Beauty DIY Food is Good Fun Looks

A week in the life of… | Warme tijden, zoete tijden

De herfst is in volle gang en ik vind het dan zo fijn om te bakken. Eigenlijk bak ik altijd graag, maar als het koud is buiten, heeft het nog iets extra fijns. De warmte van de oven, de geur van lekkers, de keuken die nog gezelliger is. Zo is de keuken nog meer het centrum van het huis, daar geniet ik echt van. Zo vraagt het gure weer van de afgelopen week om kaarsjes, zoetigheid en lekker eten. Als we niet buiten kunnen zitten, maken we het binnen toch gewoon extra gezellig. Het was weer eten zet en lekker! 

IMG_5759

Maandag aten wij pizza, ik had eigenlijk lasagne in de planning, maar toen ik zei tegen mijn jongste dat ik ook wel een pizza zou kunnen maken was de lasagne overboord. Ik had het die dag toevallig met mijn collega Ellen over pizzabodems gehad. Zij had een super goed recept en top tips, dus de pizzabodem was een makkie en super lekker. Waarom het wiel zelfs opnieuw uitvinden als je met een voorsprong kunt beginnen.

IMG_5769 (1)

Als de oven warm is, bak je appelflappen toch?! Ik had al weken trek in appelflappen, dus die heb ik maandag na de pizza snel even gemaakt. Super lekker, ook lekker als ontbijt en super lekker bij de koffie de volgende dag.

IMG_5773

Dinsdag was het de eerste Red Lips Tuesday op WojisOnBeauty, ik hoop dat er nog velen volgen, ik vind het in ieder geval erg leuk. The kick off lipstick is Estée Lauder Signature Lipstick in Radiant Wine, een prachtige diepe rode kleur, welke fantastisch gaat met een geheel zwarte outfit. Ook het FaceBook event wat ik heb aangemaakt heeft al wat deelneemsters, alleen nog geen heren ben ik bang, al mogen die uiteraard ook meedoen.

IMG_5778

Wachtkamers zijn verschrikkelijk, ik vind wachten zo een verspilling van mijn tijd. Gelukkig was er genoeg leuks te lezen in deze wachtkamer. Als je dan toch moet wachten, dan maar met Donald Duck.

IMG_5787

Vrijdag na het hardlopen had ik mijzelf er toe gezet mijn uitgroei bij te werken, geloof mij het was hoog nodig. Voor de laatste keer voorlopig de goudblonde kleur, de verf bevalt goed de kleur bevalt helemaal niet. Het is te flets en te rood op mijn haar. Ik krijg er wel een hoop compliment over, maar het is niet helemaal wat ik wil. De volgende ronde ga ik ook niet zelf mijn haren verven, ik ga enorm professionele hulp inschakelen. Ik heb besloten dat het weer een keer helemaal from scratch moet. Daar later meer over, ik houd mijn plannen nog even voor mijzelf.

IMG_5788

Mocht jij ook altijd last hebben van jeuk, een vork is ook heel handig.

IMG_5790

In het kader van minder afval en recyclen, heb ik deze dozen apart gezet voor mijn buurman. Die verstuurd nogal eens wat en is erg blij met dozen en verpakkingsmateriaal. Alle andere dozen en papier is keurig naar de werf gegaan, ook een zak vol plastic & kunststof verpakkingen. Het is nog niet optimaal, maar ik ben er weer mee bezig.

IMG_5800

Kaarsjes en de geur van sinaasappel, dat is toch wel echt herfst voor mij. Vroeger droogde ik sinaasappel- en manderijnenschillen in de herfst, dat rook altijd zo lekker. Deze nieuwe kaars van Oscar & Babette mag ik testen en ik kan je vast verklappen dat deze kaars echt ‘Orange Happiness’ is, wat een fantastische geur.

IMG_5802

En in de herfst is het natuurlijk tijd voor hachee, gewoon zelf maken, helemaal niet moeilijk en wel zo lekker. Maak het ook eens met balletjes gehakt, weer eens wat anders. De geur van de laurier en kruidnagel vult de keuken met warme geuren en gezelligheid. Deze keer aten wij de hachee met friet en rodekool.

