Beauty LifeStyle

Chemicals are not for pussies | Yoni tampons light The toxic-free option

“Your Vagina is one of the most absorbent parts of your body. Let’s be extra careful there.” Lijkt mij wel, duidelijke taal toch? Waarom bestaan er nog niet- toxic-free intieme prodcuten voor dames? Mijn idee is dat dit de standaard moet zijn, maar er mag geen verlies van comfort en betrouwbaarheid zijn. Reden genoeg om eens wat te testen. Ik was al bekend met het merk Yoni en ik had er al wat over gelezen, maar toen ik ze gewoon  zag liggen bij de Etos heb ik ze meteen meegenomen. Do it yourself, dus zo snel mogelijk in de “test” [pun intended totally]. Ik vertel je over mijn ervaring met de Yoni tampons light,

IMG_6598

Yoni is ontstaan toen de dames die Yoni hebben opgericht er achter kwamen dat de meeste tampons, maandverband en inlegkruisjes synthetische stoffen bevatten. Niet alleen plastics, maar ook resten van chloor en sporen van pesticiden worden terug gevonden in deze intieme producten. En nu kunnen wij dames kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere tampons, maandverband en inlegkruisjes. De producten van Yoni zijn gemaakt van biologisch kantoen en verder niks. Er zit een plastic wikkel omheen, omdat een milieuvriendelijker alternatief nog niet goed genoeg bevonden is, maar daar zijn ze mee bezig.

IMG_6594

“Yep, toxic-free! De tampons, maandverband en inlegkruisjes van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen en dus gezonder en milieuvriendelijker dan hun synthetische tegenhangers. Onze producten bevatten geen plastics of andere synthetische stoffen, geen chloor en geen sporen van pesticiden. Daarnaast zijn onze producten biologisch afbreekbaar en daardoor beter voor het milieu. Wij willen dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere en milieuvriendelijkere producten. Doe met ons mee en spread the word! Samen kunnen we deze industrie veranderen.”


– bron: www.yoni.care.nl –

IMG_6592

Het gekke is dat ik in mijn verzameling van intieme productent op geen enkele verpakking heb kunnen vinden waar de producten uit bestaan. Wel wordt overal, net als bij Yoni, duidelijk uitleg gegeven over hoe de producten te gebruiken en goed op te letten op eventuele symptomen van TSS [toxic shock syndrome – lees er meer over op de wiki].

IMG_6593

“100% gecertificeerd biologisch katoen, biologisch katoenen touwtje.”


– bron: www.yoni.care.nl –

IMG_6596

Uiteraard heb ik alles gelezen wat er op de verpakking stond en in de bijsluiter. Het ziet er allemaal heel goed uit vind ik zelf en de informatie is compleet. Ik vind de verpakkingen van Yoni zelfs duidelijkere en toegankelijker dan van de andere merken. Simpel en duidelijk, meer heb je niet nodig. De website is ook super duidelijk, dat is ook een aanrader.

IMG_6599

De Yoni tampons light zijn erg prettig in gebruik, het werkt niks anders dan elke andere tampon die ik heb gebruikt. Wel is Yoni zachter dan veel merken en voelt ook minder aanwezig. Ik zal geen namen noemen, ik zie dat als een persoonlijke ervaring. De verpakking is net als bij alle andere tampons bijna niet open te krijgen, maar dat ligt aan mij. Werkt net als anders met een wikkel en werkt gewoon prima. Touwtje is prima en gelukkig niet zo lang, vind ik zo irritant. Ik kan zeggen dat ik de Yoni tampons light een meer dan goede tampon vind qua werking en gebruik.

Zelf ben ik overtuigd, ik wil alle producten van Yoni testen en kijken of het bevalt op de lange termijn. De producten van Yoni zijn in ieder geval verkrijgbaar bij Etos en in de webwinkel van Yoni. Wel zijn de Yoni producten iets duurder dan ik gewend ben, ik heb voor een doosje van 16 biologisch katoenen tampons € 3,99 betaald. Maar eerlijk gezegd kan ik er niet zo mee zitten, ik vind mijn gezondheid veel belangrijker. Ik zal wel eerlijk zeggen dat ik niet overtuigd ben dat alle merken “slechte” intieme producten verkopen, wel weet ik dat er veel plastics worden gebruikt. Ik persoonlijk wil hier wel meer van weten, ik ga op onderzoek uit, als ik interessante ontdekking doe, horen jullie het.

Heb jij wel eens gehoord van Het Toxisch Shock Syndroom en weet jij wel wat het is?

Xo,

Wojis

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top