BeautyBox/GoodieBox/HelloFreshBox Food is Good LifeStyle

Food We Love box September, van Hollandse bodem

Van de week kreeg ik mijn Food We Love box weer binnen, ik wil de inhoud nog even met jullie delen, een unboxing is altijd leuk. Deze maand is het Van Hollandse Bodem, een oranje thema zullen we maar zeggen, een box vol vaderlandsliefde. Ook deze maand vier leuke recepten, waar gebruik wordt gemaakt van producten uit de box van September. Vooral Zeemansboterkoekjes hebben mijn interesse gewekt, omdat wij allemaal zeer dol zijn op koekjes en pindakaas. En zeg eens eerlijk, boterkoek doet het natuurlijk altijd goed. Weet jij genoeg, ga dan naar Food We Love en bestel, ontvang, geniet en deel. 

 IMG_4595

Oranje boven, Hollandsch glorie… alles in een oranje wikkel, erg leuk. Veel duidelijker dan dit kan het niet worden, ik kon niet wachten. Ik maak altijd eerst het wikkel los, ga snuffelen in de box en ga pas daarna lezen wat het allemaal is.

IMG_4596

Yes, een blad met het mooiste van Nederland, ik houd van bladen en Hollands Glorie is leuk, vol met weetjes en ook een heel stuk over Curacao. En natuurlijk een heerlijke receptje, maar of dat nog gaat lukken, het is met mosselen.

IMG_4597

Alleen de recepten maken deze box al super leuk, er komt vast ooit wel een boek van, maar voor nu kan je lekker op de site snuffelen, er staan genoeg recepten om te proberen. Zie je de koekjes, zien ze er niet verrukkelijk uit en zie dat rode, Tomaten tarte tatin met geitenkaas, eet smakelijk.

IMG_4598

Het is een zware box, helemaal vol met heerlijke Hollandse heerlijkheden en misschien herken je het groen gele etiket bovenin, ja het is Kesbeke. Wedden dat je deze pot nog nooit eerder hebt gekocht, wellicht kan je het wel kopen in jouw lokale supermarkt, maar sla jij het ook gewoon altijd over, omdat je het nog nooit hebt opgemerkt.

IMG_4599

Ik begin met de kaas, het is een geitenkaas van De Molkerei, een kaasmakerij vlak bij de Waddenzee. Els maakt daar haar kaas en het begon allemaal met een enkele geit, tegenwoordig komt er meer melk van de buren, om genoeg kaas te kunnen maken. Dit is haar nieuwste kaas, met zeewier (zeewier is helemaal hot op eetgebied, of eigenlijk is het nooit weggeweest). Ik denk dat echt snel de Tarte tatin maken, eens kijken waar ik dat bij kan serveren.

IMG_4600

Dan een zakje koekjes van Koeckebackers, gemaakt door mensen uit een langdurige uitkeringssituatie. Samen met Marien en Joep worden de lekkerste koekjes gemaakt en worden de mensen geholpen het leven weer op te pakken. Dat smaakt vast naar een koekje vol liefde.

IMG_4601

Frambozenmosterd van Raspberry Maxx, een verhaal wat begon in 2004, uit de liefde voor framboos. Ik ben gek op framboos en op mosterd, hier moet ik toch de meest fantastische vinaigrette mee kunnen maken. Wellicht ook zeer smakelijk bij een blokje Hollandse kaas.

IMG_4602

Pindakaas, pindakaas, pindakaas! De pindakaas van Zeemansboter in ontstaan op Katendrecht in Rotterdam, thuishaven van echte zeemannen. Van biologische pinda’s maken Marelle, Kay en Berend deze pindakaas. En ja, de pindakaas gaat in de koekjes, dus die ga ik ook (s)maken.

IMG_4603

Soep van Kromkommer, maar het is rode soep, wat zou het zijn? Wat is er Hollandser dan soep en deze soep is van bieten. De missie van Kromkommer is het redden van groenten der er niet helemaal uitziet zoals het hoort en de dames van Kromkommer maken er soep van. Kromme komkommers, tweelingtomaten of tweebeenwortels, ze zijn allemaal welkom in de soep.

IMG_4604

De gesnipperde rode uitjes van Kesbeke, zien ze er niet beeldschoon uit in deze pot? Een Amsterdams bedrijf, waar tafelzuren worden gemaakt. En het leuke is, de fabriek staat gewoon in een woonwijk. Ik zelf heb deze uitjes nog nooit gekocht, eigenlijk omdat ik er nooit naar heb gekeken, ik ga ze proberen, ik heb nu al trek.

IMG_4605

En het cadeautje van deze maand is een kaasmesje van Boska, is het geen plaatje.Daar kan je mee voor de dag komen, een kaasplankje ala boska.

Wederom een leuke box, ik ga in ieder geval genieten, eens kijken of er nog koekjes voor mama overblijven. Hier kan iedereen toch wel wat mee, alleen al snoepen en proberen is toch super leuk, de horizon verbreden en je smaakpallet ook.

Bon Appétit,

Wojis

One thought on “Food We Love box September, van Hollandse bodem

What's on your mind? You can leave your comments here:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top