Beauty BeautyBucketList Looks

Touche Éclat Radiant Touch van Yves Saint Laurent a touch of magic

Touche Éclat is een cultproduct in de beauty wereld, vanaf het moment dat dit product werd gelanceerd. Deze YSL highlighter houdt het licht vast, werkt daardoor tekenen van vermoeidheid weg en vervaagt onzuiverheden optimaal. Touche Éclat vermengt zich met een dagcrème, een primer, een foundation of poeder en daarom kan je altijd je make-up  bijwerken, zonder dat er een korrelig effect ontstaat. Een product wat alleen maar voordelen zou hebben, een icoon onder de make-up, een must have volgens velen en nu test ik de Touche Éclat Concealer zelf. 

IMG_3750

Klik twee of drie keer op de zwarte knop om voldoende product op de borstel te krijgen. De eerste keer kan het iets meer klikjes nodig hebben. Dan kan je gaan smeren of stippelen, het op de hand aanbrengen of wat jouw voorkeur ook heeft.

IMG_3753

Omdat Touche Éclat goed uitsmeert en vermengt is het heel gemakkelijk om aan te brengen over bestaande make-up. Zelf vind ik het prettig om als eerste aan te brengen en daarna de rest van mijn make-up. Als je het gebruikt moet ook goed bedenken dat het een highlighter is met reflecterende deeltjes, dus het shimmer-de-glimt ook een beetje. Ik vind het zelf dus niet geschikt voor het hele gelaat, tenzij dat het beoogde resultaat is natuurlijk.

IMG_3755

Met het borsteltje kan je het product op de hand of huid aanbrengen/verdelen, ik vind het niet geschikt om mee uit te smeren, daar gebruik ik een oogschaduw kwastje of gewoon mijn pink voor, dat werkt heel erg goed en geeft een heel mooi effect. De emulsie laat zich zeer gemakkelijk verdelen en smelt weg in de huid. En ook voor dit product, begin met een beetje en bouw het op waar nodig, teveel is nooit mooi.

Photo on 11-01-15 at 13.34

Aan de slag dus begin ik met de primers, vlekken genoeg en de huid rond de ogen is wat dof. Ik ben moe en dat kan je goed zien, in de stijgers! Op deze foto heb ik nog geen make-up op, ook geen primers. Goed schudden kan alleen maar als je een beetje loens kijkt blijkbaar :-).

Photo on 11-01-15 at 13.37 #2

Met het kwastje van de applicator stippel ik Touche Éclat onder mijn ogen en neem de zone richting mijn slaap mee. Die zones highlight ik ook graag, op mijn leeftijd kan je wel wat highlight gebruiken daar, het haalt alles helemaal op vind ik altijd. Een instant face lift uit een potje.

Photo on 11-01-15 at 13.39 #3

Het uitsmeren doe ik het liefst met een heel zacht oogschaduw kwastje, neem de tijd, des te mooier is het effect. Zoals ik al zei, het kan ook met je vingers, gebruik dan je pink, die is het minst sterk en zorgt ervoor dat je de druk op de huid onder je ogen minimaal houdt. Als ik klaar ben smeer ik wat er nog over is op mijn kwastje rond de neusvleugels en richting de appeltjes van mijn wangen, dat staat gewoon heel fris. Je ziet het al, alle wallen en oneffenheden onder de ogen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Het mooie van dit product vind ik dat je toch genoeg ziet van je eigen ik. Ik vind het niet altijd mooi om alles helemaal weg te werken.

Photo on 11-01-15 at 13.45

Hier gaat er een dun laagje foundation over, je zou dat ook eerst kunnen doen, ik doe het graag andersom. Als je na het aanbrengen van je foundation her en der nog wat meer shimmer-de-glam-highlight wilt, klik en smeer gewoon nog een beetje Touche Éclat.

Photo on 11-01-15 at 14.05

Dan wat kleur en een beetje extra Touche Éclat op de jukbeenderen. Je kan het goed zien,  Touche Éclat op de jukbeenderen haalt mijn look op. En dat met heel erg weinig product, een enkele klik, ik gebruik weer hetzelfde zachte oogschaduw kwastje. Door te werken met een kwastje kan ik ook heel precies bepalen waar de highlight komt, ik moet geen gloeilamp worden.