IMG_5810 (1)

Vrijdag heb ik tijd gemaakt voor een DIY project, ik heb zelf badzout gemaakt, daar vertel ik later meer over. Mocht jij ook je eigen badzout willen maken, houdt de site in de gaten voor mijn granaatappel & citroen badzout.

IMG_5824

Zaterdag vertrok ik naar Zwaag, waar een hele groep vluchtelingen wordt opgevangen. De oproep om spullen voor kinderen brak mijn hart, er stond een foto bij van de zaal waar iedereen verblijft, een zaal gevuld met enkel noodbedden. Geen tekeningen of schilderijen aan de muur, geen knuffels, niet eens een tafel en een stoel… helemaal niks. Een zeer leeg en treurig gezicht. Ik deed een oproep via FaceBook aan iedereen die nog kinderkleding, beddengoed en/of speelgoed had liggen. Mijn schoonmoeder kwam met een tas vol speelgoed en knuffels. De kids en ik hebben kleding, jassen, dekens beddengoed, speelgoed, boekjes en knuffels ingepakt en we gingen. Hoe vrijgevig kids zijn als ze delen met iemand die niks of veel minder heeft, heel hartverwarmend. Samen met mijn kinderen bracht ik alle spullen naar het verzamelpunt. Wij zijn blij dat we dit hebben gedaan en gaan deze week nog eens kritisch door onze spullen heen.

IMG_5825

Al in de buurt zijn wij ook even koffie gaan drinken bij mijn broer en schoonzus, die waren niet thuis, dus ik moest zelf koffie zetten. Dat ging niet even gemakkelijk, ik kreeg de koffiezetter niet meer in elkaar… maar het is gelukt na tien minuten stoeien. Ik had het bijna opgegeven en tijdnes mijn moedeloosheid vond ik nieuwe moed in dit mooie kunstwerk.

IMG_5826

Mijn liefste Maranca heeft niet allen humor, ze heeft uitstekende smaak en heeft altijd de leukste dingen in huis, zo ook deze onderzetters. Erg leuk en zeer toepasselijk op dat moment.

IMG_5830

Oh ja, mijn neefje gaf mij deze Oreo koeken om te proeven. Hij vindt ze heel erg vies en niet smaken naar pindakaas. Ik heb er eentje geproefd en ik ben het helemaal met hem eens, heel smerig en het smaakt helemaal niet naar pindakaas. Gelukkig limited, want het is smerig… NEXT please!

IMG_5831

Zaterdag was een drukke dag geweest en ik had het de hele dag al koud. Dus ging ik in plaats van een jurk voor een outfit met een broek, voor een etentje. Een zwarte broek en zwarte lakleren pumps, altijd goed.

IMG_5836

Omdat ik hele hoge hakken aan had besloot ik niet het lopende chocoladetaartje te nemen. Ik koos de stilstaande cheesecake.

IMG_5837

Welke er mooier uitziet dan smaakte, ik heb zeker wel eens beter gehad daar. Het was wat droog en helemaal niet romig en cheese-ig. Het pindarotsje paste er helemaal niet bij en de frambozensaus had niet voldoende pit. De cheesecake was ook te zoet en ik snap de aardbei er ook niet bij.

IMG_5839

Mijn eigen toetje van zondag was dan wel weer een zeer uitgebalanceerd geheel. Ik had verse boterkoek gebakken, daar deed ik een stukje stoofpeer bij en een toef slagroom. Ik  kan deze combinatie van harte aanraden. Zorg voor niet te zoete peer, de koek doet het zoete werk al voor je. En serveer het gerust met opgeklopte room zonder suiker, kan best bij de rijke zoete boterkoek.

Fijne week allemaal en vergeet niet wat lekkers te bakken.

Xo,

Wojis

6 thoughts on “A week in the life of… | Warme tijden, zoete tijden

    1. Herft is mooi, ben zelf wel meer een zomer-mens. Blote voeten, jurkjes en vooral sokloos. Maar alle seizoenen zijn mooi en hebben voordelen. Sharing is caring, is wel het minste wat ik kan doen. Knuffels en beddengoed voor kindjes is wel het minimum.

    1. De ene keer ergere jeuk dan de andere, vaak pak ik een wattenstokje, kan je niet te hard mee krabben. Maar een vork werkt goed en kan je neerleggen zonder te knoeien. Sharing is caring Xo.

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top