Beauty WojisOnBeauty.com

SeeBuyTry: Weleda Lavendel Ontspanningsolie | Toevoeging aan mijn nieuwe hair care routine

Vandaag presenteer ik mijn nieuwste hair care product en dat is de Weleda Lavendel Ontspanningsolie. Je denkt nu misschien dat ik in de war ben, maar niets is minder w[h]aar. Ik ga deze olie echt gebruiken voor in mijn haar. Lavendelolie zou heel goed zijn voor je haar, maar ook goed voor de doorbloeding van de hoofdhuid. En dat alles moet mij ondersteunen bij het bieden van weerstand tegen mijn breekbare en poreuze haren. En als jij net als ik verzot bent op de ontspannende geur van lavendel, lees dan helemaal verder. Dit is echt een power product met verschillende mogelijkheden up it’s sleeve en heeft daarnaast een magistrale geur.  

Eerst vertel ik je iets meer over het product zoals Weleda het presenteert. Daarna zal ik je vertellen wat ik van plan ben en waarom. Het is geen fles pure etherische lavendelolie, het is een verdunde variant op basis van amandelolie en sesamolie. Dit omdat ik pure lavendelolie heel heftig vind ruiken en ik bang ben dat dit moeilijk te doseren is. Mocht je nog een flesje hebben liggen, verdun het met wat amandelolie, olijfolie of avocado olie, allen goed voor je haar. Heb je net als ik geen zin, koop dan een kant en klaar product. Zo heb je net als ik een kant en klare olie die super lekker ruikt en meteen te gebruiken is en geschikt voor het hele lichaam.

IMG_6430

De voordelen van lavendelolie die wij allen wel kennen zijn de ontspannen werking en het bevorderen van de nachtrust. Dat het de huid zacht en soepel houdt weet ook wel iedereen denk ik en over de geur hoef ik niet veel te vertellen. Het mooie van Weleda is dat deze mix van olie 100% natuurlijk is, deze olie draagt namelijk het NATRUE-kwaliteitslabel. Een product met dit label is volledig vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, ingrediënten van minerale oorsprong of genetisch gemanipuleerde ingrediënten. En het is vegan en niet op dieren getest.

Deze schat is dagelijks als lichaamsverzorging te gebruiken, maar ik ga deze olie gebruiken op mijn haar en hoofdhuid. Gezien ik denk dat dit op dezelfde manier moet als op het lichaam, breng ik dit dus aan op een nog vochtige hoofdhuid en haar. Je hebt maar enkele druppels in de handpalm nodig. Dan de handpalmen tegen elkaar te wrijven en de olie over de haren en hoofdhuid verdelen tot deze helemaal is opgenomen. Dat is in ieder geval het plan.

IMG_6411

Dan de Ingrediënten; Amandelolie, Sesamolie, Lavendelolie, Compositie van natuurlijke etherische oliën, Limoneen, Linalool, Geraniol, Coumarin.

Even voor jouw beeldvorming en die van mijn, uit 100 kg lavendelbloemen wordt 1 kg olie gewonnen, bijzonder spul dus. Dit flesje Lavendelolie-mix kost € 13,49 voor 100 ml en is bij verschillende webshops en winkels te koop. Ik heb mijn flesje bij de lokale gezondheidswinkel gehaald. Ik heb nog even voor jullie gekeken, er lopen geen 2 halen 1 betalen acties.

Het is dus de bedoeling dat ik mijn haren en hoofdhuid ga behandelen met deze heerlijk geurende olie. Natuurlijk ga ik het ook op mijn lichaam gebruiken, ik wil alle voordelen ervaren en ik hoop dat ik gelijk heb en dat deze mooie olie mijn breekbare haar ten goede komt. Ik heb jullie wel eens verteld hoe fijn ik de Arnica olie van Weleda vind, deze schijnt ook goed voor de hoofdhuid te zijn, maar daar moet ik nog meer onderzoek in steken en kijken of ik ook deze olie van Weleda voor mijn hoofd kan gebruiken. Ik ben voorlopig wel weer even zoet en mijn hoofd & haren.

Heb jij wel eens olie van Weleda gebruikt, of andere producten?

Xo,

Wojis

5 thoughts on “SeeBuyTry: Weleda Lavendel Ontspanningsolie | Toevoeging aan mijn nieuwe hair care routine

  1. Dit klinkt goed! Zou er zelf helemaal niet aan denken om het ook te gebruiken voor mijn haar. Ben benieuwd wat het met jouw jaar zal doen en zie uit naar een vervolg review!

    1. Dat had ik zelf ook, was al aan het kijken om mijn olie-voorraad uit te breiden toen ik bedacht dat ik misschien moest gaan voor een kant en klaar product. Zo ben ik bij Weleda uitgekomen, ik weet dat de olie heel fijn is en ik ben er al bekend mee. Waarom het wiel opnieuw uitvinden toch, ik heb gewoon overlegd met de dame van de gezondheidswinkel en samen de ingrediënten doorgenomen. Moet kunnen, ik ben inmiddels begonnen, het ruikt in ieder geval een erg lekker en het voelt heel goed. We zullen zien, ik onderzoek nog even door. Ik ben ook aan het kijken of toch niet om moet naar een andere shampoo en conditioner, toch zonder SLS voorlopig. Ik houd je op de hoogte hoor, ondertussen smeer ik door.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top