Photo on 11-01-15 at 14.06

Nog eentje van de andere kant, heel natuurlijk toch, ondanks het fake-ish glam glow ala JeLo product wat ik heb gebruikt. Zo creëer jij je eigen glamour, een zonnestraal uit een potje zo op het snoetje.

Photo on 11-01-15 at 14.10

Helemaal klaar en totaal content met het effect. Maar…

Touche Éclat is een fantastisch mooie highlighter en geen concealer als je het mij vraagt. Een concealer verbergt, camoufleert, Touche Éclat is niet dekkend genoeg om het een concealer te noemen. Het geheim van het mooie effect is de lichtreflectie en de transparantie van het product. Hierdoor krijg je een ge-highlight effect, zonder dat het heel erg glitz and glam wordt, maar je behoudt toch de natuurlijke look van het gezicht.

Yves Saint Laurent Touche Éclat is geschikt voor onder de ogen, rond de neusvleugels, zelfs voor op de kin en zoals ik doe langs de jukbeenderen richting de slaap. Voor het 100% camoufleren van vlekken, pukkeltjes, moedervlekken of andere zaken die je niet wilt zien, moet je echt een concealer gebruiken.

Of breng Touche Éclat aan op de oogleden, onder de wenkbrauwen en op de binnenhoeken van je ogen, dat krijg je een subtiel ge-highlight effect, net even wat meer glamour in je dagelijkse make-up. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar het is echt geen concealer.

Yves Saint Laurent Touche Éclat is in verschillende kleuren beschikbaar. Mijn advies aan jou, koop het niet blind, maar ga het testen in de winkel. Niet alleen voor de kleur, want dat een kleur bepalen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maar ook voor het highlight effect, wat jij wellicht bij de tint donkerder toch mooier vindt staan bij jezelf. En wat je ook zeker wilt  weten, is of Touche Éclat versmelt met jouw huid, want geloof mij dat kan nog wel eens tegenvallen. Ik heb Touche Éclat al jaren op mijn lijstje staan, maar wij waren eerst geen maatjes.

Het is natuurlijk wel een product waar je voor in de buidel moet tasten. Voor 2,5 ml. (ik heb 02 Ivoire Lumiere) betaal je € 37,95, daar kan je bijna twee keer mijn geliefde Select Moisturecover van MAC van kopen. Maar toch is het een heel leuk product om mee te spelen, mooi om erbij te hebben, een fijne instant glow highlighter die super fijn op de huid aanvoelt. Voor mij is het geen dagelijks product, het is meer een luxe hebbeding, een duur luxe hebbeding. De iconische status, het must have effect, nee dat heb ik niet, maar ik zou Touche Éclat Radiant Touch van Yves Saint Laurent zeker nog een keer kopen, toch een beetje A Touch of Magic.

Wallen of geen wallen, zou jij zoveel uitgeven voor een highligher?

Toodles,

Wojis

6 thoughts on “Touche Éclat Radiant Touch van Yves Saint Laurent a touch of magic

  1. Dus je bent er nu wel over te spreken? Ik heb het ooit ook gehad, toen vond ik het mwah. Tijd om nogmaals te kopen dus! 😉 Trouwens erg leuk om de transformatie te zien!

    1. Het wilde gewoon niet mooi op mijn huid, de keren hiervoor dat ik het heb geprobeerd was het echt lelijk. De kleur (waren er toen nog maar twee) was niet goed, maar vooral de textuur was raar. Het leek te veranderen op een soort plamuurverf. Ik heb het denk ik in 2011 voor het laatst geprobeerd. Nu op aandringen van mijn nicht, om haar een plezier te doen en voila, prachtige textuur. Kleur 02 is ook goed, gek genoeg de kleur die de laatste keer echt niet mooi was. Bedenk mij net dat het aan de houdbaarheid zou kunnen liggen, of aan de techniek waarmee het is aangebracht. Hoe dan ook, ‘t was lelijk. De volgende op de lijst is die van Pupa :-).

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top