dan ook gaat het ook goed. Wel is het zaak dat het een compacte kwast is, een beetje een stevige, ander krijg je het poeder niet mooi op de huid.

Photo on 16-01-15 at 16.05 #2

Ook heel belangrijk is het het echt goed inwerken van de poeder op je gezicht, geeft het wat tijd, geen 1, 2, 3 3 en klaar is kees. Werk het poeder met kleine ronde bewegingen op het gezicht, zorg ervoor dat je het hele gezicht goed meepakt. Ook de randjes langs je neus, de kaaklijn en je haarlijn, neem je tijd en trek er gerust een gekke bekken bij.

Photo on 16-01-15 at 16.07

Dan zie je dat het poeder helemaal niet dekkend is, sterker nog, het lijkt helemaal geen effect te hebben. Geen poederige finish, geen dekking, helemaal geen glow. Maar dan ga ik nog even verder en breng wat blush aan op de wangen en een bijpassende lipstick on the kissers. Ik gebruik een iets andere kleur dan in het filmpje, ik vind dit mooier, maar dat is heel persoonlijk, een beetje blush en een lipbalm zou ook al werken.

Photo on 16-01-15 at 16.09

En dan transformeert mijn look toch in een wat zijde-achtige, poederige, glow-ish iets. De finish is toch wel aardig zo niet? Geen volledige of cakey dekking, niets onnatuurlijks, maar gezond en fris.

IMG_0618

Het bij eerste gebruik vreemde en vrij teleurstellende poeder in de mooie beige verpakking heeft toch wel iets. Ook op mijn gevlekte vettige snoet, het geeft toch een smooth soft glow, zonder een overdreven olievlek glans effect. Het is niet helemaal goed te omschrijven wat er nou precies is gebeurd, je moet het echt zelf ervaren om te beoordelen of je het mooi vindt.

IMG_0615

Het resultaat is inderdaad heel natuurlijk, de blush en de lipstick geven het geheel een frisse kleurige inslag. Ik heb de blush en de lipstick op elkaar afgestemd, deze twee moeten elkaar echt complimenteren. Vlekken en oneffenheden zijn wel zichtbaar, mijn echte gezicht schijnt er toch nog een beetje doorheen, maar toch zachter en fris.

Puntjes die ik je toch nog even mee wil geven, zodat jij er rekening mee kunt houden als je overweegt Chanel Beiges Poudre Belle Mine Naturelle te kopen. Het is geen foundation, het dekt niet zo als een foundation en het voelt niet als een foundation. Het is meer een glow en highligher poeder, welke SPF bevat en de huid beschermd. Het voelt zeer licht aan, ziet er zeer natuurlijk uit op de huid en weerkaatst licht op zo’n manier dat je niet een fake look krijgt. Toch doet het meer met je teint dan het op het eerste gezicht lijkt.

Het poeder voelt ook nog eens heel fijn en verzorgend aan en werkt toch ook als een absorberend poeder, wat voor een wat vettere huid wel nodig is. Het lijkt zicht te mengen met mijn dagverzorging en primer, waardoor mijn look een hele natuurlijke finish krijgt. Toch blijft het niet een hele dag zitten en dat is jammer. Ergens aan het einde van de dag moet ik blotting powder gebruiken of een touch up doen met het poeder zelf. Ik zit er verder helemaal niet mee, ik vind het wel ok, omdat het zo fijn voelt, SPF bevat en een mooi effect geeft.

Chanel Beiges Poudre Belle Mine Naturelle is een veelzijdiger product dan ik had gedacht en zeker anders dan ik had gehoopt, maar echt wel meer dan alleen maar een saai healthy glow sheer powder, dat doet dit poeder zeker tekort. Misschien ben ik wel een eeuwige optimist, of gewoon een sucker for Chanel, maar ik ben nog niet klaar met mijn Chanel Beiges Poudre Belle Mine Naturelle.

Wat jij, dekkend of meer transparant, wat heeft jouw voorkeur?

Liefs,

Wojis

6 thoughts on “Chanel Beiges Poudre Belle Mine Naturelle, show your true colors

  1. Mooi dankjewel voor je tips.
    Ik houd meer van naturel-dekkend. Ik hou er niet van als alles direct te zien is. De producten moeten ook erg zacht aanvoelen op mijn huid.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top