Beauty Beauty Favorites LifeStyle

Op herhaling | DO2 Deo Crystal Spray

Vandaag op herhaling de DO2 Deo Crystal Spray, een anti-transpirant op basis van natuurlijke aluinkristallen en water. Deze combinatie maakt DO2 tot een zeer effectieve deodorant. DO2 stopt bacteriën die zweetlucht veroorzaken gedurende 24 uur, op een puur natuurlijke en lichaam vriendelijke manier. Misschien heb je er al eens over gelezen, misschien niet, maar ik vind deze deo de moeite waard, dus op herhaling [again]. Dit Deense product doet wat het zegt, is geheel mens- en milieuvriendelijk en is meer dan alleen een oksel-product. 

IMG_3596

Even wat weetjes, mocht je het nog niet weten:

  • DO2 wordt als deodorant gebruikt onder de oksels, op de handen, onder de voeten en als intiemspray.
  • DO2 heeft een lage zuurgraad van 3.2 en is daarom ook effectief bij schimmelinfecties.
  • DO2 werkt zodra er water aan het aluin wordt toegevoegd.
  • DO2 is 100% natuurijk, bevat geen alcohol, parfum, conserveringsmiddelen en/of andere [chemische] stoffen [parabenen] die schadelijk kunnen zijn voor huid en lichaam.
  • DO2 tast bovendien kleding niet aan en is niet getest op dieren.
  • DO2 heeft het Nordic Ecolabel omdat DO2 behoort to de meest huid- en milieuvriendelijke deodorant op de markt. Ook staat het label voor de effectiviteit van DO2.

IMG_3597

Bij het gebruik van DO2 blijven de poriën van de huid open waardoor afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. DO2 werkt zodra er water aan wordt toegevoegd. De werkzaamheid blijft zolang er kristallen aanwezig zijn en er water aan wordt toegevoegd. Je hebt er ongeveer zes maanden plezier van, je kunt ongeveer tien keer bijvullen. Het werkt echt totdat alle kristallen zijn opgelost. Je hoeft alleen maar te schudden, te sprayen en het dopje weer op de fles doen. Komt er geen DO2 meer uit de fles en zit er genoeg water in, dan is het pompje verstop. Let het pompje dan in warm water  en pomp een paar keer om het pompje te reinigen. Er kunnen wat kristallen in de pomp blijven zitten, het is zo verholpen.

IMG_3598

DO2 bestrijd niet alleen de luchtjes die zweetlucht veroorzaken, ik zweet er ook zeker minder door. Het heeft geen enkele geur en veroorzaakt geheel geen irritatie bij mij. Het is ook zo gemakkelijk in gebruikt, gewoon schudden en spuiten. Ik gebruik het vooral onder mijn oksels, maar ik vind het ook prettig als intiemspray. Let wel dat je het alleen uitwendig gebuikt, dus niet overdrijven met DO2. Let ook op met DO2 na het scheren, het kan dan iets minder prettig aanvoelen, maar ook irritatie veroorzaken. Ik ervaar dat dus niet, maar voor alle zekerheid, scheer ‘s avonds en spray gewoon in de ochtend.

IMG_3600

Waarom ik DO2 zo fijn vind? Het product werkt gewoon heel goed, snel en zeker 24 uur [bij mij zelfs wel tot 48 uur]. Het flesje is compact [40 ml] en handzaam, door het pompje is het compleet milieuvriendelijk. Het product gaat heel erg lang mee, zolang er kristallen aanwezig zijn werkt DO2 en dat voor maar rond de € 7,-. [ik vind het een echt een budget koop en een tip].

IMG_3602

Ingrediënten: Ammonium Alum Kristallen [aluin]. Dus geen alcohol of parfum, hoe mooi is dat, het enige wat je nog toevoegt is gewoon water.

IMG_3603

Denk eens aan alle voordelen en doe daar je vakantie nog eens bij, je neemt DO2 vloeistof-loos mee. Je gebruikt het de hele vakantie op alle plekken die zweten of stinken en als je naar huis moet gooi je het water er gewoon uit en neemt je DO2 gewoon weer mee naar huis. Ideaal!  En omdat er niks anders in zit dan aluin en water, is het perfect voor mensen die voor heel veel producten allergisch zijn. Sta eens stil wat je dagelijks gebruikt, hoe natuurijk is dat? Er zijn meer voordelen te noemen dan nadelen, het enige nadeel wat ik kan bedenken is overapplicatie. Mocht je net als ik iets te enthousiast zijn bij het sprayen, loopt het water langs je oksel naar beneden. Ik dep het teveel weg en laat de rest goed drogen en weet je, ik heb nog nooit last gehad met vlekken, klevende deo op kleding of wat dan ook voor ongemakken.

Is het een ultieme oplossing voor al je geur- en zweetproblemen? Nee, maar DO2 komt een heel eind voor mij, ik heb DO2 altijd in huis. Mocht je het willen proberen, DO2 staat meestal bij de deodoranten en de anti-transpiranten. Wacht gewoon een aanbieding af, dan kan je het voor rond de € 5,- proberen, is een zeer redelijke prijs toch?

Wat vindt jij erger, zweet of zweetlucht?

Liefs,

Wojis

Back To Top